Wijn eerst, bij wijnrestaurant Mes Amis in Maastricht

“Kwestie van prioriteiten stellen” reageerde een van mijn Facebookvrienden. En dat is helemaal waar! Wijnrestaurant Mes Amis stelt namelijk het menu samen op basis van de wijn. En niet zomaar een wijn uit de kelder… 

Wijn gevolgd door de spijzen

Wijnrestaurant Mes Amis is een bijzonder concept. Dat komt enerzijds doordat de wijn leidend is voor de gerechten. Eigenaresse en vinoloog Annaline kiest een seizoenswijn die ook nog eens uit de regio komt. De regio is groots en relatief begrip vanuit Maastricht. Zo kun je Duitse wijnen, Luxemburgse wijnen, Belgische en zelfs Franse wijnen verwachten. Ook de heuvels in het Limburgse landschap zijn een voedingsrijke bodem voor lokale wijnen. Bijvoorbeeld van de Apostelhoeve dat een erg frisse wijn brengt van Chateau Neercanne en wijngaard de Planck, die de meest zuidelijke wijngaard van Nederland is.

Mes Amis MaastrichtPA233413

Verrassingsmenu van de chef

De wijnen waren al een verrassing op zich en daar mag je het verrassingsmenu van chef  Jeffrey Meessen bij optellen. Ieder gerecht wordt afgestemd op de zorgvuldig uitgekozen wijn en het seizoen. Daarbij wordt er veel gewerkt met streekproducten. Wij startte met een amuse van mais, heel verrassend van smaak, beetje zoute en zoete popcorn. Daarna volgde een terrine van seizoensgroenten, prachtig opgemaakt op het bord! Voor het hoofdgerecht had ik gekozen voor hert. Heerlijk met een volle kruidige rode wijn van Regentdruif van de Planck, rode kool en bieten. Het dessert was een ware peersensatie met een brownie, macaron en perenijs.

Mes Amis MaastrichtIMG_4374 Mes Amis MaastrichtPA233420 Mes Amis MaastrichtIMG_4375

Meest gastvrije onderneming van Maastricht

Mes Amis heeft al een vriendelijke naam, maar als je in dit restaurant dineert, ervaar je ook nog eens een avond in de meest gastvrije onderneming van Maastricht. Op TripAdvisor zie je dat ook in de beoordelingen terug.

 

Absoluut de moeite waard om tijdens je bezoek aan Maastricht hier te genieten!

Reserveer direct een tafel!

Disclaimer: Tijdens de kick-off van de Crossborder Design Contest organiseerden we met ensanne.nl een blogtrip met internationale influencers. Dit artikel kwam tijdens deze trip tot stand.

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© copyright ensanne.nl