Try before you die: Solextour door het Westland + video

Ik moet zeggen, het komt niet heel vaak voor dat mijn broer met een goed idee komt. Maar dit idee was toch zeker een goede. Met de familie wilden we namelijk een dagje uit plannen en daarvoor kwam de Solextour om de hoek. Op zondagmiddag gingen we dus met z’n negenen op pad in eigen streek.

Wat is een solex?

Een solex is een ouderwetse bromfiets uit de jaren 60 en daarmee de voorloper van de echte brommers. De zwarte fiets heeft een benzinemotor voorop gemonteerd die het wiel aanstuurt. Om de motor te starten moet je een meter of drie oplopen en met het rechterhandvat kun je gas geven. Iedereen krijgt een eigen solex om mee op pad te gaan tijdens de solextour.

SolextourIMG_7538 SolextourIMG_7525

Solextour WestlandP9252949

Bijpassende jaren 60 kleding: leren jas & pothelm

De hilariteit van de solextour zit hem ook in de kleding. Bij aankomst bij de Tuinderij zoek je namelijk een vintage lerenjas uit en een bijpassende pothelm of bontmuts. Hierdoor ziet iedereen er prachtig retro uit!

Solextour rijden: bekijk de video!

In collonne reden we zo’n 40 kilometer door onze eigen regio. Hierbij kwamen we op veel verlaten weggetjes, die je normaal niet passeert. Een beetje strijd onderling wie elkaar er uitkonden racen. Mijn vader & oom voelden zich weer helemaal twintig! Onderweg hadden we twee stops voor koffie met appeltaart en een borrel. In totaal zijn we zo’n 3,5 uur onderweg geweest. Wij werden begeleid door een voorrijder en bezemwagen.

 

Solextour WestlandP9252951

Een solextour door het Westland kun je reserveren bij de Tuinderij, een evenementenlocatie voor hilarische activiteiten, feesten en partijen.

 

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Eén reactie op “Try before you die: Solextour door het Westland + video”
  1. Diana schreef:

    Wat tof dat je dit toen hebt gedaan. Wil dit eigenlijk echt nog wel eens een keer doen. Lijkt mij een leuke belevenis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© copyright ensanne.nl