Sevilla: bezienswaardigheden in een temperamentvolle stad

Sevilla is zo’n stad waar op de volle boekenplanken met reisgidsen geen eigen gids bestaat. Uiteraard is er wel wat terug te vinden in de Spaanse of Andalusische gidsen. Hierbij de 4 belangrijkste bezienswaardigheden van Sevilla op een rij.

Bezienswaardigheden Sevilla

Kathedraal van Sevilla Girona

Hoewel de kathedraal aan de buitenkant een wat Moorse uitstraling heeft was het van binnen een en al Katholieke pracht en praal. Er was ook veel zorg besteed aan het lichtplan waardoor het plafond en de immense zuilen goed uitkwamen. Ik vond vooral het houtsnijwerk prachtig. Er is ook een kapel bij waar allerlei schatten te bewonderen zijn en je kunt de toren belopen. De toren heeft namelijk geen treden maar helt schuin om hoog, zodat vroeger men met kar & paard naar boven kon. Vanaf boven heb je uiteraard een prachtig uitzicht over de stad. In de kathedraal is het lekker koel dus ook midden op een hete zomerdag prima toeven.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Koninklijk paleis Real Alcazar

Real Alcazar is het koninklijk paleis dat door de Spaanse Koning nog steeds gebruikt wordt. In de avonden is het gratis te bezoeken. Bij het complex ligt ook een enorme en prachtig onderhouden tuin in lagen met allerlei fonteinen. Het paleis is typisch Moorse stijl met veel mozaïek. Ik vond zelf de patio met vijver en keramische details prachtig. Op de 1e etage is ook een keramiekmuseum ingericht.

Deze diashow vereist JavaScript.

Metropol Parasol

Om het plein en de omliggende straten van Plaza de la Encarnación nieuw leven in te blazen heeft architect Mayer een enorme houtenparasol over het plein ontworpen. Op het dak van de parasol kun je vanaf het dakterras de stad aanschouwen. Rond het plein vind je diverse souvenirwinkeltjes en tapasrestaurantjes.

Deze diashow vereist JavaScript.

Placa Espanja

De mooiste plek van Sevilla vond ik Placa Espanja. Het half ronde plein dat gebouwd werd voor de wereldtentoonstelling. Hieraan wijdde ik al een aparte blogpost.

Deze diashow vereist JavaScript.

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Categorieën
Sevilla Spanje

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© copyright ensanne.nl