Try before you die: Gillen met de griezels tijdens Halloween Fright Nights

Je vrijwillig de stuipen op het lijf te laten jagen, gruwelen in de Haunted Houses en de longen uit je lijf gillen. Ieder jaar half oktober meldde zich op mijn tijdlijn weer helden die het aandurfde om te gaan griezelen tijdens de Halloween Fright Nights. Dit jaar waren we er ook op tijd bij om ons tot in de late uren onder te laten dompelen in een wereld van horror, enge clowns, bloeddorstige zombies en wraakzuchtige piraten…

Halloween Fright Nights is het grootste Halloween festival van Europa en vind dit jaar al voor de 16e keer plaats. De nights vinden ieder jaar in oktober op vrijdag, zaterdag en zondagen plaats in Walibi Holland. Naast een ritje in een van de achtbanen in het donker, vind je er Haunted Houses, Scare Zones, een horrorshow en nieuw dit jaar is The Clinic van Doctor Adams. Ik bezocht de Halloween Fright Nights met een groep vrienden.

Zombies, piraten en meesteressen

Zodra het begint te schemeren zie je ineens schimmen opduiken in de speciale Scare Zones. Verdwaalde wraakzuchtige piraten en kapitein Blackbeard die hun schip zijn verloren. Zombies die je de stuipen op het lijf jagen en meesteressen die bezeten zijn van demonen. Houthakkers gewapend met een kettingzaag in je nek of een gehallucineerde Mario. In de Scare Zones kun je niet veilig rondlopen.

Superspannende spookhuizen

De Halloween Fright Nights zijn onder andere bekend van de superspannende spookhuizen. Jefferson Manor, Haunted Holidays, The Villa en Psychoshock waren de Haunted Houses van dit jaar. In de spookhuizen zijn acteurs die je behoorlijk de stuipen op het lijf jagen. Als primeur betraden we Jefferson Manor; een door geesten bezeten landhuis… Hier gingen mijn vriend en ik nog als duo in. Waar hij vaak hard moest lachen heb ik hier al aardig uitgeschreeuwd. Toen het begon te schemeren mochten we naar de Haunted Holidays. Samen met de meiden dachten we gezellige feestdagen te beleven, maar kerstbomen en Sinterklaas op de daken zijn voor mij niet meer hetzelfde… En bij de entree wachtte nog een schrikbarende verrassing.

Later op de avond, toen het ook drukker was, stonden er nog twee spookhuizen op het programma. The Villa was een spookhuis dat SAW-achtige scenes nabootste. Omdat je hier door de drukte met groepen tegelijk naar binnen ging was het schrikeffect iets minder groot. Tot slot volgde de voor ons het gruwelijke Psychoshock waar de dokter mij voor een experiment goed te pakken had.

Halloween Fright NightIMG_4199

Show met de horrorclown

De afgelopen week kreeg de horrorclown in het nieuws nogal een andere betekenis. Halloween Fright Nights hebben hun eigen clown: Eddie. In de show op het grote plein bij het reuzenrad wordt je meegesleept in zijn horrorwereld. Die is gelukkig een stuk milder dan die in de nieuwsberichten.

Halloween Fright NightIMG_4226 Halloween Fright NightIMG_4254

De hele dag in het park

Tijdens de Halloween Fright Nights kun je vanaf 10.00 uur ’s ochtends al het park in. Wij waren er ook al vroeg en konden zo #hardgaan in alle achtbanen. Wanneer ben jij voor het laatst in de Goliath, Condor, Xpress, Robin Hood geweest? De nieuwste achtbaan Lost Gravity bezorgt je trouwens ook behoorlijke hardkloppingen. Ik ben er maar 1x ingeweest, dus dat zegt genoeg 😉 Ook de Waterspin en Splash zijn geopend. Lang niet alle atracties dus, maar je kunt je er goed mee vermaken.

Halloween Fright NightIMG_4255

Wist je dat over Halloween Fright Nights

  • Nieuw dit jaar is The Clinic een experience waarbij je door Dr Adams onderhanden genomen word. Ik heb hem niet aangedurfd want dit is een van de citaten over deze experience; “DIT IS TE ZIEK VOOR WOORDEN, WAT IK DAAR BINNEN HEB MEEGEMAAKT… STA HELEMAAL TE SHAKEN.”
  • Er zijn in totaal meer dan 300 (!) acteurs actief tijdens de Fright Nights.
  • Je kunt dus vanaf 10.00 uur ’s ochtends al in het park zijn (maar wij vonden het wel een lange dag!)
  • Voor de spookhuizen betaal je losse entree en je mag in een tijdvak naar binnen.
  • De keren dat we als duo gingen schrok ik wel het ergste. (ook het leukste natuurlijk)
  • In de spookhuizen mag je niet fotograferen en filmen, dus vandaar dat je hier ook geen beelden van ziet!

Ben jij wel eens in Halloween Fright Nights geweest?

 

 

 

 

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© copyright ensanne.nl