7 feitjes over Nederlanders en vakantie

 

De zomervakantie staat voor de deur en dat betekent dat het traditiegetrouw de tijd is waarop er allerlei onderzoekjes verschijnen over het op vakantie gaan. Benieuwd naar wat leuke feitjes? Hier zet ik er 7 op een rij.

11 miljoen Nederlanders gaan op zomervakantie

Aankomende zomervakantie gaan er 7,8 miljoen Nederlanders naar het buitenland, de rest blijft in Nederland vakantie vieren. En een half miljoen weet nog niet wat hij gaat doen.De top 3 van buitenlandse bestemmingen is traditie getrouw Frankrijk (1,3), Spanje (1,1) en Duitsland (750.000). In Nederland kiezen we massaal voor een bungalow, 1,1 miljoen vakanties worden in een vakantiehuisje doorgebracht.
Bron: NBTC-NIPO

Vrouwen slepen 63 kledingstukken mee op vakantie 

Hoewel het lichter reizen en soms zelfs alleen met handbagage een grotere uitdaging wordt (zeker nu je op Schiphol zo lang moet wachten) pakken we als vrouwen gemiddeld 63 kledingstukken in onze koffer. Mannen daarentegen pakken er slechts 29. Vrouwen nemen gemiddeld 31 kilo mee waarbij dit bestaat uit 1,9 setje per dag inclusief 5 jurkjes en 4 paar schoenen.

Bron: www.checkandpack.com

 

Thailand meest populaire zoekbestemming onder jongvolwassenen

Bangkok is de meest populaire stad om deze zomer naar toe te vliegen, want hier wordt door 18 – 34 jarigen het meeste naar gezocht. Bali, New York en Colombo (Sri Lanka) vervolgen de lijst. Barcelona staat als Europese bestemming als hekkensluiter in de top 5. De cijfers zijn gebaseerd op zoekopdrachten die in de periode juni t/m augustus op een van de vliegvelden rondom Nederland zijn gemaakt.

Bron: Paperflies.com

 

48% van de Nederlanders gebruikt vakantiegeld voor vakantie                 

Altijd fijn zo’n extra’tje vlak voor de zomervakantie. Bijna de helft van alle Nederlanders die dit in een keer ontvangt in mei of juni gebruikt het ook daadwerkelijk voor hun vakantie. Van de groep die het vakantiegeld gedurende het jaar ontvangt doet 33% dit.

Wat doen we dan met dit geld? 40% van zet het vakantiegeld direct op de spaarrekening. Ook van de mensen die het per maand ontvangen, zet 27% dit apart. Het geld wordt vooral apart gezet om riscio’s als zorgkosten en uitgaven aan het huis.

Bron: Nibud 

Vakantiestress: 4 op de 10 Nederlanders heeft er last van

Op vakantie gaan geeft niet alleen maar prettige vooruitzichten. Het zorgt ook voor behoorlijk wat vakantiestress. Meer dan een kwart van de Nederlanders besluit vooraf dat ze volgende keer toch met iemand anders op vakantie gaan. Bijna de helft vergeet ook spullen om mee te nemen op reis. Een derde maakt het huis schoon voordat ze vertrekken, en 39% smeert broodjes voor onderweg. Ook de papieren en zaken worden op orde gebracht.

Bron: ANWB

Betalen in het buitenland het gemakkelijkste met bankpas of creditcard

Meer dan drie kwart van de reizigers zorg vooraf uit hoe ze in het buitenland kunnen betalen. Ervaren reizigers betalen vaker met hun bankpas of creditcard in het buitenland. 61% van de Nederlanders vind het makkelijker om met zo te betalen dan met contant geld op zak maar 25% vindt ook dat je meer zicht hebt op uitgaven als je met contanten betaald. Een derde van de Nederlanders heeft wel eens te maken met onvoorziene uitgaven bij thuiskomst, met name door de wisselkoers.

Bron: Mastercard

Ibiza Stad Eivissa

Stedentrip in de zomer

Ook in de zomermaanden maken we graag stedentripjes. De populairste bestemming is daarbij volgens trivago Londen, hoewel er wel een dipje te zien is door de laatste terreuraanslagen. Barcelona en Ibiza stad volgen de ranglijst en Rome en New York maken de top 5 helemaal compleet. In Nederland is Nijmegen populair, wat natuurlijk vooral door de Vierdaagse feesten komt!

Bron: Trivago 

 

 

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]
12 reacties op “7 feitjes over Nederlanders en vakantie”
 1. Melanie schreef:

  Leuk al die feitjes. Maar wat nemen vrouwen veel mee. Als backpacker had ik ongeveer 7 kilo bij me. Terug dan wel 30 lol

 2. Niels schreef:

  63 kledingstukken? Das aardig wat. Hebben ze ook nagekeken hoeveel ze er ongebruikt weer mee terugnemen? We betalen trouwens ook vaak met de pinpas/creditkaart maar soms kom je op plekken waar dat niet mogelijk is. Dan is het handig om wat contant geld bij te hebben. Meestal hebben we dat voor het geval dat toch bij.

 3. Kelly schreef:

  Ik neem echt geen 63 kledingstukken mee, haha. Nog niet misschien. Overigens maak ik wel graag een stedentrip in de zomer, gebruik ik mijn vakantiegeld inderdaad voor vakantie, betaal ik het liefst met een bankpas en ik ben ook best goed in vakantiestress 😉

 4. Jenny schreef:

  Ik snap nog steeds niet waar ze de mensen vandaan hebben gehaald die mee hebben gedaan aan dit soort onderzoeken. Ik kan me bijvoorbeeld niks voorstellen bij de hoeveelheid bagage!

 5. Nog steeds sta ik versteld van die 63 kledingstukken van vrouwen. Hoe dan!? Ik zou niet eens weten wat ik allemaal mee moet nemen om dat aantal te halen haha..

 6. Martin schreef:

  Wat een leuke feitjes! Vakantie stress? Eigenlijk steeds minder…je wordt steeds makkelijker. Mijn rolkoffer (rugzak 2.0) wordt steeds lichter ?

 7. Gabriëlle schreef:

  63 kledingstukken! Dat heb ik nog niet eens in mijn kast liggen, bizar. Oeps ik hoor tot de grote groep, tussen de 18-34 en ik ga deze zomer naar Thailand.

 8. Judith schreef:

  63 kledingstukken? Werkelijk? Dat zou betekenen dat ik mijn hele garderobe mee moet nemen 🙂

 9. Yvonne schreef:

  Nee! 63 Kledingstukken? 31 Kilo? Serieus? Volgens mij heb ik niet eens zoveel kleding. Ik haal trouwens standaard 1 broek en een paar shirts van mijn man weer uit de handbagage, omdat hij altijd meer mee wil nemen dan ik en er dan niet genoeg ruimte is (wij reizen meestal met alleen handbagage) 🙂

 10. Sanne schreef:

  Ahhh 63 kledingstukken? Ik geloof dat ik iets fout doe, of juist heel goed. 🙂 63 Ga ik bij lange na niet redden, ik probeer altijd zo min mogelijk mee te nemen en uiteindelijk neem ik dus wel altijd teveel mee. Maar 63? Nee, dat ga ik nooit van mijn leven halen!

 11. Eva schreef:

  Hahaha sommige feitjes zijn echt te hilarisch voor woorden. LOL

 12. Marlieke schreef:

  Haha 63 kledingstukken! Dat haal ik niet hoor. Vakantiestress heb ik helaas wel last van. En toen ik nog wat jonger was ben ook ik in Thailand geweest. Leuk om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl