ZIEN! Tentoonstellingensagenda voor dit voorjaar

Het voorjaar is traditioneel weer een megastartschot voor super veel nieuwe tentoonstellingen in musea. Er is weer van alles te zien. Veel musea pakken uit met exposities in het themajaar de Stijl en Piet Mondriaan. Maar ook qua moderne kunst en historie kun je je lol weer op. Hierbij een tentoonstellingsagenda!

Banksy in Museum Moco in Amsterdam

Als je net als wij houden van streetart dat kun je deze tentoonstelling van Banksy zeker waarderen. Afgelopen jaar was er al een expo te zien in de Beurs van Berlage en nu heeft ook het Moco, ook gelegen op het Museumplein, bezet. Bekend van ‘the girl with the balloon’ brengt Bansky enerzijds veel positiviteit, maar anderzijds ook een interessante boodschap. Beanfield is het topstop van de expositie. En extra meegenomen in het museum is ook nog een expo van Salavador Dali te zien.

 • Te zien tot 29 maart 2017.

Vrouwen van Rotterdam in Museum Rotterdam

Vorige week gaven we je voor de opening al een primeur; de Vrouwen van Rotterdam. Deze tentoonstelling zet de onbekende verhalen van de Rotterdamse vrouwen tijdens de belangrijke wederopbouw periode centraal. Zoals het verhaal van de vroedvrouw Klazien Kramer die duizenden babyboombaby’s ter wereld hielp. Een super interessante tentoonstelling! En wij hadden al een primeur…

 • Te zien tot 1 oktober 2017.

 

100 jaar Mondriaan & de Stijl in Den Haag

Dit jaar is het 100 jaar geleden dat de Stijl werd opgericht. Op verschillende plekken wordt aanstichter Piet Mondriaan in de spotlight gezet. Onder andere in Den Haag. Naast een grote expositie in het Gemeentemuseum, zijn er volop manifestaties in de stad. Zo is het Haagse stadhuis aan het Spui tijdelijk gepimpt met een Mondriaan motief en ook op de Hofvijver is een installatie.

 • Te zien tot 21 mei 2017.

Tip: Meer weten over kunstenaar Piet Mondriaan? In deze blog zetten we hem in de spotlight.

Hyperrealisme in de Kunsthal in Rotterdam

50 jaar hyperrealisme wordt in de Rotterdamse Kunsthal gevierd met een overzichtstentoonstelling. Weet je niet wat hyperrealisme is? Het is een fotorealistische schilderkunst vorm. Inmiddels zijn er zo’n drie generaties en deze kunstvorm zie je vooral in de Verenigde Staten en West-Europa. In de Kunsthal zijn zo’n 70 werken samen te zien. Altijd leuk om weer een nieuwe vorm te ontdekken!

 •  Te zien tot 4 juni 2017.

Hoge kwaliteit fotografie; Museum Hilversum

In haar speech tijdens de gouden Televisierring roemde Floortje Dessing deze fotograaf Jeroen Oerlemans. Als fotograaf bezocht hij vele oorlogsgebieden met gevaar voor eigen leven. In een tentoonstelling brengt Museum Hilversum nu een ode aan zijn werk. (Let op: tot 12 maart te zien, dus wees er snel bij!) Ook de tentoonstellingen Canon Zilveren Camera en World Press Photo 2016 zijn tot die datum te zien.

 • Te zien tot 12 maart 2017.

Save the date: De World Press Photo 2017 komt vanaf april 2017 weer in de Nieuwe Kerk in Amsterdam.

Taschen in Museum aan het Vrijthof in Maastricht

Maastricht presenteert ook weer een primeur: ‘A Passion for TASCHEN’. Uitgever Taschen is wereldwijd bekend om de hoogwaardige kunstboeken. Verzamelaars van deze boeken hebben een unieke samenstelling gemaakt uit de architectuur, kunst, design, film, fotografie, popcultuur en lifestyle. Limited editions en best sellers zijn samengesteld te zien in Museum aan het Vrijthof en doen je hart voor mooie boeken sneller kloppen. Daarna ga je natuurlijk naar de mooiste boekhandel van de wereld…

 • Te zien van 5 maart tot en met 27 augustus 2017.

De moeder van Audrey Hepburn: Ella & Audrey in Airborne Museum Oosterbeek

Barones Ella van Heemstra, de moeder van Audrey Hepburn, staat centraal in de tentoonstelling ‘Moederliefde’ in het Airborne Museum in Oosterbeek. Het vertelt het unieke verhaal van de hereniging van de Hollywoodsster met haar moeder en half broers in Arnhem vlak voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. De stad waar haar opa burgemeester geweest was. Na de kostschooltijd in Engeland kwam Audrey naar Arnhem en haar moeder werd de drijvende kracht achter haar carrière.

 • Tot en met 20 augustus 2017 te zien.

Tip: Ben je geïnteresseerd in Audrey Hepburn? Ga dan ook zeker de tentoonstelling ‘To Audrey with Love’. Een ode aan de modemuze van couturier Hubert de Givency in het Gemeentemuseum in Den Haag. (tot 26 maart te zien).

Goede Hoop in Rijksmuseum

Het Rijkmuseum presenteert dit voorjaar een unieke expositie over de 300 jaar oude relatie tussen Nederland en Zuid-Afrika. Als je van historie en reizen houdt is dit natuurlijk een aanrader. Werk van Robert Jacob Gordon en portretten van Pieter Hugo.

 • Tot en met 21 mei 2017 te zien.

Leonardo da Vinci in de Beurs van Berlage

Een reizende tentoonstelling over de grootheid en genius Leonardo da Vinci. Vliegtuigen, fietsen en duikboten. Ver voor zijn tijd ontwierp da Vinci het allemaal al. Oja en hij kon ook nog schilderen. De bekendste glimlach ter wereld.

 • Te zien tot en met 20 juni 2017.


Harry Potter The Exhibition

Een heel ander kaliber, maar ook een waanzinnige expositie. Harry Potter! Eindelijk in Nederland te zien, in Utrecht. De Potterfans rukte de afgelopen weken al massaal uit voor een bezoek aan de sorteerhoed en andere film rekwisieten. Tip: Sheelagh Mairi bezocht deze tentoonstelling al!

 • Te zien tot en met 30 juni 2017.

Welke tentoonstelling ga jij dit voorjaar bezoeken?

 

Disclaimer: Check voordat je naar het museum gaat altijd de museumsite voor actuele openingstijden 🙂

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Eén reactie op “ZIEN! Tentoonstellingensagenda voor dit voorjaar”
 1. Niels schreef:

  Daar was het dus voor. Toen ik vorige week Den Haag in reed zag je deze kunstwerken ook aan je linkerkant en in het centrum. Misschien moeten ze het gewoon laten hangen. Dan heeft het stadskantoor weer iets meer uitstraling en is het iets minder, zoals ze het daar zeggen, een ijspaleis. Ik vond het wel iets hebben. Harry Potter lijkt me ook leuk om nog te bezoeken. De films waren leuk en ik gok dat het een feest der herkenning zal worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© copyright ensanne.nl