Sta je op een splitsing van keuzes? Wandel met Marit en word een movemaker

Nu we veel activiteiten niet kunnen ondernemen, we de tijd hebben om na te denken is het wellicht voor jou ook tijd om een move te maken. Toen Marit Nieboer na een tijd in een rolstoel letterlijk weer moest leren lopen ontdekte ze welke stappen er nodig zijn om een move voorwaarts te maken. Inmiddels is ze herstelt en coacht je ze met een inspiratiewandeling/podcast dagelijks een stap vooruit.

Inspiratiewandeling met podcast

We hebben allemaal wel eens een twijfelmoment in ons leven…. Wil ik verder in deze baan? Is dit het nu echt? Wil ik wel vrienden blijven met zus, een relatie met zij blijven onderhouden? Voor al die vraagstukken is het 9 daagse Movemakers traject ideaal. Iedere dag ga je zo’n 30 minuten wandelen en neem je Marit mee als kritische coach in je geluidsoortjes. En je wandelt niet alleen, want je start samen met anderen op dezelfde dag. Hoe laat jij je wandeling op de dag doet maakt niet uit. Voor mij bleek dat de avonden, na een drukke dag, niet het juiste moment zijn om ook nog over een moeilijk vraagstuk te denken en ik er dan over blijf malen voor het slapen gaan, maar dat is voor ieder anders. De opdrachten/vragen die je maakt en beantwoord kun je delen met de groep of alleen met Marit. Een extra motivatie! In de groep kun je daarbij dagelijks een foto delen van je wandeling een leuk component om zo iets van jouw omgeving te laten zien.

Mijn vraagstuk

Zelf had ik ook behoorlijk een twijfelstuk. Ga ik nu nog meer inzetten op m’n reisblog zonder dat ik er op korte termijn door corona geld hiermee verdien? Omdat we voornamelijk in Nederland zullen reizen is mijn reisblog verdienmodel met advertentiekliks naar buitenlandse bestemmingen nihil. Maar ik wil nog steeds wel een magazine maken. Of zoek ik m’n werk in andere opdrachten waar minder m’n passie ligt? Of wordt het een nieuwe inkomstenbron bijvoorbeeld een webshop? Door het traject met Marit heb ik een andere keuze gemaakt, want wellicht heb je mijn webshop Zoutbloed wel voorbij zien komen!

Opdrachten voor een nieuwe koers

Uiteraard ga ik niet de hele traject alvast aan jou verklappen, maar je behandelt ondermeer wat je voornemens zijn, de angsten(struikelpunten) zijn om de keuze die je wilt maken niet maakt. In mijn geval het wegvallen van zekerheid en inkomen. Daarna denk je na over kleine stapjes om een move te maken en de verschillende scenario’s. Zo kwam ik tot het inzicht dat ik nu alleen geld kon verdienen door m’n reisblog volledig op de Nederlandse markt te richten. En dat is een strategie die iedere blogger inmiddels is in geslagen. Waarbij er weinig te verdienen is in zo’n kleine markt. Kortom als ik nu juist iets met meer zekerheid zoek en iets originelers dan moet ik een andere koers gaan varen. En dat werd Zoutbloed. Hier vielen meerdere stukjes op z’n plaats. Ik merkte dat ik door het samenstellen van een assortiment voor de fysieke winkel in het strandpaviljoen van Elements Beach mijn hart weer sneller ging kloppen. En ik m’n energie terug vond. Hoewel je met een webshop uiteraard ook niet op dag 1 geld terug verdient, maar je hebt wel meerdere kanalen. Nu heb ik zo’n 10-15 bestellingen per week. Dat betekent nog geen topsalaris, maar wel een fijne extra in deze onzekere tijd.

Wil jij ook een Move gaan maken? Op 12 oktober start een nieuwe groep. Deelnemen kan à €27,50 p.p, inschrijven kan via movemeant.nl. Via Whatsapp krijg je de dagelijkse opdrachten door.

Disclaimer: Ik kreeg een gratis deelname cadeau en schreef daarvoor deze blog. Alle foto’s maakte ik al wandelend!

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl