Hoe kom ik aan de leukste plekjes op reis?

Waar vind jij toch altijd die leuke tips voor als je ergens bent? Zeker uren zoeken op het internet. Nee, hoor! In deze blog verklap ik je mijn vijf tips om de leukste plekjes op reis te vinden?

 

 1. Oude afleveringen van 3 Op Reis

3 Op Reis gaat al wat seizoenen mee en de crew is ook al op heel wat plekken geweest. Op hun site kun je de tientallen oude afleveringen terugkijken. Soms hele oude, maar ook van zo’n 2 jaar geleden.  Zo kwam ik bijvoorbeeld op het hostel in Barcelona waar ik ook echt het verblijf boekte.

 

 1. Pinterest

Pinterest gebruik ik vooral als ik nog heel blanco opzoek ben naar inspiratie voor een bestemming. Toen ik mij oriënteerde voor de vakantie in Venetië kwam ik bijvoorbeeld heel veel foto’s van het gekleurde huizeneiland Burano tegen.

Burano Lagune enetieDSC_0606

 1. TripAdvisor

Voor de leukste en best gewaardeerde restaurants gebruik ik vaak TripAdvisor. Dit doe ik zelfs ter plekke als ik ergens ben. Zo kom ik te weten of er een menu in het Engels is en ze iets voor vegetariërs hebben. Ook voor attracties, hotels en vakantiehuizen kun je TripAdvisor goed gebruiken.

 

 1. Instagram Explore

Met de Instagram Explore functie kun je gemakkelijk zoeken op een locatie of binnen een bepaalde straal. Ik zoek ook wel eens op een #hashtag. In Stockholm kwam ik zo op dit prachtige metrostation én wist ik ook nog waar het precies in de stad lag.

Reisinspiratie StockholmP7140500

 1. Blendle Reizen Channel

I LOVE BLENDLE! Sinds de eerste dag dat het platform bestaat ben ik grootgebruiker en het wordt steeds beter. Het is zo fijn om door al die verschillende kranten en tijdschriften te bladeren en alleen de artikelen te lezen die ertoe doen vindt. In het reiskatern kun je uiteraard ook zoeken en zo reistips van een tijd terug vinden of artikelen van nu opslaan op je Bucketlist voor later. Ik vond zo bijvoorbeeld dit artikel over de groene kant van Londen.

 1. Reisboekjes

Yes guilty! Ook ik gebruik nog steeds de papieren reisboekjes als ik op reis ben. Mijn favorieten zijn Capitol Compact (omdat ze veel culturele informatie bevatten) en de 100% reisgidsjes (die nu TIME to MOMO heten).

 

Hoteltip Stockholm Generator HostelP7130191

 1. World of Blogs

World of Blogs is natuurlijk een van mijn eigen online kindjes en juist omdat het mij zo frustreerde dat ik blogs niet meer terug kon vinden op het moment dat ik op reis ging, heb ik het platform gebouwd. Inmiddels biedt World of Blogs bijna 3000 blogs uit alle windhoeken. Zo kan ik niet alleen zelf maar iedereen handig en snel zoeken naar tips!

Hoe vind jij de leukste plekjes op reis?

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]
17 reacties op “Hoe kom ik aan de leukste plekjes op reis?”
 1. Wanda schreef:

  Handige tips! Zelf bestel ik altijd de 100% reisgidsen vanwege de leuke wandelingen die erin staan. Verder struin ik het internet af naar leuke blogs met tips en vraag ik vaak bij de camping of het hotel waar ik verblijf wat ik echt niet mag missen. Vaak krijg je dan de insider tips die je niet in de boekjes of op internet kan vinden.

 2. Stéphanie schreef:

  Fijne tips! Pinsterest, daar wil ik mij binnenkort in gaan verdiepen. Zelf heb ik een voorkeur voor reisgidsen en lees ik graag blogs. Ik vind blogs vooral leuk omdat ze vaak een persoonlijke touch hebben. Op World of Blogs heb ik eigenlijk nog nooit gekeken, ik kom snel eens kijken!

 3. Yvonne schreef:

  Handige tips! Zelf zoek ik wel vaak uuuuuren op internet naar gave plekjes, maar de laatste tijd bespaart instagram mij heel wat tijd wat dat betreft.

 4. Leuke tips! Ik maak vaak gebruik van de Lonely Planet voor langere trips en voor korte trips gebruik ik meestal de app GPSmycity.

 5. Marcella schreef:

  Tof artikel! Ik doe vooral veeeeel inspiratie op bij bloggers en op Instagram. Mijn wishlist wordt steeds langer en langer, haha!

 6. Aniek schreef:

  Ik zoek inderdaad ook vooraf heel veel tips op blogs en op Instagram. Heel vervelend, want dan zie je meteen weer 10 nieuwe bestemmingen waar je naartoe wil gaan. 🙂

 7. Ik zoek ook veel op blogs, Instagram en Pinterest. Ideaal! 3 op reis is natuurlijk altijd fijn om naar te kijken 🙂 .

 8. Maud schreef:

  Wat een leuk artikel om te lezen! Ik kijk vaak op Instagram naar de hashtag van de bestemming. Zelf gebruik ik altijd de reisgidsen van de ANWB, vind ik ook altijd heel fijn.

  Op de site http://www.reismachine.nl kun je een bestemming invullen en daar komen dan allerlei blogs van naar voren, ook heeel handig!

 9. anto schreef:

  Jaaa Pinterest … je kunt daar echt zoveel leuke tips vinden, echt jammer dat het in Nederland nog niet echt van de grond wil komen …

 10. Ik begin als ik heel blanco ben ook op Pinterest. Ik maak dan een bord over de mogelijk te bezoeken bestemming en ik plaats daar iedere keer plaatjes op die mij aanspreken. Pas later ga ik dan op zoeken waar die foto’s genomen zijn en op basis daarvan plan ik mijn reisroute. Ik ben ook echt nog van papier. Ik heb een abonnement op de bibliotheek (Wát bestaat dat nog, ja zeker!), en haal iedere keer reisgidsen om lekker doorheen te bladeren. Mijn favoriete zijn voor stedentrips 100% boekjes en landen de Capitoolgidsen (staan lekker veel foto’s in) en Lonely Planets voor de praktische tips. Ter plekke idd Tripadvisor voor restaurants. En ja, natuurlijk al die blogs die ik voorbij zie komen 😉

 11. Jessica schreef:

  Wat een handig lijstje! Ik zoek inderdaad ook veel van tevoren op via social media zoals Pinterest en Instagram 🙂 En natuurlijk inderdaad veel reisblogs. O en ik download vaak de app Triposo van de bestemming/het land, staat ook veel nuttige informatie in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl