Touren met een oldtimer, rondje over de Utrechtse Heuvelrug

Wil je Nederland eens van een andere kant zien? Huur dan een Oldtimer en ga met een ouderwetse auto touren. Neem zeker de tijd en een goedgevulde picknickmand mee!

Dagje ‘lelijk eendje’ huren

Vanaf het hoofdkantoor van We love Oldtimers halen wij ons ‘eendje’ oftewel een Citroen 2CV op. Een knalrode! We hadden overigens ook voor een Volkswagenbusje of een Ford Mustang kunnen kiezen, maar rood is mijn lievelingskleur en dit is wel een knus autootje. Het ophaalpunt voor oldtimer huren ligt centraal in Nederland bij Gorinchem en je kunt dus echt alle kanten uit. Wij gaan de herfstkleuren bij de Utrechtse Heuvelrug op zoeken.

Na een instructie en fotoshoot (natuurlijk!) gaan we op pad. Wat we nog niet wisten voordat we onze route uitstippelden, was dat het eendje ‘slechts’ 85/90 kilometer per uur rijdt. De rit over de snelweg van zo’n 40 kilometer duurt daarom niet 30 minuten maar iets langer. We hebben gelukkig de tijd! Bij Bunnik zien we de bomen al prachtig kleuren en als we de afslag nemen is het net of we in een sprookje rijden. Op de provinciale weg trekken we veel bekijks met wijzende en zwaaiende mensen, maar ook gefrustreerde andere rijders die niet zo’n geduld hebben.

Tip: je kunt ook een van de kant en klare (puzzel)routes meenemen!

Pyramide van Austerlitz op Utrechtse Heuvelrug

Onze eerste stop is de Pyramide van Austerlitz. Dit opvallende monument staat middenin de bossen van de heuvelrug en werd aan het begin van de 19e eeuw gebouwd. Een leger van Franse en Nederlandse soldaten werd geformeerd voor een mogelijke oorlog tussen Nederland en Frankrijk met Engeland. De generaal Marmont liet nadat hij de manschappen bijeen had, hen een monument bouwen: de Pyramide van Austerlitz. Hij droeg het op aan Napoleon die net een slag bij Austerlitz had gewonnen. De piramide ligt vijf minuten lopen vanaf de parkeerplaats. Rondom de piramide staan genoeg picknickbanken waar je even bij kunt komen van de rit. Wil je de toren beklimmen? Dan betaal je nu €3,50 entree.

Tip: bekijk hier de lekkerste picknick recepten!

Mooie stop: Henschotermeer bij Woudenberg

We vervolgens onze route naar een plek vlakbij het Henschotermeer. Een ritje die ook maar van korte duur is, maar wel door de prachtige bossen. Hoewel dit meer pas in de jaren 70 werd aangelegd is het net of je op een bijzondere natuurlijke plek bent. Een mix van strand, bos en helder water waarin je een duik kunt nemen. We wandelen een rondje van 2,5 kilometer en zijn verrast over de hoeveelheid rood-met-wit gestipte paddenstoelen. Het Oude Strandhuis is gelukkig open voor een bakkie koffie én pannenkoeken! Let op: 1 april t/m 30 september betaal je €2,95 per persoon entree voor dit recreatiegebied. Ook voor de parkeerplaats moet je betalen.

Met een oldtimer op pad door de bossen en over de pont

Onze derde bestemming zijn de bossen van Leersum. Omdat we het de hele dag eigenlijk iets te rustig aan hebben gedaan kunnen we hier niet meer uitgebreid stoppen. Maar de rit is zeker mooi op zichzelf! In deze omgeving liggen prachtige kastelen en oude landhuizen. Je kijkt je ogen uit! In Wijk bij Duurstede nemen we de pont over de rivier omdat we weer aan de andere kant moeten zijn. Binnendoor rijden we door de polders langs Culemborg, Leerdam om uiteindelijk weer in Hoogblokland aan te komen.

Spartaans autorijden: ervaring Oldtimer huren

Rijden met een oldtimer is een echte uitdaging. Met name het schakelen is een uitdaging. In de auto is ook geen stuurbekrachtiging. De handrem moet je letterlijk aantrekken. Daarnaast uiteraard geen luxes als airco, verwarming, radio, navigatie of telefoon opladen. Maar als je samen op pad bent is dat niet erg! Je kunt uiteraard alleen met een geldig rijbewijs de oldtimer huren. Na afloop moet je hem weer vol tanken, voor ons was dat zo’n 12 euro!

Hoeveel kost oldtimer huren per dag?

De huur van een oldtimer is zo’n 250,- per dag. Hiermee heb je hem van 9 tot 17.00 uur tot je beschikking. Daarnaast betaal je een waarborgsom. De waarborg wordt na 5 dagen weer terug op je rekening gestort. Eventuele achteraf gemaakte kosten, zoals bijvoorbeeld extra gereden kilometers, worden hiermee verrekend.

Coronaproof-uitje in Nederland

Touren met een oldtimer is helemaal coronaproof. Bij ontvangst en instructie op de locatie is er voldoende afstand. De auto is helemaal gereinigd en je kunt uiteraard alleen met je huishouden op pad. Neem zelf je picknickmand mee of boek deze bij je auto zodat je ook niet afhankelijk bent of de horeca wel of niet open is.

TIP! Sinterklaasroute & Wintertour

Komende winter zijn er speciale sinterklaas en wintertours. Daarbij krijg je gratis koffie, thee of warme chocomelk “to go”, een voorverwarmde oldtimer inclusief dekentjes en een kruik. In de weekenden word je uitgezwaaid Sint, Piet of de Kerstman en is er een Sinterklaas/Kerstcadeau op de route voor jullie verstopt. Uiteraard stop je bij wat lokale ondernemers en daarnaast doe je met je verhuring een donatie aan een goed doel. Houd de website voor een dagje oldtimer huren daarom in de gaten.

Disclaimer: Wij ondernamen deze tour op uitnodiging van We Love Oldtimers.

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl