Inspiratie: Reisboeken op mijn verlanglijstje

Het is augustus en dat betekent dat ik over een maand jarig ben! Tijd om, ja ook als je 28 wordt, een verlanglijstje te maken. Met dit jaar weer opvallend veel (10) reisboeken. Benieuwd welke? Ik zet ze onder elkaar!

First of all, ja ik ben een liefhebber van echte boeken. Ik zit al meer ruim 10 uur per dag achter een laptop, dus als ik een boek lees, dan doe ik dat het liefst op papier in plaats van een tablet of e-reader. Ik heb dan ook een overvolle boekenkast staan en koop veel boeken tweedehands of ik ruil ze.  

Mijn leven in de Windernis

Ik las een interview met Miriam in de Flow afgelopen vakantie en dacht gelijk, hé zij was bij Floortje naar het einde van de wereld. Miriam Lancewood is inderdaad van de Achterhoek geëmigreerd naar Nieuw Zeeland en woont daar nu als nomade met haar partner Peter. Ik ben erg benieuwd naar haar verhaal.

Reisfotografie – explore discover capture

Hoog op mijn wensenlijst staat het boek van Laura Vink. Veel bloggers hebben dit boek al gebruikt om hun reisfoto’s te verbeteren en ik denk dat ik daar ook veel praktische tips uit kan halen. Naast me vergapen aan mooie foto’s natuurlijk.

Atlas Obscura

Met een bucketlist van hier tot verweggistan hou ik er van in boeken te bladeren en weg te zwijmelen bij de mooiste bestemmingen. De foto’s in Atlas Obscura lijken niet op die van The Ultimate Travellist, maar ik geloof dat er wel veel pareltjes van bijzondere plekken te ontdekken zijn.

National Geographic Rarely Seen

De boeken van National Geographic zijn natuurlijk waanzinnig. Een echt genot om af en toe te pakken en door te bladeren voor de mooiste foto’s. In Rarely Seen de mooiste natuurwonderen op een rij. Hier kan ik me uren aan vergapen.

Paris vs New York

Beide steden zijn echt heel anders. Parijs en New York. In dit boek zijn de verschillen geïllustreerd. Hoewel al wat ouder, zijn de verschillen nog steeds eender.

Reishonger

Blogger Oh My Foodness heeft haar tweede boek gemaakt waarmee we met recepten op een wereldreis worden genomen. Foto’s om bij te watertanden en prachtige reisverhalen, een perfecte combi lekker mee op de bank te hangen.

Lots

Lots is eigenlijk een kinderboek, maar het is zo mooi geillustreerd dat ik hier ook graag in wil bladeren om een hoop moois te ontdekken.

Lonely Planet the World  A Traveller’s Guide to the Planet

Ik heb al een paar keer op het punt gestaan om deze ‘Bijbel voor reizigers’ te kopen. Bijna 1000 pagina’s dik en een echte must have om je routes uit te stippelen en vooral veel basic inspiratie op te doen.

Before They Pass Away

Nog zo’n prachtig fotoboek is Before They Pass Away van Jimmy Nelson. Imheemse stammen zijn in hun authentieke omgeving geportreteerd. Door de globalisering en verandering van leefstijlen verdwijnen de stammen. Stammen die ik waarschijnlijk nooit ga zien. Maar wel in dit mooie boek.

Wereldsteden

En ja nog een “kinderboek”: wereldsteden. Hierbij zijn allerlei wereldsteden geillustreerd tot een plattegrond met de highlights. Ook prachtige tekeningen om te bewonderen!

Reisboeken verlanglijstje

Nog meer reisboeken die ik al in mijn kast heb staan:

Welk boek uit dit lijstje zou jij mij zeker aanraden of welke ontbreekt echt wat jou betreft?

Disclaimer: Dit artikel bevat affiliatelinks van Bol.com. Mocht jij besluiten om een boek te bestellen en je klikt op een van deze links ontvang ik daarover een commissie. De inkomsten hiervan gebruiken we voor de ontwikkeling van deze blog.

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]
13 reacties op “Inspiratie: Reisboeken op mijn verlanglijstje”
 1. Sanne schreef:

  Mooie selectie. Ik ben ook wel nieuwsgierig naar het boek “”mijn leven in de wildernis”. Het was hele intrigerende uitzending toen bij Floortje Dessing. Leuk om het hele verhaal achter haar leven in Nieuw Zeeland te lezen.

 2. Sanne schreef:

  Mooie selectie. Ik ben ook wel nieuwsgierig naar het boek “”mijn leven in de wildernis”. Het was hele intrigerende uitzending toen bij Floortje Dessing. Leuk om het hele verhaal achter haar leven in Nieuw Zeeland te lezen.

 3. Diana schreef:

  Zelf wil ik het boek van Jimmy Nelson met Before They Pass Away in mijn collectie hebben. Ben ooit bij een lezing van hem geweest en zijn foto’s WAUW. Zijn werk is echt magisch mooi.

 4. Marcel schreef:

  Heerlijk lijstje met leesvoer. Ook ik zou het boek van Jimmy Nelson in mijn collectie willen hebben. De foto’s die hij maakt zijn echt geweldig!

 5. Kelly schreef:

  Wat een mooie lijst. Reishonger en Before They Pass Away staan ook op mijn verlanglijst 🙂

 6. Kirsten schreef:

  Before they pass away is echt een aanrader. Eén van de mooiste boeken die ik ooit las! En nog een tip: Het bitterzoete paradijs van Iris Hannema.

 7. Jenny schreef:

  Ik zou de Atlas Obscura graag willen hebben. Ik houd wel van de minder gebaande padden en verrassende plekjes.

 8. Denise schreef:

  Ik schreef zelf al een keer een blog over een reisboek waarvan ik vind dat echt elke reiziger die moet lezen, maar naast dat boek heb ik er nog een paar honderd in mijn kast staan. Toen ik nog geen blogs las las ik zóveel reisboeken. Jaren lang.
  Van de boeken die jij noemt lijkt me die laatste leuk om met de kinderen te bekijken.
  Het is mij trouwens nog nooit gelukt om de Bol-advertenties zo in een blog te krijgen. Alleen als link of aan de zijkant. Daar moet ik misschien toch nog eens naar kijken…

 9. Yvonne schreef:

  Ik kan me serieus niet eens meer herinneren welk boek ik voor het laatst gelezen heb (en wanneer), maar ik wou dat ik er weer eens tijd voor had. Van deze lijst zijn er ook zeker een aantal die ik graag zou lezen. Vorig jaar kreeg ik op mijn verjaardag het Lonely Planet fotoboek met alle landen van de wereld erin… ook een aanrader!

 10. Marcella schreef:

  Ik heb Mijn leven in de wildernis vorige maand gelezen. Inspirerend, wat een totaal ander leven dan wij gewend zijn! Het zette mij wel aan het denken. Zou ik niet ook wat dichterbij de natuur willen leven?

 11. Gabriëlle schreef:

  Mooie reisboeken! Eerlijk gezegd lees ik nooit reisboeken, vaker reisgidsen als ik naar een bestemming ga. Laatst won ik het boek ‘De wereld in 27 vakantiedagen’ dat ga mij zoveel nieuwe leuke reisideeën dat ik eigenlijk meer boeken wil gaan lezen. Deze tips komen dus goed uit, ze komen op mijn verlanglijstje 😉

 12. Aniek schreef:

  Before They Pass Away en Over elfjes en kogelgaten zijn allebei geweldige boeken!

 13. Eva schreef:

  Heb de Atlas Obscura in de kast staan, een heerlijk boek. Geweldig om te zien wat voor krankzinnige plekken er op de wereld zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl