Try before you die: Carnavallen in Mestreech

Vorig weekend heb ik als bewoner van boven de rivieren, voor het eerst Carnaval mogen meemaken. En wel in het verre zuiden van Nederland, in Mestreech. Ik ging met 8 vrienden een weekend weg naar Maasmechelen (België) en Maastricht ligt om de hoek. In deze blog vertel ik je over mijn ervaringen.

Superheldenkostuums

Als je carnaval gaat vieren kun je als buitenstaander natuurlijk niet zonder kostuum aankomen. Wij kozen ervoor om als groep te gaan met het thema superhelden. Kostuums zijn relatief duur in Nederland voor een avondje carnavallen. Echte carnavalgangers hergebruiken deze natuurlijk elk jaar voor een andere dag. Voor dames hebben ze ook niet echt heel mooie superheldpakjes, maar het is gelukt. Zie het resultaat op de volgende foto’s!

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

Kroegen tijdens carnaval in Maastricht

Eigenlijk is overal in Maastricht wel een wel een goede kroeg om carnaval te vieren. Aan het Vrijthof is een strip te vinden met heel veel kroegjes en barretjes waar je je drank kunt halen. Wij bleven in de buurt van café Rekko omdat de sfeer daar heel goed was en de muziek ook bestond uit top-40 muziek in plaats van alleen Limburgse carnavalskrakers.

 

Mijn ervaring..

Voor onze groep was het eerste keer dat we carnaval hebben gevierd, ik vond heel erg leuk omdat iedereen in Maastricht vrolijk en gezellig was en iedereen geaccepteerd wordt (als je maar verkleed bent).  De sfeer zat er goed in en de hele stad vierde carnaval mee. Ik denk wel dat als we zondag waren gegaan dat het dan nog leuker zou zijn geweest omdat carnaval dan echt begint met een nieuwe prins carnaval. Nu waren op zaterdagavond ook overal optochten en fanfares die in polonaise de stad op gang brachten. Zeker een aanrader, misschien volgend jaar proberen in Brabant. Oeteldonk, Lampengat en Kielegat blijken ook erg leuk te zijn!

Alaaf! Heb jij wel eens carnaval gevierd?

Dianne de Kievit

Afgestudeerd | blogt voor ensannereist.nl | citytrips | vergeet nooit mijn Nikon D3000 | fotografie | erop uit gaan | backpack | festivals = een vorm van reizen | concertliefhebber | happysocks | wil na mijn studie leisure management graag alleen op reis

Deel dit bericht op...
[jpshare]
2 reacties op “Try before you die: Carnavallen in Mestreech”
  1. Lampegat is inderdaad een aanrader 🙂 . Wat leuk dat je voor het eerst carnaval bent gaan vieren in Maastricht. Ik kom ieder jaar wel een keer in Maastricht, behalve met carnaval. Misschien volgend jaar maar eens een kijkje nemen.

  2. Jenny schreef:

    Grappig om te lezen hoe je carnaval ‘als buitenstaander’ aanvaart.

    Ik vierde het vroeger altijd in mijn oude woonplaats Heerlen. We zijn wel een paar keer in Maastricht geweest, maar Heerlen was leuker omdat ik daar meer mensen kende.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl