Try before you die: IJskarten op de Uithof (met video!)

De Uithof is voor mij vooral de schaatsbaan in dé buurt. Natuurlijk biedt de Uithof nog meer sportieve faciliteiten zoals skiën, klimmen en karten. Als het schaatsseizoen ten einde is wordt de 400 meter ijsbaan omgetoverd in een raceparcours. Je kunt namelijk ijskarten van april t/m mei! Iets waarvan ik al lange tijd dacht moeten we eens doen. Dus toen Henriette van TravelAroundWithMe vroeg of ik mee wilde hoefde ik niet lang te twijfelen!

IJskarten op de schaatsbaan van de Uithof in Den Haag

Met hoge snelheid scheuren over ijs…. Dit haalt echt veel adrenaline in je naar boven! Af en toe krijg je wel een tikkie van een van de andere coureurs. Mijn snelste rondetijd was 40.64 sec. Op het ene rechte stuk zijn wat obstakels geplaatst, op het andere rechte stuk kun je echt even snelheid maken. De bochten moet je natuurlijk goed insturen… doe je dat niet, dan vlieg je uit de bocht.

Bekijk mijn video met Safeye actioncam beelden!

Wat maakt ijskarten toffer dan normaal karten?

Op vele plekken kun je natuurlijk normaal karten. Wat is er nu zo speciaal aan ijskarten? Je raad het misschien al… het IJS! Het ijs is glad dus je glibbert alle kanten uit. In de bochten moet je hierbij gecontroleerd sturen zodat je niet je grip verliest. Daarnaast heb je nog een beetje opspattend ijs als extra effect.

Do’s als je gaat ijskarten

Een paar tips voor als je gaat ijskarten:

  • Trek makkelijke kleren en schoenen aan zodat je je overall (die je van de Uithof krijgt) makkelijk kunt aan/uit trekken.
  • Zorg ervoor dat als je een bril hebt, je na afloop brilpoetsdoekjes hebt i.v.m. veel spetters!
  • Neem je actioncam mee en zet deze op je helm.
  • Doe het met (veel!) vrienden. Tegen elkaar racen in een heat is wel zo tof!
  • Reserveer voor 2 heats, een heat duurt 12/13 minuten, dus de 1e keer testrit en de 2e keer echt los.

Dit jaar kan het ijskasten nog t/m 31 mei as. Meer info op www.deuithof.nl

 

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl