Review op mijn Lissabon-fotoboek van fotofabriek.nl

Als foto- en reisliefhebber mocht ik bij fotofabriek.nl (in 2016 als beste getest door AVROTROS Radar) een fotoboek testen met mijn mooiste reisfoto’s. Ik koos voor mijn trip naar Lissabon, Portugal in februari vorig jaar. 

Ik houd erg van fotograferen, maar het maken van fotoboeken schiet er helaas vaak bij in. Omdat ik op dit moment wat meer tijd vrij heb, kon ik mijn fotoboek voor Lissabon maken. Fotoboeken brengen mij altijd fijne herinneringen en daarbij is het extra leuk om ze aan anderen te laten zien en verhalen over mijn reizen te vertellen.

Pixelkwaliteit als aandachtspunt!

Je kunt het fotoboek-bewerkingsprogramma downloaden van de website. Het wijst eigenlijk helemaal voor zich, heel makkelijk te gebruiken. Wat ik persoonlijk erg fijn vind, is de check aan het einde waardoor je ziet welke foto’s van mindere kwaliteit zijn. Daardoor ben je zeker dat je geen lelijke foto’s in je fotoboek krijgt. De kwaliteit van het fotoboek vind ik persoonlijk erg mooi. Ik heb wel eens vaker bij andere aanbieders een fotoboek gemaakt waar niet goed werd gewaarschuwd voor de pixelkwaliteit van een foto waardoor niet alle foto’s (vooral die met een mobiele telefoon) even mooi waren.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Het album werd al snel geleverd nadat ik deze had ingestuurd. Binnen vier dagen had ik mijn fotoboek al in huis, handig als je bijvoorbeeld een fotoboek cadeau wilt doen!

Tips als je een fotoalbum van je reis wilt maken

Omdat ik al veel fotoboeken heb gemaakt van mijn reizen, hierbij een paar tips!

 • Probeer een verhaallijn te bedenken voor je reis. Dat kan natuurlijk een chronologisch verhaal zijn, maar misschien wil je juist alle uitzichten bij elkaar doen en alle dieren die je gefotografeerd hebt.
 • Kies voor rustige achtergronden zodat de foto’s ook tot hun recht komen.
 • Wissel grote en kleine foto’s met elkaar af. Ik heb altijd wel een paar pareltjes die ik als grote foto wil gebruiken.
 • Zet tekst niet in je foto’s maar juist op een extra vlak erbij. Tekst kan natuurlijk ook een paar steekwoorden zijn.
 • Je favoriete foto zet je natuurlijk op de omslag!

Maken jullie weleens fotoboeken van reizen? Welk programma gebruiken jullie hiervoor? Ik denk dat ik volgende keer weer voor Fotofabriek ga, ik heb nog veel fotoboeken in te halen 😉

 

Disclaimer: Op uitnodiging van Fotofabriek.nl maakte ik dit album. Bovenstaand vind je echter wel onze eigen mening en ervaring. Meer weten over samenwerkingen?

Dianne de Kievit

Afgestudeerd | blogt voor ensannereist.nl | citytrips | vergeet nooit mijn Nikon D3000 | fotografie | erop uit gaan | backpack | festivals = een vorm van reizen | concertliefhebber | happysocks | wil na mijn studie leisure management graag alleen op reis

Deel dit bericht op...
[jpshare]
14 reacties op “Review op mijn Lissabon-fotoboek van fotofabriek.nl”
 1. Carolien schreef:

  Toevallig heb ik ook pas een boek van de Fotofabriek besteld. Een mooi boek maar ik was iets kritischer dan jij op de kleuren, die vond ik namelijk tegenvallen. Maar ja, ik bestel normaal bij professionele Labs en dan zie je toch kwaliteitsverschil. Desalniettemin een prima fotoboek voor de meesten.

  • Dianne de Kievit schreef:

   Bij mij waren de kleuren prima! Bij wat voor professionele fotolabs bestel jij dan je fotoboeken? Nu ben ik benieuwd!

 2. Jenny - IkReis schreef:

  Ik heb laatst een boek van Saal Digitaal gemaakt, die springt er voor mij uit.

  Mijn agenda van 2016 was van de fotofabriek. Dit jaar heb in vanwege tijdgebrek een saaie Hema agenda.

 3. Sanne schreef:

  Heel herkenbaar. Het schiet er bij mij ook altijd in om tijd te maken voor het samenstellen van een fotoboek. Ik wil er wel heel graag nog een keer een maken. Of misschien wel meerdere. 🙂 Ik zal deze dan in gedachten houden.

  • Dianne de Kievit schreef:

   Ik heb ook nog erg veel reizen waar ik fotoboeken van wil maken. Het probleem is alleen altijd dat ik zooo enorm veel foto’s maak dat de keuze steeds lastiger wordt!

 4. Caro schreef:

  Wat fijn dat ze de kwaliteit van de foto’s ook aangeven! Kun je daar tenminste rekening mee houden. Tot nu toe heb ik altijd Albelli gebruikt, maar hier ga ik snel eens een kijkje nemen. Ik probeer voortaan elke avond/ om de avond even een halfuurtje te gaan zitten om alvast de mooiste foto’s van die dag in een mapje te plaatsen voor in mijn fotoboek. Dan hoef ik op het einde niet meer eindeloos door alle foto’s te scrollen, want daar zie ik dan altijd tegen op (omdat ik ook gewoon te veel foto’s maak haha).

  • Dianne de Kievit schreef:

   Ja, dat is zeker ook een handige tip! Ik herken het probleem, duizenden foto’s van een bestemming, maar welke is dan het mooiste voor in het fotoboek?! 🙂

 5. Esther schreef:

  Wat een gaaf fotoboek is het geworden! Ik ga binnenkort ook zelf een fotoboek van de fotofabriek testen. Ik wacht even tot mijn IJsland reis achter de rug is daarmee. Fotoboeken schiet er helaas altijd bij in bij mij. Ik maak ook veel teveel foto’s dus dan is het zo tijdrovend. Ik moet er maar eens voor gaan zitten binnenkort.

 6. Het is een mooi album geworden.Ik heb geen ervaring met de fotofabriek, maar ben zelf wel tevreden over Albelli en Saal Digital. Het maken van een fotoboek kost altijd zoveel tijd. Ik moet nog steeds beginnen met mijn fotoboek van Thailand. Shame on me. Toch maar eens voor gaan zitten.

 7. Geen ervaring met de fotofabriek wel met andere albums uit mijn tijd als fotograaf. Zit er mooi uit deze albums.

 8. Ik heb geen ervaring met de boeken van fotofabriek, maar het ziet er mooi uit. Vind het altijd heerlijk om een fotoboek te maken, lekker relaxed een beetje knutselen 🙂

 9. Leuk! Ik had altijd de luxe dat mijn moeder fotoboeken maakten, nu ik niet meer thuis woon gebeurt het helaas niet vaak meer. Ik zou het ook eens moeten doen 🙂

 10. Marcella schreef:

  Tof fotoboek! Wij maken van alle lange reizen een fotoboek met software van Apple. Van de kortere reizen verschijnt eigenlijk nooit een boek. Best jammer!

 11. Jessica schreef:

  Ik vind het heerlijk om fotoboeken in elkaar te zetten, al kom ik er tegenwoordig gewoon niet meer aan toe ;p Ik heb zelfs nog reizen uit 2015 liggen die ik graag in een fotoboek wil hebben.. Misschien gewoon maar eens een dag in de zomer voor uittrekken! Het boek van Lissabon ziet er iig goed uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl