Cabo da Roca: Het meest westelijke punt van Europa

Verblijf je in Lissabon? Op slechts 30 kilometer van de Portugese hoofdstad vindt je Cabo da Roca, een indrukwekkende rotspartij en het meest westelijke puntje van Europa. Dit plekje hoort daarom echt op je bucketlist!

Terwijl de zee hard en woest tegen de rotsen klotst en de wind suist stonden we op Cabo da Roca. Het uitzicht over de Atlantische Oceaan is hier vanaf 140 meter hoogte prachtig. De vele kleure groen van de vetplanten steken mooi af tegen de rotskleuren. Behalve de rood-witte vuurtoren, het monument vind je hier een kiosk waar je een certificaat kunt kopen dat je écht op het meest westelijke puntje bent geweest. Leuk voor bij je verzameling, als je ook bijvoorbeeld op de Noordkaap bent geweest!

Hoe kom je er?

Cabo da Roca ligt vlakbij het sprookjesachtige Parques des Sintra. Je kunt dit op een dag prima doen. Wij hadden een auto gehuurd en hebben hiermee ook Cabo da Roca aangedaan. Er gaat vanuit Lissabon hop-on hop-off bussen.

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl