Tip voor een regenachtige dag: Slot Loevestein

Vorig jaar zijn wij samen met vrienden naar Slot Loevestein gereden. Slot wat? zul je denken? In het hart van Nederland, in het gebied van Maas en Waal bij Zaltbommel ligt midden in de polders een prachtig kasteel.

Het is vooral bekend doordat Hugo de Groot hier gevangen zat en met de beruchte boekenkist uit ontsnapte. De kamers van het kasteel zijn authentiek ingericht. Je stapt dus echt even terug in de tijd van de Middeleeuwen. Uiteraard kun je de boekenkist aanschouwen en wat historisch waar. Daarnaast kun je rond het slot heen lopen en uiteraard even voelen hoe het is om in een echt martelwerktuig te hangen. Super als je van het maken van mooie foto’s houdt!  Naast het slot is een cafétje waar je iets kunt versnaperen of bij mooi weer genieten op het terras. Het is ook een trouwlocatie!

Deze diashow vereist JavaScript.

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© copyright ensanne.nl