Wat te doen in Praag, tips en bezienswaardigheden

Stiekem ben ik een beetje verliefd op Praag. In deze blog deel ik je mijn favoriete tips en bezienswaardigheden voor een stedentrip Praag.

In 2013 bezocht ik de hoofdstad van Tsjechië voor vijf dagen. Afgelopen zomer keerde ik voor drie dagen terug tijdens mijn interrailtrip, wat is het toch een mooie stad vol verrassingen en een prachtige cultuur. In deze blog vertel ik over mijn favoriete plekken!

Tips en bezienswaardigheden stedentrip Praag


1. Rozentuin en Petrin Tower

Als je een beetje van fotografie houdt, is Praag echt een stad voor jou. Ik heb twee keer de rozentuin bezocht bij het Observatorium. Rozen in alle kleuren en maten, zelfs met slecht weer prachtig om te zien! Als je een stukje door deze tuin wandelt kom je bij de Petrin Tower (gebouwd tijdens 1891 en geïnspireerd door de Eiffeltoren). Deze is 63,5 meter hoog en is het zeker waard om te beklimmen, zo heb je een panoramisch uitzicht over Praag.

praag-dianne

2. Prazsky Hrad, burcht in Praag

De Praagse Burcht is de grootste burcht ter wereld (7,5 hectare) en stamt af uit het jaar 880. Je hebt er diverse paleizen en kathedralen en een wisseling van de wacht bij het presidentieel paleis. Bij de ticketshop kun je diverse routes kiezen, wij kozen (twee keer) de tweede route. Hierbij breng je een bezoek aan de St. Vituskathedraal, het koninklijk paleis, St. Joris Basiliek en het gouden straatje. Zeker een aanrader om deze route eens te nemen en de burcht en de binnenplaatsen te ontdekken!

dianne-praag

3. Karelsbrug in Praag

De Karelsbrug is de beroemdste brug over de Moldau in Praag, hij verbindt de Oude stad met de nieuwere wijk Malá Strana. In 1357 legde koning Karel IV de eerste steen en is 516 meter lang en 10 meter breed. De Karelsbrug wordt beschermd door drie torens, de toren aan de kant van de oude stad wordt door sommigen beschouwd als het mooiste gotische bouwwerk ter wereld. Aan de zijdes van de brug zie je 30 standbeelden in barokstijl. Midden op de brug is een plek waar mensen hun sloten ophangen voor het geloof of de liefde.

Praag_dianne

4. Uitgaan in Praag: Karlovy Lázně + Icebar

Karlovy Lazne staat bekend als grootste club van centraal Europa. Na mijn twee bezoeken (2013 en 2016) ben ik overtuigd, hier wil ik zeker nog een keertje naar terug! Het gebouw heeft vijf niveaus met vijf verschillende muzieksoorten. Naast dat je in deze club alle nationaliteiten tegenkomt kun je ook terecht in de Icebar die op de begane grond zit, heb jij wel eens bier gedronken uit een glas gemaakt van ijs?

5. Wenceslas Square

De nieuwe stad en tevens ook hart van het shoppingwalhalla! Hier vind je winkels als New Yorker, H&M, Vans maar ook lokalere winkels en restaurants. Heb je wel eens goulash uit een brood gegeten, dat is echt heerlijk! In mijn volgende blog over Praag lees je meer over lekkere restaurants en koffietentjes!

6. Oude stad en Astronomische klok in Praag

De oude stad is super leuk om door rond te struinen. Naast de winkeltjes en souvenirshops heb je ook veel restaurants en cafes waar je even kunt ontspannen. Maar op het plein van de Astronomische klok is altijd iets te doen, straatmuzikanten, straatartiesten, paardenritten, tuctucs, verzin het maar! De Astronomische klok is gevestigd aan de zuidelijke kant van het oude stadsraadhuis. Het uurwerk heeft drie schrijven: de vaste schijf in het midden en de onafhankelijk daarvan draaiende buitenrand en zodiakring.

dianne-praag

7. Praha Zoo, dierentuin Praag

Met een zwak voor (grote en diervriendelijke) dierentuinen heb ik in 2013 de Praha Zoo bezocht. Het is een immens grote dierentuin, gebouwd op een heuvel waar je zeker een middag kunt vertoeven. Het is wel even een zit in de metro of bus, maar het ticket is niet duur voor de op 4 na beste dierentuin ter wereld. Vooral de steenbokkenheuvel, de olifantenweide de giraffensavanne zijn mooie plekken in de Praha Zoo.

dianne-praag

8. Metronoom

Bovenop de Letnaheuvel en in het Letnapark is de Metronoom gevestigd. De Metronoom zelf is niet erg mooi maar het uitzicht vanaf deze heuvel wel! Achter de Metronoom bevindt zich een skatepark met veel skaters die de vetste tricks uithalen. Als je verder het park uitloopt kom je bij de paleistuinen van het zomerpaleis van Koningin Anna, in Praag heb je genoeg wandelroutes via de heuvels!

Wat te doen in Praag, tips en bezienswaardigheden

 

Bezienwaardigheden Praag op de kaart

Wat te doen in Praag, tips en bezienswaardigheden

Tips voor je stedentrip Praag:

  • Trek goede schoenen aan, in Praag zijn veel heuvels en trappen. In de parken op de heuvels kan het erg glad zijn!
  • In Tsjechië betaal je met de Tsjechische kroon.
  • Koop een ov-kaart waar je een paar dagen mee overweg kunt, je kunt het meeste wel te voet doen maar gelukkig rijden er ook metro’s en trams.
  • Tsjechië staat bekend om bier, je kunt in diverse spa’s zelfs een bierbad nemen!
  • Wist je dat Praag een John Lennon Wall heeft? Hij zit vijf minuten lopen vanaf de Karelsbrug.
  • Volgende keer neem ik zeker het Clementium mee, dit is een van de grootste bibliotheken ter wereld. Helaas was deze gesloten tijdens mijn verblijf!
  • Boek je complete reis naar Praag via Stedentrips.nl, hotel en vervoer eenvoudig geregeld!
  • Bestel een handige reisgids Praag van Time to Momo met eigen app en tips van locals

 


Booking.com

Dianne de Kievit

Afgestudeerd | blogt voor ensannereist.nl | citytrips | vergeet nooit mijn Nikon D3000 | fotografie | erop uit gaan | backpack | festivals = een vorm van reizen | concertliefhebber | happysocks | wil na mijn studie leisure management graag alleen op reis

Deel dit bericht op...
[jpshare]

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl