Je telefoon beschermen op reis

“Leg dat ding nou eens weg.” Ik hoor het regelmatig en ben dan ook vergroeid met mijn iPhone. Social media checken, foto’s bewerken, blogs schrijven. Ik doe het allemaal onderweg. Op reis bescherm ik mijn telefoon tegen ieder gevaar en geef jou mijn tips.

Vallen en stoten

Klets. Aan de manier waarop hij valt hoor je al dat je scherm stuk is. Mij is het al 2x overkomen en moest mijn scherm laten vervangen. De ene keer viel hij met het stappen uit de auto uit mijn zak, de ander veegde ik hem van tafel op een terras. Een goed hoesje is voor het beschermen natuurlijk essentieel. Ik gebruik 2 soorten, een hardcase bumper en een flipcover of portemonnee variant. Deze vind ik op reis nog handiger omdat ik ook mijn pasjes hierbij kan stoppen. Dan hoef ik helemaal maar op een ding te letten.

Deze diashow vereist JavaScript.

Waterschade

Wonderbaarlijk is mij dit nog nooit overkomen terwijl ik me meestal 3 tot 4 keer per week in een zwembad begeef. Volgens mij gaat het het vaakst fout met toiletbezoek, dus pas op dat je hem goed in je zak houdt. Mocht je je telefoon willen gebruiken in het zwembad of met duiken dan kun je een speciale case gebruiken. Mocht die nu wel nat zijn geworden… in een bak met ongekookte rijst leggen.

Zand en vuil

Als je veel naar het strand gaat of outdoor gaat, moet je ook oppassen met zand en vuil. Zeker als dit in je adapterpunt en auxpunt komt. Je hebt er speciale dopjes voor maar een boterhamzakje helpt ook al. Dit beschermt ook je scherm tegen vette en vieze (zonnebrand)handen. Je scherm kan je met een screenprotector (soort sticker) ook nog beschermen, dat voorkomt krasjes.

Diefstal

Je nieuwste smartphone is natuurlijk waardevol en daarmee een geliefd object voor zakkenrollers op reis. Behalve dat het een superpersoonlijk item is dat onmisbaar is, bevat het ook veel persoonlijke data. Wat denk je van je bankapp, foto’s en contacten. Het is mij gelukkig nog nooit overkomen maar ik draag mijn telefoon dan altijd op mijn lijf. Ook op terrassen ben ik altijd alert, want hoe vaak leg je hem daar niet op de tafel neer om nog een beetje sociaal te ogen. Maar het is een makkelijk grijpobject.

Oververhitting en kou

De volle zon kan ervoor zorgen dat je telefoon oververhit raakt. Stop hem dus af en toe weg in de schaduw of gebruik een portemonnee hoesje. Ook extra kou is niet goed voor je telefoon. Je merkt dit het eerste dat je batterij hard leeg gaan. Draag je telefoon in dat geval zo dicht mogelijk op het lichaam.

Wat is jouw tip om je telefoon te beschermen?

 

Disclaimer: Dit artikel werd mede mogelijk gemaakt door Hoesjes-outlet.nl

 

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

5 reacties op “Je telefoon beschermen op reis”
  1. Nou tijdje geleden hoorde ik in een keer een extreem angstig raar geluid. Mijn telefoon was in de wc gaan zwemmen. Nog nooit zo snel met mijn hand in de wc gegaan. Gelukkig totaal geen schade aan over gehouden. Lucky me. Maar de tip: doe nooit je telefoon in je broekzak als je naar de wc gaat. En rijst is mijn redende engel geweest.

  2. Ik heb een hele dikke glasprotector erop zitten. Daar kun je zelfs actief hard met een sleutel over krassen zonder dat je je telefoon beschadigt. En verder gewoon een doorzichtige kunststof cover (die beschermt als hij valt en waardoor je telefoon niet snel uit je hand glijdt) met foto’s uit de header van mijn blog erop. Ook heb ik een ‘bungy’ (of hoe heet het ook alweer), een soort key-koord voor om je nek waaraan ik ‘m kan bevestigen als je gaat skiën, wandelen of wat dan ook.

  3. Yvonne schreef:

    Haha, inderdaad.. dat toiletbezoek! Mijn collega overkwam dit laatst nog. Ik ben trouwens juist het tegenovergestelde van jou op dit gebied: ik ben mijn telefoon altijd kwijt, laat ‘m altijd thuis als ik op reis ga en heb deze week een nieuwe telefoon binnen gekregen omdat de oude echt niet meer werkte door te weinig ruimte en ik heb ‘m pas na 2 dagen uit de doos gehaald. 😉

  4. Goede tips! Het is mij gelukkig nog nooit overkomen. Ik draag hem inderdaad ook altijd op mijn lijf. Als ik ga zwemmen heb ik een oude zonnebrand fles (schoongemaakt) waarin ik hem verstop. Soms kan het niet anders als je in de zee wilt gaan of in het zwembad. Maar dan houd ik mijn tas ook wel goed in de gaten 😉

  5. Jenny - IkReis schreef:

    Mijn iPhone was in Finland in minder dan een uur leeg. Zo irritant! Telefoons en -30 zijn geen goede combinatie.

    Ik heb zelf een hardcase met rubberen stootrand om m’n foon. Lekker stevig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© copyright ensanne.nl