Sprookjesachtig Sintra in de mist

In voorbereiding op onze Portugaltrip kwam ik vooral op Pinterest prachtige plaatjes tegen van de Sintra paleizen. De van orgine zes zomerpaleizen van de Portugese koningen liggen op 30 kilometer bij Lissabon vandaan.

Voor de afwisseling met je stedentrip in Lissabon is Sintra een geweldig dagtrip: je bent echt even in een andere omgeving. Middenin het pittoreske dorpje Sintra ligt één van de paleizen: met Palácio Nacional de Sintra. Opvallend met haar witte schoorstenen. De andere paleizen liggen verspreid over de vallei: boven op de berg en in het dal. Deze paleizen bereik je via de slingerweggetjes; met een huurauto natuurlijk erg spannend!

Het meest sprookjesachtige paleis is Palácio da Pena. Dit was vroeger de place to be voor de feestjes van de Portugese koningen en ligt bovenop de berg. Het paleis is een kleurrijke bedoening en helemaal in Moorse stijl. Helaas was het erg mistig en vochtig toen wij er waren, dus dat maakte het geheel nog sprookjesachtiger.

Goed om te weten:

  • Je kunt een combiticket kopen en hiermee meerdere paleizen bezoeken.
  • Vanuit Lissabon vertrekken hop-on, hop-off bussen richting Sintra. Deze brengen je ook langs alle paleizen. Of je kunt een auto huren, zoals wij deden.
  • Bezoek ook Cabo da Roca, de rotspartij en het meest westelijke punt van Europa.
  • Het restaurantje tegenover Palácio Nacional is erg aan de prijs voor een kopje koffie!

Deze diashow vereist JavaScript.

Lees ook deze blog van Yvonne

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© copyright ensanne.nl