Interview Bob (Wigwam): Wij selecteren op Instawaardige hotels en goede vluchttijden

Bob Stolk richtte samen met zijn compagnon Jens Steenhuis PaperFlies op en startte twee jaar geleden een tweede bedrijf: Wigwam Travel. Je kunt ze vooral kennen als travelsite waar je kwalitatieve pakketreizen boekt, voor met name stedentrips. Mét Instagramable hotels en goede vluchttijden. “Eenvoudig boeken maar wel zeker weten dat je op een top plek komt. De basis is als het ware altijd in orde.”

 

Sanne: Mag ik nog wel spreken van een start-up?

Bob: “We zien ons zelf nog steeds als een start-up. We groeien organisch. We zijn op nul begonnen en maken een stijgende lijn door. Er werken nu zo’n twaalf mensen voor Wigwam en we zien de eerste klanten nu voor de tweede, derde en soms al zevende keer terugkomen!”

Sanne: Waar staat de naam Wigwam voor?

Bob: “Dat was een interne projectnaam toen we begonnen met het idee en uiteindelijk is deze blijven hangen. Het is een korte en unieke naam. Bovendien staat het voor een unieke slaapplek.”

Sanne: Hoe zijn jullie destijds op het idee gekomen?

Bob: “Jens en ik hebben beide aan de Haagse hotelschool gestudeerd. We hebben dus beide een passie voor hotels. Vanuit PaperFlies hebben we de reiswereld goed leren kennen. We zagen dat we bij het boeken van een vakantie of stedentripje je door de digitale bomen het bos niet meer ziet. Er is zoveel aanbod! Waar vind je dan een mooi en goed hotel op een toplocatie en een vlucht met goede tijden zodat je ook echt maximaal van je korte trip geniet?  Dat zijn we gaan uitwerken tot Wigwam. We checken al het aanbod dubbel op onze criteria. We doen als het ware een voorselectie, bij ons kun je voor Barcelona zo’n 15 accommodaties boeken. Dat is wel andere koek dan de 1500 op Booking.com”

Sanne: Chiquere stedentrips winnen volgens jullie aan populariteit. Heb je daar een verklaring voor?

Bob: “Het is een feit dat mensen steeds vaker korte weekenden er tussenuit gaan. Jongeren onder de 35 maar ook ouderen van 50 plus. Je wilt voor twee nachten weg niet twee dagen kwijt zijn aan het uitzoekwerk. Daarom zien wij veel groei. Wij beloven namelijk dat je altijd kwaliteit hebt, een mooi hotel en goede vluchttijden. Afgelopen jaar groeide ons stedentripsegment maar liefst 300%. Dat gaat helemaal tegen de lowbudgettrend in!”


Sanne: Wat is de populairste bestemming?

Bob: “Bij ons wint Valencia het in de zomer van Barcelona. Lissabon en Porto volgen daarop. Edinburgh deed het afgelopen winter goed en ook aankomende winter al! En New York blijft buiten Europa populair.”

Tip: lees hier blogs van ensannereist over

Sanne: Er zijn toch al legio websites waarop we hotels en vakantiehuizen kunnen boeken. Wat doen jullie anders dan andere reisaanbieders?

Bob: “Dat zit hem uiteraard in onze hotelcriteria. We selecteren echte Instagramwaardige locaties op een goede plek. Met de kalender kun je exact zien wanneer je de beste prijs hebt. En je hebt altijd een all-in prijs: vlucht én accommodatie. Voor de vluchten kijken we naar de tijden. Je bent niet veel kwijt aan het zoeken. ”

Sanne: Jullie draaien al twee jaar, wat is de grootste les die je hebt geleerd?

Bob: “We hebben vooral bevestiging gekregen voor hetgeen wat we dachten. Bij een goed product en goede service komen gasten terug en gaan ze mond tot mond reclame voor je maken. We zien het uiteraard ook terug in onze reviewscore (9,2 op TrustPilot) en terugkerende gasten. Iemand boekte afgelopen week voor de zevende keer in twee jaar tijd!

Sanne: Wat is je droom voor Wigwam?

Bob: “We hebben uiteraard de ambitie om uit te groeien naar andere landen, maar met gepaste voorzichtigheid. We willen eerst Nederland goed bedienen, daar is nu nog veel te halen. Maar ons model is net zoals PaperFlies schaalbaar.”

Sanne: Welke reis staat zelf nog op je to do lijstje?

Bob: “Ja dat is het nadeel van de in de reissector werken, haha. Heel veel! Ik wil zeker nog graag naar Edinburgh, we bieden daar een mooi design hotel Eden Locke aan. Ook de Casa Cook hotels staan op mijn lijstje, die zijn er op Kreta, Kos en Rhodos.

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl