Porto: Romantischer dan Parijs!

Onze laatste 2,5 dag tijdens onze vakantie in Portugal spendeerde we in Porto. Wil je er even samen met z’n 2’en tussen uit? Dan is Porto echt een aanrader! Heerlijk slenteren door de straatjes en dwalen naar de uitkijkpunten (want de plaatsmarkeringen op de officiële plattegrond klopte niet helemaal). Gewapend met de tips van Marlou, waarbij Moustache écht een topper is, zijn we in de stad gedoken. Meer tips en bezienswaardigheden Porto.

Taberninha do Manel

Op aanraden van de hotelreceptioniste gingen we naar Taberninha do Manel aan de voet van de Pont Luis I. Het is een klassieke taverne met knusse bankjes met een kleine maar fijne menukaart. Specialiteit was het lokale gerecht Fransessina een soort lasagne met ei en een saus. Maar het echte onderscheid werd vooral gemaakt door de service. Wat een gastvrije, goede bediening en de ober spreekt zelfs een paar woordjes Nederlands!

Adres: Avenida Diogo Leite, 308

tn_Porto (7)

Avondwandeling over de Pont Luís I

Porto is aan beide kanten van de Douro prachtig verlicht ‘s avonds. Je kunt over de Pont Luis I zowel boven langs als onder langs wandelen.

tn_Porto (5)

Ontbijtspot: Leitaria da Quinta do Paco

Naast de Pastel de Nata (bladerdeeg gebakje met custardpudding) zijn Portugezen ook dol op andere gebakjes. Eclair is een soort langwerpige moorkop. Behalve patisserie heeft Leitaria da Quinta do Paco prima ontbijtmenu’s. Voor 3,5€ heb je koffie, verse jus, toast met honing en een zoet broodje. Het terras heeft ochtendzon!

Adres: Praca Guilherme Gomes Fernandes 47/51

tn_Porto (3)

Parfois

Het interieur van Parfois heeft een erg luxueze uitstraling. Maar als je de prijzen van de tassen en sieraden ziet wordt iedere vrouw erg blij! Het is allemaal geen echt leer en goud maar gewoon om jezelf even te verwennen met wat leuks kun je hier zeker slagen!

Adres: Rua dos Clérigos, 54
Er zitten meerdere stores in Porto, ook op het vliegveld!
De tas die ik bij Parfois kocht!

tn_Porto

Port proeven bij Cockburn’s

Om meer te weten te komen over de drank uit de stad kun je een van de vele Porthuizen bezoeken. Wij bezochten die van Cockburn’s. We deden een korte rondleiding van een half uur door de cave en daarna een proeverij van 3 soorten Port. Zorg dat je van te voren even wat gegeten hebt, want een Port heeft een alcohol promilage van 20%! 🙂 En bel even van te voren hoe laat de Engelse tours starten. Dat voorkomt dat je lang moet wachten. Een fles Port voor thuis is natuurlijk een musthave als souvenir. De Ruby is heerlijk bij een kaasplankje!

Adres: Rua Serpa Pinto, 346

tn_Porto (8)

Mooiste uitzichtpunt

Naar dit plekje moet je even dwalen, maar uiteindelijk kom je er via diverse steegjes en trapjes. Op dit punt kijk je zowel richting de Sé Kathedraal, de Douro en Pont Luis 2. En het allermooiste is, hier is niemand! Onderweg kom je ook diverse streetarts tegen!

Adres: Rua da Vitória (ter hoogte van de Rua Feireira Borges)

tn_Porto (2)

Boottocht langs de bruggen

Een cliché maar wij hadden prachtig weer dus op het water was het heerlijk toeven! Vanaf beide kanten van de Douro starten diverse boottochten. Het is zonder gids dus je kunt gewoon genieten van het kabbelende water en vele andere talen van de andere toeristen aan boord. Let goed op want in de Douro zitten enorme scholen vis.

tn_Porto (4)

Gespot: Pimms

Wij spotte Pimms vanuit de bus. Helaas was op het moment dat wij hier wilde gaan eten (zondag) de zaak gesloten. Maar het menu en interieur zagen er veel belovend uit! Cosmopolitan zoals ze dat zelf noemen. Ik zou zeggen een heerlijke hotspot!

Adres: Rua do Infante Dom Henrique, 95

tn_Porto (6)

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl