Zo leuk is overnachten op pop-up camping de Lakens

De geplande festivals moesten we ook deze zomer weer uit de agenda strepen. Vorig jaar popten de eerste tijdelijke thema glampings al uit de grond en ook deze zomer zijn ze terug. In plaats van een weekend festivallen ging ook ik met vriendinnen naar een pop-up camping. Wij kozen voor het Beachcamp bij Camping de Lakens in Bloemendaal. Hoe dat was, lees je hier.

De Lakens is al een aantal jaar het thuis van Surfana, een succesvol surfkampconcept en surffestival aan de rand van de Kenemerduinen. In een duinpan is het Beachcamp is het tijdelijke kampement neergestreken, geheel losstaand van de rest van de camping. Er is tegelijkertijd een familiecamp en voor ons het 25-plus kamp gaande. De iconische tipitent is natuurlijk de eerste fotospot, waarachter de surfschool de hele dag open is voor het gebruik van wetsuits en surfplanken. In drie laantjes staan naast de drietal grote tenten voor de bar en het avondbuffet en de dertig verschillende luxe slaaptenten. Hangmatten lonken voor een dutje, het volleybalveld is uitgezet en de hottub is op temperatuur.

Van alle gemakken

Bij aankomst krijgen we in festivalstijl de bandjes om de pols. Bij de bar kunnen we met onze strippenkaart de eerste vers getapte biertjes halen. Het concept van glamping is uiteraard dat je verblijf van alle gemakken is voorzien. Je slaapt in een normaal eenpersoonsbed, er is een koelkast in de tent en stroom. Voor een nachtje in de tent is enkel een hoeslaken en je eigen kleding nodig op de paklijst. Serviesgoed staat klaar en in het sanitairgebouw zijn afwasmiddel en -borstels te vinden. Voor het avondeten kunnen we aanschuiven in de grote tent, ontbijt is te halen bij de bar of in de campingsupermarkt. Wij namen nog wel wat spelletjes mee.

Passend activiteitenprogramma

’s Avonds is er een activiteitenprogramma met pubquiz en rustige songwriter muziek. Het EK voetbal staat nog op een groot scherm aan voor de liefhebber. De volgende dag begint met een yogales op het strand en een mindful- stiltewandeling door het duingebied met boswachter Barry. De surflessen volgen het ritme van eb en vloed en ook op een longboard kun je jezelf de fijne kneepjes van het vak leren. Feesten tot in de late uren kan door de beperkingen nog niet, hoewel we dat ook niet misten.

Conclusie: bij gebrek van een festival is dit echt een leuk weekendje weg in de zomermaanden. Verrassender dan een normaal verblijf in een huisje met vriendinnen en ontspannener dan een festival. Het thema strand sprak mij daarbij erg aan met surfen en yoga. De locatie van dit camp is daarbij uniek en het familie- en 25-plus kamp gaan uitstekend samen. Wil je alvast registreren voor 2022? Ga dan naar beachcampdelakens.com

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© copyright ensanne.nl