Royaal overnachten bij Red & Breakfast in Luik

Maak kennis met Nicole & Michel die de luxe bed en breakfast aan de rand van het centrum van Luik runnen. Met wellness!

Ik werd gastvrij ontvangen op zondagmiddag voor een flitsbezoek aan de stad van zo’n 24 uur. Na een weekend in de Ardennen bracht ik, op uitnodiging van Toerisme Wallonië, nog een dag in de stad door maar kan je aanraden hier een heel weekend te verblijven.

Overnachten Bed & Breakfast in Luik

Hoewel ik voor de deur sta bij Red & Breakfast, ben moet ik even zoeken of ik nu echt aan het juiste adres ben. Maar voor een volgende keer weet ik, bij de grote rode deur ben je goed.  Ik krijg een uitgebreide uitleg van Nicole (beide hosts spreken naast Frans Nederlands) om de stad te gaan verkennen en ze geeft me enkele boeken mee.


Nicole is meubelstofeerder en -restaurateur en tekende voor de inrichting van alle kamers en de woonkamer. Er zijn vijf grote en hoge kamers, ieder met een eigen inrichting. Alle kunst is in de B&B van bevriende kunstenaars en te koop. De lampen vind ik prachtig, maar in mijn kleine appartement gaan die niet passen. 😉

Wellness

Ik mag in ‘Notger’ verblijven op de eerste etage. Wit en modern met een geweldige badkamer met een regendouche. Een heerlijk contrast met het kamperen tijdens mijn weekend in de Ardennen. 😉 Als kers op de taart heeft deze B&B ook nog een jacuzzi en infraroodsauna in de tuin. Dat is wel erg fijn om mijn spieren wat rust te geven na alle sportactiviteiten. Badjassen liggen al klaar op het bed, en zelfs slippers staan klaar om te gebruiken.

 

Ik slaap in het heerlijke boxspring bed als een roos en de volgende ochtend staat er een enorme keuze aan ontbijt klaar. Broodjes zijn vers van de bakker en een eitje wordt naar keuze gemaakt. Koffie, vers fruit en yoghurt, het is teveel keuze voor mij alleen!

 

Table d’hôtes

Michel vertelt me ’s ochtends bij het ontbijt dat ze ook nog een vergaderruimte hebben en steeds meer bezoekers uit Nederland mogen verwelkomen. Regelmatig organiseren ze een diner table d’hôtes waarbij Nicole kookt en Michel de gasten verzorgd.

Voor de deur kun je gratis parkeren en binnen tien minuten loop je het centrum in. Michel vertrekt daarna ook naar zijn werk. Het is een perfecte plek waar ik graag nog eens terug zou gaan. Op Booking.com krijgt deze B&B een 9,5!

 

Disclaimer: Ik bezocht Luik op uitnodiging van Toerisme Wallonië.

 

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl