Try before you die: waterskiën!

Ja ik heb onlangs weer een vinkje van m’n try before you die list: waterskieën. Hoe het was? Nou het viel flink tegen in moeilijkheid om over de spierpijn en een schouderblessure maar niet te spreken! Maar ik heb het gedaan. Je kunt waterskiën op de Kempervennen (Center Parcs), vlak bij Eindhoven.

Klaar voor vertrek maken!

Voor het waterskiën krijg je een wetsuit aan. Eigen badkleding hier onder! Daarna krijg je een reddingsvest om en een helm op. De waterskies doe je aan zoals je flippers aan doet. En dan ben je klaar voor vertrek!
waterskien-kempervennenDSC_0527waterskien-kempervennen waterskien-kempervennenDSC_0583waterskien-kempervennen waterskien-kempervennenDSC_0453waterskien-kempervennen

Hoe doe je het?

Je begint vanuit een gehurkte positie, je pakt de kabel beet en zodra deze aangeklikt is vlieg je het water op. Het is noodzaak om dan zo snel en stabiel mogelijk te gaan staan. De eerste paar keer val je sowieso een paar keer. Gevallen? Dan moet je met skies en al terugzwemmen, nu ben ik een goede zwemmer dus dat viel mij niet tegen, maar dit hoorde ik wel van andere. Als je een bocht maakt stuur je met je benen, door op rechts belasten. De meesten vlogen de eerste keer uit de bocht!
waterskien-kempervennenDSC_0462waterskien-kempervennen waterskien-kempervennenDSC_0464waterskien-kempervennen waterskien-kempervennenDSC_0469waterskien-kempervennen

Adrenaline om meer meters te maken

De adrenaline om het te blijven proberen is groot en de kick om uiteindelijk een paar meter te staan is enorm. Mij is maar een meter of 10 gelukt. Andere haalden een stukje of een enkeling een hele ronde over het meer.

Video daar ging ik dan:

Try before you die! waterskieën en dat was niet makkelijk!

Een video die is geplaatst door ensanne (@ensanne) op

Waterskiën moet je doen als:

  • Je heel goed kunt zwemmen
  • Je kracht op je armen en benen kunt verdragen (en spierpijn de volgende dag)
  • Niet snel teleurgesteld bent als het de eerste keren niet lukt
  • Het niet vies vind een slok slootwater binnen te krijgen
  • Je competitief bent ingesteld; steeds een stukje verder.

waterskien-kempervennenDSC_0600waterskien-kempervennen waterskien-kempervennenDSC_0513waterskien-kempervennen waterskien-kempervennenDSC_0509waterskien-kempervennen

Waar kun je waterskiën?

Ik heb gewaterskied op de Kempervennen bij Center Parcs de Kempervennen. Je kunt naast waterskiën ook wakeboarden maar dit is nog een slag moeilijker!

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© copyright ensanne.nl