Terug in de tijd in het Mauritshuis

Afgelopen juni werd het Mauritshuis na een twee jaar durende renovatie weer geopend. Sindsdien hadden we het voornemen dit museum te bezoeken. Afgelopen zondag hadden we nog geen plannen en aangezien het nogal druilerig weer was, was dit het perfecte uitje.

Wat helemaal niet opvalt – en ik ben hier de afgelopen tijd wel tientallen keren lang gereden/lopen – is dat direct onder het voorplein een compleet nieuwe entree/foyer is gerealiseerd. Heel mooi hoe dit architectonisch is gemaakt! Dit heeft ook echt de allure zoals andere grootse musea (denk Louvre…) hebben. Hiermee is het gebouw ook ondergronds verbonden met een vleugel aan de andere zijde van de straat.

In het museum tref je vooral veel “oude meesters” uit de Gouden Eeuw. Toppers zijn natuurlijk Vermeer, Rembrandt, Paulus Potter, Jan Hals en Jan Steen.

Handig! Het museum biedt een app aan waarmee je binnen kunt navigeren langs alle werken. Soms is er audio bij, maar vooral korte tekstjes.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl