De grootste vlooienmarkt van Europa in de IJhallen

Een hipster paradijs. Dat is de grootste vlooienmarkt van Europa zeker te noemen. Eens per maand strijken een weekend lang talloze verkopers neer met hun kraam in de voormalige scheepsbouwhallen in Amsterdam Noord.

De IJhallen liggen op het terrein van de NDSM werf die je kunt bereiken met het pontje vanaf Amsterdam Centraal station of met de auto via noord. Op een zonnige zondag arriveerden wij net voor de middag bij de IJhallen. Je betaalt 5 euro entree en kan dan zeker 3 uur langs de kramen snuffelen op zoek naar een schat.

Anders dan verwacht was er veel kleding, zelf hou ik hier niet van. Wij gingen, zoals altijd, op zoek naar mooie vintage voorwerpen voor in huis. Zo hebben we onder ander ander al een oude radio, koffiemolen, veel blikken, ouderwetse telefoon, vazen, stolpen en andere schatten in huis staan.

In het industriële rauwe decor kwam de vintage uiteraard uitstekend tot recht. De diverse kunstwerken geven daarbij nog extra elan. Wat wij overigens wel gemist hebben zijn een aantal foodtrucks. We konden poffertjes, patat en hamburgers scoren, maar dat is dan weer niet zo hipster voor het paradijs.

Aanrader? Als je dol bent op vintage en het leuk vind om in drukte rond te snuffelen, zeker doen. Kijk voor de data op de website van de IJhallen!

IJhallenDSC_0876 IJhallenDSC_0873 IJhallenDSC_0872 IJhallenDSC_0870 IJhallenDSC_0867 IJhallenDSC_0866 IJhallenDSC_0863 IJhallenDSC_0862 IJhallenDSC_0860 IJhallenDSC_0858 IJhallenDSC_0857 IJhallenDSC_0851 IJhallenDSC_0854 IJhallenDSC_0850 IJhallenDSC_0848 IJhallenDSC_0847 IJhallenDSC_0843 IJhallenDSC_0841

 

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl