Try before you die: Voor het eerst zeilen tijdens de Flevum ESJ Zeilregatta + video

“Ga je mee zeilen?” Waarom niet, het was op een vrijdag en het behoorde wederom tot een van mijn try before you die adventures. Dat ik die dag aan boord stapte van de winnende zeilboot  ‘La Gavina’ had ik ook niet van te voren bedacht!

Flevum & ESJ organiseren eens per jaar een populaire zeilregatta. Dit jaar deden er maar liefst 17 zeilboten met 150 deelnemers mee. Ik was ingedeeld op de Flevum IV of te wel La Gavina aan boord bij schipper Ton. Deze schipper, die uiteindelijk bijna 80 bleek, staat bekend als de schipper die alle wedstrijden in Zeeland wint. De verwachting was dus al gezet en de concurrentie was alert.

ZeilregattaP9021426

Zeilregatta vanuit Sint Annaland

We vertrokken, na de briefing, vanuit de haven van Sint Annaland bij de Oosterschelde. De regatta ging over een parcours van 16 mijl. Na ongeveer 3 kwartier “inzeilen” konden we de start als vierde passeren. Onze schipper was gebrand op de winst, dus helaas was er voor mij niet de mogelijkheid het zeilen zelf onder de knie te krijgen. Destemeer genoot ik op het water van de wind, zee en een kijkje aan boord. Én zo kon ik genoeg opnamen maken! Ik heb uiteraard wel genoeg geleerd over het zeilen; bakboord, stuurboord, overstag gaan en de lagerwal.


ZeilregattaP9021437

ZeilregattaP9021455

Leuke dag op het water en de eerste plaats

Het competitieve element van de zeilregatta vond ik erg leuk, ik hou wel van een beetje strijd! Tot de laatste mijlen ging het redelijk gelijk op. Maar onze ervaren schipper, die zelf zijn boot in deze haven heeft, wist precies hou hij La Gavina als eerste over de streep moest zeilen. Dat betekende Champagne en een prachtige bokaal!

ZeilregattaP9021467 ZeilregattaP9021518

 

Video de zeilregatta van Flevum 4/La Gavina

Bekijk de video van onze overwinningsrace.

 

ZeilregattaIMG_3506 Met het GOUD naar huis!

Ik wil zeker nog wel meer van het zeilen ervaren! Heb jij zeilervaring?

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl