Try before you die – Harry Potter: The Exhibition

Als groot Harry Potter fan kon ik niet achterblijven bij de Harry Potter Exhibition bij Cinemec Utrecht. Bij deze expositie zijn kostuums, attributen en decors tentoongesteld uit de acht Harry Potter films. Bij binnenkomst kwamen we al gelijk de vliegende Ford tegen uit Harry Potter en de geheime kamer! Benieuwd hoe het was? Lees snel mee!

Sorteerhoed04

Je start in een ruimte waar een dame met de sorteerhoed staat te wachten. Ze heeft hem in haar handen en vraagt wie wel zou willen weten in welk Zweinsteinhuis jij als tovenaar zult horen. Ik zou dit ook wel willen, maar helaas mochten maar drie personen uit een groep van 25 man plaatsnemen op het krukje. De sorteerhoed riep, net als in de films uit op welke afdeling de bezoekers thuishoorden. Griffoendor, Zwaddenrich, Huffelpuf of Ravenklauw? Ik weet het helaas nog steeds niet 😉

Vervolgens kwamen we in een ruimte met allemaal tv-schermen. Daarin werd het verhaal van Harry Potter kort geschetst met beelden uit de acht films. Hierna werden we opgehaald door een ‘medewerker van Zweinstein’ zij vroeg zich af waar we bleven omdat de Zweinsteinexpress op ons wachtte.

Griffoendor

Bij aankomst startten wij op de afdelingskamer van Griffoendor. Het gekrijs van het portret van de Dikke Dame en de gillende Mandragora’s waren niet te missen. Eerst kwamen we langs de kleding en boeken van Hermelien. Daarachter waren de bedden van Ron Wemel en Harry Potter te zien. Ook alle kisten met persoonlijke eigendommen zijn tentoongesteld. Gewaden, kleding, boeken, kettingen, theekopjes, aan alles is gedacht. Alles is herkenbaar uit de films. Denk maar aan het kopje koffie met de weerwolf uit film 3.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Zwerkbal

In deze ruimte kan je verschillende kostuums zien die de acteurs aan hadden toen zij Zwerkbal speelden. Erg mooi gemaakt en tentoongesteld, naast alle ballen en cups die je bij Zwerkbal kunt winnen, kun je zelf ook nog een gokje wagen waarbij je de Slurk door de ringen moet gooien! Vanaf ‘buiten’ kom je in de tuin van Hagrid waar je de Hypogrief en pompoenen tegenkomt, zo wandel je Hagrid’s hut binnen.

Hagrid’s hut

In Hagrid’s hut is alles heeeeel groot. Wij vonden het wel grappig om met zijn drieën in de stoel te gaan zitten (zie foto). Naast het uitkomende drakenei is ook de roze paraplu waar hij in deel 1 zijn toverstok in heeft verstopt is hier te zien.

Verboden Bos

In het verboden bos (dat binnenkort in Londen wordt geopend) vind je de Hongaarse Hoornvleugel-draak waar Harry in film 4 tegen moest vechten. Ook de centaurs en grote spinnen (zoals Aragog) staan hier tentoongesteld. Het is hier wel een beetje griezelig…

Balzaal

Na een aantal hallen kom je aan in de balzaal waar de kostuums uit film 4 tentoongesteld staan. Het gaat hier om het kerstbal dat voor de kampioenschappen van de Vuurbeker wordt gegeven. Ook vind je hier de outfits Fred en George Wemel en de toverstokken van onder andere James Potter. De tentoonstelling eindigt bij de Feniks, Dobby en de gewaden van Professor Anderling en Perkamentus. De souvenirshop is ook al een attractie op zich!

 

Ben jij al geweest? Ik zou het vooral zelf gaan ontdekken als je net zo’n Harry Potter fan bent als ik 😉

Dianne de Kievit

Afgestudeerd | blogt voor ensannereist.nl | citytrips | vergeet nooit mijn Nikon D3000 | fotografie | erop uit gaan | backpack | festivals = een vorm van reizen | concertliefhebber | happysocks | wil na mijn studie leisure management graag alleen op reis

Deel dit bericht op...
[jpshare]
6 reacties op “Try before you die – Harry Potter: The Exhibition”
 1. Elisa schreef:

  Tof! Ik ga eind van de maand, ben heel benieuwd 🙂

 2. Jessica schreef:

  Jaaa ik ga ook deze maand met mijn zusje, ben zo benieuwd! Allebei Harry Potter-fan dus dat komt wel goed 🙂

 3. Sanne schreef:

  Ik ben een groot fan van de boeken! De tentoonstelling lijkt me eigenlijk best leuk. Ik ben nog niet geweest, misschien binnenkort toch maar eens gaan!

 4. Roger schreef:

  Om eerlijk te zijn ben ik niet zo’n fan, maar als ik het zo lees lijkt het me wel lollig. Dus wie weet ga ik eens kijken en wordt ik daarna toch nog fan ?

 5. Jenny schreef:

  Ik vind de boeken van Harrie Potter geweldig, maar ik twijfel oprecht of deze tentoonstelling iets voor mij is. Ik ben er dan ook nog niet geweest, ondanks dat ik praktisch om de hoek woon.

 6. Kelly schreef:

  Ik ben vorige week geweest en vond het ook zeker de moeite waard, maar ik ben dan ook een groot fan van de boeken 🙂 .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl