Wijnbar in voormalig klooster: Zuster Margaux

Of we aan het einde van de dag nog een wijntje willen doen bij Zuster Margaux aka finalist van de Nederlandse wijnbar van het jaar verkiezing. En ook nog gevestigd in een voormalig klooster. Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen!

Wijnbar Margaux ligt in het voormalige klooster Marienhof in het centrum van Amersfoort. Eeuwenoude bakstenen muren die de vele geheimen verzwijgen. Na wat zoeken vinden we de bar en de charmante sommelier neemt onze jassen aan. Hehe ik plof in een enorme fauteuil neer. Ik ben bijna geneigd m’n schoenen uit te trekken en m’n voeten op tafel te leggen, maar ik hou me in. Maar wat een fijne huiselijke plek.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Wijnen proeven

We krijgen twee wijnen te proeven; een fruitige witte en daarna een rode Chianti. Ik zou van beide direct een doos bestellen, wat een heerlijke wijnen. Eigenlijk kon ik hier nog wel uren blijven. Margaux heeft meer dan 40 wijnen op de fles open. Voor een perfecte afsluiter van je dag in Amersfoort, dus Wijnbar Zuster Margaux dus niet overslaan!

Adres: Kleine Haag 2, 3811 Amersfoort

 Disclaimer: Ik bezocht Zuster Margaux tijdens een blogweekend met Duitse bloggers in Amersfoort die ik voor ensanne.nl samen met City Marketing Amersfoort organiseerde. 

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]
5 reacties op “Wijnbar in voormalig klooster: Zuster Margaux”
 1. Denise M schreef:

  Wijnbarretjes vind ik altijd leuk en zo’n wijnbar in een voormalig klooster is natuurlijk helemaal schitterend. Zeker leuk om te onthouden als ik eens naar Amersfoort ga. Ik was er jaren geleden voor een blogger meetup met lezers toen ik samen met andere bloggers voor een grote vrouwensite schreef en vond het toen ook al erg leuk.

 2. Jenny schreef:

  Wat een leuk plekje!

  Amersfoort heeft sowieso mooie kloosters. Ook het klooster op de berg (bij het leerhotel) ziet er mooi uit.

 3. Martin schreef:

  Wat leuk en gezellig om wijn te kunnen proeven op zo’n mooie locatie. Bijzonder ook dat het een klooster is geweest.

 4. Esther schreef:

  Ik ben hier een paar weken geleden ook geweest en vond het een hele gave wijnbar. Het hele pand met zijn historie is sowieso prachtig. Mooie inrichting van de bar en heerlijke wijnen inderdaad!

 5. anto schreef:

  Wat een toffe locatie voor een wijnbar. Ik ga hem onthouden voor als ik eens in Amersfoort ben …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl