Inspiratie: avond vol reistips Australië en Nieuw-Zeeland

 

Je kunt natuurlijk uren blogs lezen, reisprogramma’s bekijken of de Lonely Planet uitpluizen als je meer over een reisbestemming wilt weten. Ik wilde meer weten over Australië en Nieuw-Zeeland en daarom ging ik naar een reisavond van KILROY!

Reisbureau KILROY

KILROY ken je wellicht wel. Het reisbureau ontstond in Denemarken en is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een reisbureau dat gespecialiseerd is in verre reizen, wereldreizen en studeren in het buitenland. Vooral jongeren, studenten en backpackers boeken via hen. Alle reizen die ze maken zijn maatwerkreizen en je kent wellicht wel het wereldreisvliegticket. Grappig weetje is overigens dat de naam KILROY van een legende komt. Een Canadese havenarbeider droomde van bestemmingen die hij iedere dag tijdens zijn werk tegenkwam. Hij begon met ‘KILLROY was here’ op containers te schrijven. In de Tweede Wereldoorlog werd dit ook door soldaten in Europa gedaan. In iedere vestiging van KILLROY organiseren ze dus reisavonden waarbij ze je van alles vertellen over de bestemming. Check hier de agenda

Reis naar Australië en Nieuw-Zeeland

Ik woonde de infoavond over Australië en Nieuw-Zeeland bij, omdat ik me aan het oriënteren ben op een reis richting het continent Oceanië volgend jaar. Elise en Ella van KILROY vertelden daar alles over hun eigen reis en de mogelijkheden. Ook inspireerde een van KILROY’s partners uit Australië de Real Adventure Group ons met de activiteiten en excursies die je daar kunt maken. De andere aanwezigen waren natuurlijk ook reislustige jongeren!

Wat kwam ik zoal te weten? Reistips voor Nieuw-Zeeland en Australië

 • Om Nieuw-Zeeland zowel het Noorder- als Zuidereiland te ontdekken heb je zeker zes weken nodig IN het land. Exclusief de enorme reis er naar toe, eventueel met een stop-over. Je kunt je reis starten in Auckland of Christchurch, hier vliegen de meeste lijndiensten heen.
 • Je kunt Nieuw-Zeeland rondreizen met Stray, een hop-on-hop-off bus die helemaal rondtoert. Per bus kom je langs leuke hostels (bijv in het Abel Tasman Park) en kun je de excursies handig boeken. Je ontmoet ook makkelijk veel andere backpackers (steeds een volle bus).
 • Wil je naar de outback in Australië, die moet je echt vooraf goed boeken omdat de binnenlandse vluchten lastminute vaak heel duur zijn. Dus doe dit of voorafgaand of als laatste aan je reis.
 • In Australië kun je tussen Sydney en Cairns ook met een hop-on-hop-off bus reizen en een stuk met de trein.
 • Voor de reis van Sydney – Brisbane – Cairns moet je zeker vijf weken uittrekken.
 • Een bezoek aan Nieuw-Zeeland of Australië kun je uitstekend combineren met eilandhoppen op Fiji, 7 à 12 dagen.
 • Wil je een camper boeken? Dit moet je echt vroeg doen, zeker in het hoogseizoen (december/januari) is er veel vraag naar. Daarnaast moet je je goed verzekeren. Voor wildcamperen in Nieuw-Zeeland moet je een camper met eigen toilet huren.
 • Wil je skiën in Nieuw-Zeeland dan moet je in juli/augustus gaan.
 • Het afsluiten van een speciale reisverzekering is wel een must. Omdat de medische kosten in Nieuw-Zeeland en Australië niet goed gedekt zijn, door de hoge buitenlandse kosten.
 • Als je jongere bent en studeert (gaat voor mij helaas niet meer op..) loont het om de ISIC kaart aan te vragen. Dan krijg je wereldwijd korting als student! Tot 31 kun je (yeah dat ben ik wel) de IYTC kaart aanvragen 
 • Je hebt per week in Australië en Nieuw-Zeeland een budget van 500-600 euro per week nodig. Dan weet je waar je voor moet sparen 😉
 • Een toeristenvisum kun je voor maximaal 3 maanden aanvragen. Voor working holidays gelden andere regels.
 • Je duikbrevet kun je in de buurt van het Great Barrier Reef al duikend vanaf een boot halen. Wel eerst 2 dagen aan de studie in het zwembad in Cairns.
 • Op Fiji kun je meewerken aan het Marine Conservation project. Je bent dan aan het duiken en doet onderzoek tegelijkertijd. Al duikend haal je al je duikbrevetten.

Dit was nog niet eens alles, maar wel heel veel! Kortom ik stuiter van de vele informatie en ideeën. 🙂 Ik ga nadenken wat ik zou willen en mij verder verdiepen. Heb jij reistips voor Australië of Nieuw-Zeeland of ook via KILROY gereisd?

 

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Eén reactie op “Inspiratie: avond vol reistips Australië en Nieuw-Zeeland”
 1. Marcella schreef:

  Wij waren 5 weken in totaal op reis naar Nieuw-Zeeland, inclusief reistijd. Langer is altijd beter natuurlijk, maar in die weken hebben we een hoop moois gezien!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© copyright ensanne.nl