Try before you die: Zeehonden spotten

In Nederland is veel te ontdekken. Bijvoorbeeld op de Waddeneilanden. Iets wat je zeker moet doen is zeehonden spotten. Wij deden dat op een prachtige dag in april 2014.

 Vanuit de haven van Terschelling kun je met diverse robbentochten mee. Je stapt aan boord van een middelgrote boot met een balkon. Vanaf hier kun je dus prachtig ver over het Wad kijken. In een klein half uurtje vaar je naar de zandbanken tussen Vlieland & Terschelling in. Je moet goed opletten want dan kun je al wat zwarte koppies boven water zien opduiken. In de verte zie je de groepen zeehonden al liggen.

Er zijn twee soorten zeehonden; de grijze en de zwarte. De grijze zijn groter; mannetjes tot wel 3 meter. De zwarte hebben kleinere koppies. De groepen liggen apart van elkaar.

Het is erg bijzonder om zulke grote groepen zeehonden in hun eigen leefgebied te zien. Ze hebben heel wat te verduren in het milieu en natuurlijk de jacht.

Ben je op Terschelling? Maak dan zeker een tocht, bij zonnig weer helemaal lekker! Meer informatie bij De Riepel.

Heb jij wel eens zeehonden in het wild gezien?

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© copyright ensanne.nl