Leuke uittip: Haags Embassy festival is cultureel wereldfeest!

Een wereldreis maken in Den Haag, dat kan op vrijdag 6 en zaterdag 7 september 2019 tijdens het gratis toegankelijke Embasssy Festival. Ambassades uit bijna zeventig landen presenteren hun cultuur op klassieke, traditionele en hedendaagse wijze. Muziek, dans en vooral veel culinaire en culturele ontdekkingen.

In de internationale stad Den Haag zijn veel ambassades gevestigd, maar ook uit de in Brussel gevestigde kantoren Mongolië, Nepal en Haïti komen naar de hofstad. Met 67 deelnemende landen, een recordaantal, komt er echt een kleurrijke wereld samen. Niet alleen tref je de werknemers van de ambassades, veel expats van alle nationaliteiten komen kijken en jij als reisliefhebber bent natuurlijk van harte welkom.

Philip bezoeker: “Zelf kom ik uit El Salvador, één van de deelnemende landen. Elk jaar komen mijn El Salvadoraanse vrienden en ik samen op het festival. We wonen door heel het land, dus dit is een mooie gelegenheid om samen te genieten van onze cultuur, het eten en de muziek.”

Culinaire lekkernijen

Heb je wel eens Cozonaci (uit Roemenië ), Biko (uit Filipijnen), D olma (uit Azerbeidzjan), Banh m (uit Vietnam), Sirnica (uit Bosnië en Herzegovina), Khachapuri (uit Georgië) en Kürbiskernöl (uit Oostenrijk) geproefd? Op Embassy Festival kan dat dus allemaal! En die onbekende lekkernijen zijn echt verrassend lekker. Een traktatie voor je smaakpapillen.

Onbekende landen

Ben jij een reiziger die graag van het gebaande pad gaat? Hier kom je alles te weten over Oezbekistan, Azerbeidzjan, Kosovo, Koweit of Senegal. Je kunt zomaar in gesprek met de ambassadeur van het land in Nederland, maar moet ook niet gek op staan te kijken als hij of zij achter een fornuis een gerecht voor jou bereidt. De ambassadeur uit Palestina, Rawan Sulaiman, zegt bijvoorbeeld: “Het Embassy Festival brengt mensen van over de hele wereld samen om hun cultuur, eten, muziek en dans te demonstreren. Voor mij is deelname aan het festival een geweldige kans om Palestina te presenteren aan mensen van over de hele wereld.”

Sterren on stage

Dit jaar reist ook een aantal buitenlandse sterren af om zich te presenteren op het Lange Voorhout. Zo komen talenten uit Palestina (Faraj Suleiman), Australië (Anna Smith), Marokko (Mâalem Reda Stitou) en Israël (Boom Pam) om te dansen en wereldmuziek te presenteren. Verwonder je daarnaast onder meer aan dames uit Bosnië en Herzegovina die uitgedost in traditionele kledij over het terrein dansen en flaneren. Dan sta je ineens te swingen bij een spontaan Zuid-Afrikaans feestje om vervolgens geraakt te worden door de volkse muziek die her en der klinkt op de markt.

Kidsproof

Embassy festival is een echt familiefestival. Bij de Kids Compound en landenpaviljoens is vanalles te ontdekken en beleven. Verf een Nón Lá (de rieten Vietnamese hoed), ga op de foto met Joulupukki (de kerstman uit Finland) of krijgen een echte Henna tattoo bij Saudi-Arabië.

VRIJDAG 6 SEPTEMBER| 17.00 – 23.00 uur: wereldmuziek, dans op twee podia | Bites & Drinks
ZATERDAG 7 SEPTEMBER | 12.00 – 20.00 uur: International Market, Classical Stage, Contemporary Stage, Container Stage, Creative Arena, Kids Compound | Bites & Drinks

Deelnemende landen 2019

Armenië, Australië, Azerbeidzjan, Bangladesh, Bolivia, Bosnië en Herzegovina, Brazilië, Bulgarije, Canada, Chili, China, Costa Rica, Kroatië, Cuba, Cyprus, Denemarken, Dominicaanse Republiek, Ecuador, El Salvador, Estland, Filippijnen, Finland, Georgië, Ghana, Guatemala, Haïti, Hongarije, Ierland, India, Indonesië, Israël, Japan, Jemen, Kenia, Koeweit, Kosovo, Maleisië, Mexico, Mongolië, Nepal, Nigeria, Noorwegen, Oekraïne, Oezbekistan, Oostenrijk, Pakistan, Palestina, Peru, Polen, Republiek Korea, Roemenië, Rusland, Saoedi-Arabië, Senegal, Sint Maarten, Slowakije, Slovenië, Soedan, Tanzania, Thailand, Tsjechië, Tunesië, Verenigde Arabische Emiraten, Vietnam, Zweden, Zwitserland en Zuid-Afrika.

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl