REVIEW Online game Prison Escape met echte acteurs overtreft alle verwachtingen

“Net of we in onze eigen Netflixserie zaten” 

Van de Zoomborrel, naar een online bingo en pubquiz. Online is er genoeg samen te beleven. Maar een online game hadden we nog niet gespeeld. Op uitnodiging van Real Life Gaming trommelde ik vier vrienden op om online een onschuldige burger te bevrijden uit de gevangenis. Waar we rekende op een online escape room, met puzzels en raadsels, bleken we in een hele andere wereld terecht te komen. We speelden we echt tegen en met acteurs, net alsof we in onze eigen Netflixserie zaten!

Het collectief Real Life Gaming startte in 2014 en is een community- en netwerkorganisatie van professionals zoals acteurs, regisseurs en creatieven die belevingen bouwen. In 2015 bevrijdde ik mezelf al eens uit de Noordsingelbajes in Rotterdam. Ook hier moet je op slimme, manipulatieve en vooral doordachte wijze zorgen dat je zelf de poort van de gevangenis bereikt. Het project verhuisde naar de Koepelpoort in Breda, totdat door de coronamaatregelen het spelen van de game niet meer mogelijk was. Uiteraard lukte het team van slimme en creatieve gasten om de game online voort te zetten.

Hoe het werkt? Met maximaal zeven medespelers log je op een tijdstip naar keuze in op een digitale omgeving. Ieder vanuit zijn eigen woonkamer. Met de laptop met camera en microfoon heb je contact met elkaar. We kregen vooraf wat documenten met belangrijke informatie toegestuurd en moesten een rolverdeling met elkaar afspreken. En, niet te vergeten, zorgen voor een vermomming. Want stel je voor dat ze ons zouden herkennen. Dan konden wij wel eens mede aansprakelijk worden gesteld.

Stipt op het hele uur opende onze online wereld en sprak hacker Blue tot ons. Vanuit zijn zolderkamer is hij bezig om zijn vriend Yuri Koblenko uit de gevangenis te bevrijden. We kunnen Yuri zelf ook zien op de camera’s en met hem praten via intercoms in de gevangenis. We loodsen hem met opdrachten langs bewakers en medegevangenen omdat we informatie aangereikt krijgen. De acteurs maken ons spel op maat, er zijn meerdere wegen naar de poort. Omdat we live naar de gevangenis kijken is het net of we in Alcatraz zijn.

Doordat ik met vrienden een team van verschillende mensen vorm heb je uiteraard ook echt verschillende inzichten en capaciteiten. Het voelt echt alsof we het samen doen. Ook al zitten we fysiek ver van elkaar. Ik raad je dus aan om een zo divers mogelijk gezelschap te kiezen van analytische, creatieve en uiteraard mensen die van een spelletje spelen houden. Uiteindelijk lukt het ons natuurlijk om Yuri het hek van de gevangenis uit te laten lopen. Missie geslaagd!   

Een online game zoals deze Real Life Game heb ik nooit eerder ervaren. Supergaaf is het als ik het in één woord mag omschrijven. Van alle online activiteiten vind ik dit zeker een voorbeeld. Een bedrijf die door het wegvallen van de echte evenementen zo inhaakt op samen spelen, ieder vanuit de thuissituatie, is echt uniek. Uiteraard speelt alle opgedane kennis van de afgelopen jaren mee maar het feit dat het technisch ook helemaal smooth verloopt is een extra pluspunt.

Per groep (van 2 tot 7 personen) kost deelnemen €129,-. Hiervoor speel je 45 minuten lang tegen echte acteurs die vanaf de locatie met jou in verbinding staan. Qua online activiteiten is dit dus zeker niet goedkoop, maar wel een hele unieke die je niet snel zult vergeten. En nu je de avonden ook niet in de kroeg doorbrengt, hou je wel wat geld in je portemonnee. Reserveer je tijdslot op woensdag t/m zondag via prisonescape.nl

Disclaimer: Ik testte deze ervaring op uitnodiging. Foto’s zijn aangeleverd door Prison Escape omdat we geen beelden tijdens de opname mochten maken.

 

 

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl