5 x makkelijke gerechten om in een hostel te koken

 Eén van de voordelen van een hostel is dat je zelf kunt koken en dus niet iedere dag uit eten hoeft. Toch wil je het jezelf op reis niet te moeilijk maken, is het keukengerei meestal niet al te best en is het op spitsuur druk in de keuken. Wil je wat anders dan noodles (just add hot water), gebakken ei, soep of salade? Deze vijf gerechten kook ik regelmatig in hostels. Makkelijk & lekker!

1. Spaghetti bolognese

Pasta is altijd lekker voedzaam en zeker als je er nog veel groenten bij voegt heb je ook een gezonde maaltijd. Ik maak mijne zelf altijd met frito, maar je kunt ook kiezen voor een kant en klare saus in pot. Ik voeg onder andere courgette, paprika, ui, champignons en natuurlijk gehakt toe. Tip: koop goed afsluitende Tupperware bakjes zodat je meerdere dagen hiervan kunt eten!

 2. Pasta pesto met kip of zalm

Ook een veel geziene gast in de hostelkeuken: pasta pesto. Zelf maak ik deze vaak met zalm, maar met kip kan ook. Voeg er wat tomaatjes en rucola aan toe en je zit binnen 10 minuten aan tafel! En heb je een portie over? Dan eet je die de volgende dag als lunch!

3. Falafal

Zelfs in meest afgelegen dorpjes in Nieuw-Zeeland was falafal te verkrijgen. Het is een van mijn favoriete gerechten en ik heb deze dan ook regelmatig op. Een kwestie van de balletjes met wat olijfolie bakken en eten met een pide. Ik eet er ook wat salade en tzatiki bij. Op mijn vrolijke schaaltjes (puur toeval in het hostel) had ik nog wat pompoen dat een kliekje was van de vorige dag. Je kunt in plaats van pide broodjes ook wraps nemen.

4. Kip teriyaki met broccoli

Ook dit gericht staat binnen tien minuten op tafel. Fijn na een lange dag dus. Je roerbakt de kip met champignons en broccoli in de ene pan en kookt rijst in een ander. Overal is wel een kant en klare roerbaksaus te vinden. Nee heus niet heel gezond, maar dat is op reis af en toe maar zo.

5. Gebakken aardappels met tonijnsalade

De aardappels kosten relatief wel even het meeste tijd, eerst koken dan bakken. Maar dan heb je wel lekkere gebakken aardappels. Ik houd er altijd van. Eet deze met een lekkere tonijnsalade (uit blik).


Wat is jouw favoriete gerecht om in een hostel te koken? Deel je recept!  

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© copyright ensanne.nl