Weg uit de sleur! Rustige, natuurlijke en adults only vakantieparken in Nederland*

Zoek jij een mooi vakantiepark in Nederland maar zit je niet op te wachten om omgeven te zijn van gezellige gezinnen? Natuurlijk zijn er tal van rustige parken, meestal middenin de natuur. Ik tip je deze vakantieparken voor ‘adult only’.

Vakantieparken in Nederland zonder kinderen

Even samen een weekendje weg? Weg uit de sleur van je werk? De lawaaiige buren of drukke stad? Ik kan me goed voorstellen dat je dan ook niet omgeven wilt zijn door ‘gezellige’ gezinnen. Oftewel een baby die regelmatig het alarm aan doet. Je op je zonnebedje regelmatig moeten wegduiken omdat je een bal op je giechel kunt krijgen. En natuurlijk spelende kinderen om ‘s 7.30 uur… Jij zoekt een park met rust en ruimte, en vooral ook veel privacy. Gelukkig zijn er genoeg opties in Nederland, ook in de zomer. 

Natuur op Goeree Overflakee

Dit kleine park ligt tussen twee natuurgebieden in: de Slikken van Flakkee en de Oude Dee. Ook het Grevelingenmeer is om te hoek. De natuur leeft hier haar eigen leven met invloed van de zee. Bijzondere vogels, zeehonden en in de winter zelfs flamingo’s. Het park Zeedijk is nieuw en duurzaam gebouwd en hoort bij de Roompot groep. Vanuit de losstaande chalets kun je jouw buren niet eens zien. De kans dat je er dus overlast van hebt, is dus klein!

Vakantiepark op Texel

Aan de rand van de Texelse duinen vind je deze luxe vakantievilla’s. Vakantiepark Duynzoom is een rustig park vanuit waar je als natuurliefhebber op pad kunt. Strand, polders, kwelders en de polders. Of je nu met fiets of kaplaarzen aan op pad bent geweest, daarna is het heerlijk thuiskomen. De huizen hebben een jacuzzi of sauna, dus ook in de wintermaanden is dit een fijne plek om te genieten.

Verblijf aan Sneekermeer

De luxe vakantiehuizen in dit Waterpark (onderdeel van Landal) zijn volledig omgeven van water. Het kleine vakantiepark is direct aan het Sneekermeer gelegen. De kans dat je hier mensen met veel kleine kinderen treft is klein, want er is zoveel water dat de kinderen wel meerdere zwemdiploma’s moeten hebben om veilig en vrij te spelen. Als je zelf een sloep hebt, vaar je zo het meer uit. Ook kun je perfect zeilen, surfen en suppen hier!

Luxe suitelodges in het Gooi

Het Gooi is wellicht niet een vakantiebestemming waar je gelijk aan denkt…. Toch is het op zo’n 30 minuten van Amsterdam en Utrecht een mooi gebied. Naast BN’ers spotten is er genoeg te beleven. Wandel bijvoorbeeld op het landgoed van Paleis Soestdijk, huur een bootje op de Loodrechte plassen, bezoek Museum Singer Laren of ga wandelen op de heidevelden bij Crailo. Overnacht in een suitelodge, een licht vakantiehuis ingericht naar de laatste woontrends. De meeste accommodaties op Vakantiepark Gooilanden hebben een bad, sauna of jacuzzi.

Rust in de polder

Op dit kleine vakantiepark ‘Restinn’ staan zes kleine huisjes aan de rand van een boerenerf. Als gast ben je ook welkom in de eigen tuin te genieten, met veel zomerbloemen en in de herfst pompoenen. Per huisje kunnen twee of drie volwassenen overnachten. Vanaf de picknicktafel op je eigen terras geniet je van het polderlandschap. En met de duinen van Schoorl, het kunstenaarsdorp Bergen en steden als Alkmaar en Schagen in de buurt hoef je je hier niet te vervelen.

Let op: Al deze parken hebben niet een ‘adult only’ belofte het kan dus voorkomen dat er alsnog een gezin overnacht. Je kunt voor zekerheid altijd het beste contact opnemen met het park zelf.

* Dit artikel is gesponsord door Parkvakanties.nl, een onafhankelijke vergelijker voor vakantieparken in Nederland en het buitenland. Foto’s zijn hier ook afkomstig van. 

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl