Bikinimall in Berlijn: een walhalla aan conceptstores

Ik schrijf niet vaak over winkels en winkelen. Maar de Bikinimall in Berlijn wil ik je als tip niet onthouden! Tussen de Gedächniskirche en de ZOO vind je in een industrieel pand een walhalla aan conceptstores. Ondanks dat ik al meerdere keren in Berlijn geweest ben, had ik deze hotspot nog niet ontdekt!

Industrieel pand Zentrum am Zoo

Laten we beginnen met een klein stukje geschiedenis over het pand. Want wat waarom is zo’n grootst pand in hartje Berlijn ineens een nieuwe hotspot. Het pand waarin Bikinimall gevestigd is, is een voorbeeld van de opbouw van het westelijke Berlijn na de oorlog. Het werd in 1957 opgeleverd en is ontworpen door de architecten Schwebes en Schoszberger. In de jaren 60 waren meer dan zestig fashionmerken in dit pand gehuisvest. Na de val van de Berlijnse muur viel ook deze economische plek uit een. Pas in 2014 werd het pand herbestemd. In de volksmond had het pand altijd de naam ‘Bikinihaus’ gehad. Dit vanwege de architectonische indeling.

Conceptstores & pop-up shops

De afgelopen jaren zijn conceptstores en pop-up shops ineens ontstaan als nieuw fenoneem. In Bikinimall vind je een zorgvuldig uitgekozen selectie van deze nieuwe winkels. Zo vind je er een store die alleen maar onesies verkoopt, prachtige boutiques, een Vitra shop en bijzondere cadeaushops. Afgewisseld met koffiebarretjes en vegan eettentjes is het een ware trekpleister geworden in west-Berlijn.

Dakterras met uitzicht op de dierentuin

Nog zo’n verrassing van dit pand is het dakterras. Vanaf dit terras kijk je recht op de dierentuin van Berlijn. Het terras was door de kou helaas nog wat leeg, maar het deed mij erg denken aan The High Line in New York. Op de trappen vind je allerlei sprekende quotes zoals “Change is not an agenda, but a principle.”

bikinimall berlijnP3160466

Naast Bikinihall ligt ook het 25H hotel, dat er ook veel belovend uitziet met haar design. Voor het volgende tripje Berlijn, zeker een tip 🙂

 

 

 

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Categorieën
Berlijn Stedentrips
Deel dit bericht op...
[jpshare]
Eén reactie op “Bikinimall in Berlijn: een walhalla aan conceptstores”
  1. Maureen Froon schreef:

    Leuk artikel! Berlijn is inderdaad helemaal geweldig en ik hou conceptstores. Tof dat ze creatievelingen daar de mogelijkheid geven om iets dergelijks op te starten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl