Twaalf leuke voorjaarsuitjes voor Pasen

Het Paasweekend staat weer voor de deur. Heb jij al plannen in dit extra lange weekend? Ga je eieren verven, brunchen of er lekker op uit? Maar niet naar een woonboulevard, dierentuin of pretpark? Ik geef je graag nog een paar tips voor leuke voorjaarsuitjes voor Pasen.

 1. Lammetjes kijken en aaien

Jaaa ze zijn er weer. De lammetjes, het ultieme gevoel van lente. Naast narcissen, de groener wordende bomen en kwetterende vogels is het jonge grut natuurlijk ook het ultieme gevoel van lente. Vroeger gingen wij altijd op kraamvisite op de boerderij van een oud-oom. Nu zou ik afreizen naar de Schaapskooi de Schapendrift op de Veluwe,  bij de Boerinn in Woerden of boerderij ’t Geertje in Zoeterwoude.

 1. Varen naar Paaseiland

Pas laatst ontdekte ik dat Natuurmonumenten zoveel leuke uitjes organiseert. Samen met de boswachter op pad of tijdens het paasweekend varen naar paaseiland. Het gezegde ‘de vogels leggen een ei in mei’ gaat niet op voor watervogels en dus bezoek je een eiland in de Nieuwkoopse plassen (bij Gouda). Naast echte vogeleieren zijn er dus paaseitjes verstopt enne wie weet kom je de paashaas ook nog tegen.

 1. Touren met een Volkswagenbusje

Het allerbeste uitje voor de Pasen is natuurlijk een toer met een Volkswagenbusje. Wij gingen er onlangs op uit en reden door polders en de bollenstreek. De bollen stonden al in bloei maar tijdens het paasweekend mag je zeker nog meer bloei verwachten. Of ga bij goed weer richting het strand!

 1. Paaseieren zoeken in grotten Maastricht

Stiekem houden we allemaal van paaseieren zoeken. In de grotten van Maastricht kunnen de kleinsten (<8 jaar) zoeken naar paaseieren. Het belooft een spannende tocht te worden met spannende dinosaurus verhalen en vuurvonken.

 1. Keukenhof: de lentetuin

In dit rijtje uitjes mag Keukenhof natuurlijk niet ontbreken. Alweer 7 jaar geleden liep ik hier stage en sindsdien probeer ik het ieder jaar te bezoeken. Dit jaar staat de lentetuin in het teken van Dutch Design. Een leuk thema en daarnaast is het een super leuke plek om te fotograferen, Jenny van Ikreis.net geeft je tips!

 1. Afstrap van het festivalseizoen

Traditiegetrouw is Paaspop de aftrap van het jaarlijkse festival seizoen. Hoewel ik helaas zelf nog nooit in het Brabantse Schijndel aanwezig was, moet het wel erg gezellig worden. Anouk, Doe Maar, De Staat, UB40 en Chef’Special staan op de line-up. Er zijn nog tickets!

En Paaspop heeft concurrentie gekregen van een ander festival, het 3FM Awards Festival in Tivoli Vreedenburg. Op 2e Paasdag viert 3FM haar jaarlijkse feestje, waar je natuurlijk bij kan zijn. Onder andere Kensington, Lucas Hamming en Rondé komen ook hun acte de presente geven. Ook in Utrecht vindt het industriële Werkspoor Kathedraalfestival plaats. Met foodtrucks en meer. Oftewel Happie, Sappie, Disco én gratis toegang.

 1. De Japanse Tuin in Hasselt (België)

Van een van mijn volgers kreeg ik de tip van de Japanse tuin in Hasselt. Daar waar de Japanse tuin bij Clingendael in Den Haag slechts beperkt open is, is het dit jaar in Hasselt feest. De tuin is namelijk 25 jaar geopend en dat wordt met tal van festiviteiten gevierd. De bloesem in de tuin staat prachtig in bloei, 50 tinten roze dus!

It’s here already! #fullbloom of the #sakura! #japansetuin #?

Een bericht gedeeld door Japanse Tuin (@japansetuinbe) op

 1. Wandel over de klompenpaden

De klompenpaden gaan letterlijk buiten de gebaande paden dwars door Utrecht en Gelderland. Onverharde paden dwars door weilanden en uiterwaarden. Zo sta je letterlijk midden in de natuur en kom je op de meest bijzondere plekken. Stippel vast je route uit! 

 1. Kasteel bezoeken

Pasen is ook het moment om een van de kastelen van Nederland te bezoeken. De perfecte combi van buiten zijn en cultuur snuiven! Bezoek bijvoorbeeld Paleis het Loo waar een tentoonstelling van de hoeden van Koningin Beatrix te zien zijn.  Zoek en schilder paaseieren op Kasteel Ammersoyen, een van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland. Bij het Muiderslot kun je de tulpenpracht bewonderen en geeft de valkenier weer de befaamde roofvogelshows!  Hardlopers kunnen op Tweede Paasdag deelnemen aan de Halve van de Haar door de tuinen en omgeving van kasteel de Haar.

 1. Uitverkoop bij Maritiem Museum

Het Maritiem Museum verkoopt een deel van de tentoonstellingrekwisieten, overbodige boeken en tijdschriften. Designmeubels en stukken gemaakt door de decorbouwers van Sesamstraat. Echte verzamelaars kunnen zich om 11.00 uur melden bij de entree maar voor de beste prijs moet je het langste geduld hebben. Hoe langer je wacht, hoe goedkoper het wordt. Het museum zelf kun je uiteraard ook bezoeken.

 1. Biertjes drinken in Haarlem

De lente is ook weer de tijd van een nieuw bokbiertje. In Haarlem wordt traditioneel op Eerste Paasdag Lammetjesdag gevierd. Bij 13 verschillende cafes kun je met een genieten van heerlijke lentebokjes! Omlijst met muziek. Tip de Jopen hebben een nieuw speciaal biertje: Juiced Up.

 1. Fossielen zoeken en meer

Ook op de Maasvlakte is van alles te beleven. Zowel op Eerste als Tweede Paasdag kun je mee met de Fossielenexpeditie. Benieuwd hoe deze expeditie is? Lees de blog en bekijk de vlog. 

Wat is jouw tip voor het Paasweekend? Laat het achter in de reacties.

Voor meer tips in Nederland ga je naar onze ontdek Nederland pagina.

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl