Ontdek de wijken en bezienswaardigheden in Buenos Aires

Buenos Aires, de hoofdstad van Argentinië, vrij vertaald ook wel ‘gunstige winden’ én het culturele en economische centrum van dit grote land. Het is een grote stad waarin veel te zien en te doen is. Een stad vol geschiedenis, kunst en cultuur. Hier de top 8 bezienswaardigheden van Buenos Aires.1. San Telmo

San Telmo is een wijk in het zuiden van de stad. Wat vroeger een arbeiders/achterbuurt was, is nu een wijk vol met talloze kunstenaars en intellectuelen. Ook is dit de wijk voor antiekliefhebbers. Naast de ateliers en antiekwinkels lokt de barrio met zijn restaurants je naar de zondagse vlooienmarkt. De markt begint in een zijstraat van Plaza de Mayo en loopt helemaal door diep in San Telmo. Hier kun je kunst, antiek, sieraden, kleding en hebbedingetjes kopen! Vergeet niet bij een willekeurige assado een Choripan te eten, die zijn te lekker om aan voorbij te lopen. De stadswijk beschikt ook over de oudste en bekendste tangokroegen zoals Michelangelo, La Casa Blanca en La Casa Rosada. In deze wijk zie je vele koloniale gebouwen en pandjes, allemaal zorgvuldig gerestaureerd.

San Telmo - Buenos Aires

2. Casa Rosada op het Plaza de Mayo

Op het beroemde Plaza de Mayo staat het Casa Rosada, het beroemde lichtroze regeringsgebouw. Hier huisvest de president van Argentinië. Het Plaza de Mayo is wereldberoemd door de protesten die zich daar afgespeelde, waarvan de bekendste de “Dwaze Moeders” is. Hun witte kapjes zijn geschilderd op de grond van het plein.

3. La Recoleta Cemetery

Dit is de eerste algemene begraafplaats in Argentinië. Er liggen hier vele belangrijke personen, die een rol hebben gespeeld in de Argentijnse geschiedenis hebben gespeeld. De begraafplaats is ruim 5,5 hectare groot en er liggen ruim 6000 graven en mausolea. Een van de bekendste graven is die van Evita Perón. Als je over deze begraafplaats loopt, wat net een soort dorp lijkt, verbaasd je je over alle graven en de pracht en praal die hier bij sommige mausolea uitgestald staat.

4. Obelisco de Buenos Aires

Obelisco de Buenos Aires is een gigantische pilaar in het centrum van de stad. Deze is hier geplaatst om het 400 jarige bestaan van de stad te vieren. Deze plek kun je redelijk vergelijken met Times Square, New York. Overal zijn grote beeldschermen en luxe shops.

Obelisco de Buenos Aires

5. Palermo

Palermo vond ik persoonlijk de leukste wijk. Het is daar veilig, er wordt goed Engels gesproken en je kan er heerlijk uiteten. Ik heb nog nooit zo lekker vlees gegeten als hier. Palermo is modern, vol met leuke winkeltjes en restaurantjes. Ook is hier elke week in Soho een markt. Vanuit Palermo ben je zo in het centrum met de metro of zelfs lopend!

Lees hier waar mijn favoriete food hotspots zijn in Palermo!

6. El Parque del Rosedal

Even ontsnappen aan alle drukte in de stad? El Parque del Rosedal is werkelijk prachtig. Met ruim 15.000 rozenstruiken (1200 soorten rozen) is het een van de grootste rozentuinen ter wereld. Het park is van dinsdag tot en met zondag geopend en de toegang is gratis. El Parque del Rosedal maakt onderdeel uit van Parque 3 de Febrero. Het is op loopafstand te bereiken vanuit Palermo.

Parque del Rosedal

7. La Boca

Een echte oude arbeiderswijk in het zuiden van Buenos Aires. Gekenmerkt door de gekleurde huisjes met golfplaten dakjes is dit een van de trekpleisters uit Buenos Aires. En dat merk je ook. Overal toeristenkraampjes, mensen die je aanspreken, het is leuk om dit te zien, maar dat is ook alles. Je moet goed op je spullen letten en ga niet al te diep de wijk in!

La Boca

8. Teatre Colon

Dit is de beroemde concertzaal van Buenos Aires! Het theater heeft 2500 zitplaatsen en 1000 staanplaatsen. De akoestiek van het theater wordt als een van de beste ter wereld beschouwd. Ik was daar bij een voorstelling van het Zwanenmeer en als je je inbeeld hoe een oude, klassieke concertzaal eruit zou zien, dan heb je Teatre Colon. Rode fluwelen zitjes, veel tierelantijntjes, goud en natuurlijk de zitjes waar de upperclass zit met een klein verrekijker!

Teatre Colon BA

Talitha Berger

Speelt waterpolo | verzameld uit elke hoofdstad iets kenmerkends | verzameld maskers van haar reizen | Elle en Vogue zijn mijn bijbels | heeft eindeloos veel lippenstift | zwart is mijn favoriete kleur | Kattenvrouwtje | koken is een hobby | Vriendin van Teun

Deel dit bericht op...
[jpshare]
11 reacties op “Ontdek de wijken en bezienswaardigheden in Buenos Aires”
 1. Ik zou sowieso voor nummer 6 en 7 gaan. Parken en tuinen zijn altijd fijn om even de rust op te zoeken in zo’n grote stad. De arbeiderswijk lijkt me heel indrukwekkend om te zien.. En die mooie kleuren daar maken het helemaal af natuurlijk!

 2. Oh leuk, het klinkt goed allemaal; daar wil ik wel een keer naartoe!

 3. Yvonne schreef:

  La Boca klinkt als een plek die ik zeker zou willen zien. Ik hou ervan om het echte leven in een land te zien en dat kan daar volgens mij prima. Leuk ook al die gekleurde huisjes en lekker fotogeniek!

 4. Sanne schreef:

  In La Boca bevind zich toch ook het stadion van Boca juniors? Het lijkt me gaaf en ook heel spannend om daar een wedstrijd bij te wonen!

 5. Buenos Aires lijkt me een geweldige stad, Argentinie een prachtig land. Leuk om op deze manier alvast een beeld te krijgen, zo te lezen een gave stad!

 6. Ik ga ook voor La Boca! Ik hou wel van die kleurrijke wijken.

 7. La Boca ziet er leuk uit. Als ik aan beaenos aires denk, denk ik altijd aan de tango. Ik ga graag ooit nog eens die kant op

 8. Mooi overzicht!

  Helaas ben ik niet naar la Boca geweest. Het regende zo hard dat ik echt geen zin had om helemaal nat te worden voor ‘een paar gekleurde huizen’.

  Ben je ook naar een opera geweest?

  • Talitha schreef:

   Hallo Jenny,

   Verder dan de gekleurde huizen is het ook best een onveilige buurt, dus ik snap het goed dat je daar niet alleen voor de huisjes heen gaat.

   Ik ben naar een balletvoorstelling in het Teatre de Colon geweest, namelijk Het Zwanenmeer. Was leuk om het een keer mee te maken!

   Groetjes Talitha

 9. anto schreef:

  Ik ben meerdere keren in BA geweest maar het is toch niet zo mijn stad eerlijk gezegd. De laatste keer moest ik zelfs mijn paspoort inleveren bij de gids omdat hij zo bang was dat we overvallen zouden worden. Meestal ben ik er voor mijn werk dus ik heb veel wijken al gezien en mijn favoriet is, ondanks de drukte, toch wel La Boca. Dat is voor mij Argentinië zoals het hoort te zijn 🙂

 10. Jessica schreef:

  Ik vind het altijd leuk om wijken zoals La Boca te ontdekken in grote steden! Handig lijstje voor als ik ooit in Buenos Aires beland ;D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl