Stedelijk Museum Amsterdam

Onlangs ben ik naar het Stedelijk Museum Amsterdam geweest. Ik ben in bijna alle grote kunstmusea ter wereld wel geweest (MoMa, The Met, National Gallery of Art (Londen&Washington), Louvre). Dit was dus nog een schandalig ontbrekend museum op m’n list. Als Museumjaarkaart bezitter heb ik sowieso vrij toegang, dus ben ik op een zaterdagochtend geweest mét camera.

In het Stedelijk vindt je vooral moderne kunst. Werk van o.a. Andy Warhol, Willem de Kooning, Van Gogh, Roy Lichtenstein, Mondriaan en de CoBrA-kunst. Er is een afdeling met design objecten zoals de Rietveldstoel en er zijn diverse installaties. Tot slot iets wat ik zeker niet mag vergeten te noemen: de shop! Enorm veel boeken, super leuke hebbedingen en stationary!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl