Dag lief Songbirdfestival…

Afgelopen weekend was het weer zo ver; Songbirdfestival in de Doelen in Rotterdam. Jaarlijks een heel fijn festival en eigenlijk mijn favoriet. Dit jaar was ik er voor het eerst twee dagen; niet voor niets want de line-up was steengoed! Maar helaas via een recensie in NRC moest ik helaas lezen dat dit festival afscheid neemt uit de agenda. Waarom ik dit jammer vind? 

7 redenen waarom Songbirdfestival een fijn festival was

 • 1. De line-up
  Voor mij altijd reden nummer 1 om naar een festival te gaan, de line-up. En dit jaar was dit weer fantastisch met onder andere Alex Vargas, Jonathan Jeremiah, Selah Sue, Blaudzun, Haevn en Michael Kiwanuka.
 • 2. Het is indoor
  Het weer blijft toch altijd een lastige factor bij festivals. Ik heb al menig keer tot mijn knieën in de blubber gestaan of ben tot mijn hemd toe verregent. Geen last van bij een indoorfestival.
 • 3. Normaal publiek
  Hier geen doldwaze blowende hippies, bezopen kerels en schaarsgeklede dames. Op Songbirdfestival vind je vooral degelijk publiek. En daar is niks mis mee.
 • 4. Lekker eten
  Hoewel je op menig festival tegenwoordig meer kunt eten dan friet en pizza, kun je op Songbird niet eens friet krijgen. Wat is er dan wel? Linzenburgers, wraps, Oosterse Reddang en pasta.  Ja en broodjes van Hans Worst!

IMG_4930

 • 5. Shoppen op de Swan Market
  Festivalmarkten hebben meestal een collectie van shirts van Nirvana, plastic zonnebrillen en henna tattoostudios. Op Songbird vind je een vertegenwoordiging van de Rotterdamse Swan Market!
 • 6. De akoestiek van de Doelen
  De Doelen is nog steeds een concertzaal van vooral klassieke muziek en opera, maar juist voor de intieme optredens is dit super. Het is muisstil in de zaal en de akoestiek is gewoon fantastisch.
 • 7. Je ontdekt nieuw talent
  Songbird is ook zeker zo’n festival waar je nieuw talent ontdekt. Enerzijds door de Spotify playlist, maar anderzijds door ook ergens binnen te wandelen en te genieten.

Songbirdfestival

Het beste: Michael Kiwanuka live

Absoluut onze favoriet was Michael Kiwanuka live. Het nieuwe album had ik al een paar keer geluisterd, maar live, man man man GOEEEEED!

Dit komt een beetje in de buurt.

<iframe width=”710″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/FngDSOuCNAA” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

Op zoek dus naar een nieuw favoriet festival. Wat is jouw favoriete festival?

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© copyright ensanne.nl