Minder vliegen, meer beleven. Met Better Places nu ook (Oost) Europa ontdekken!

Momenteel ben ik letterlijk aan de andere kant van de wereld, Fiji. Nadi ligt maar liefst 16.105 kilometer van Amsterdam. Maar voor een bijzondere en onvergetelijke reis hoef je niet dagen in een vliegtuig te zitten. Ook voor mij is er in (Oost) Europa nog genoeg te ontdekken. Superleuk is het daarom dat Better Places vanaf nu ook reizen in Albanië, Bosnië en Herzegovina, Servië, Kroatië, Moldavië, Kosovo, Roemenië en Montenegro gaat aanbieden. Niet hele gangbare bestemmingen die allemaal nog op mijn bucketlist staan. En zo is het minder vliegen, meer beleven.

Al een tijdje volg ik de gave reisorganisatie Better Places. Voorheen boden ze voornamelijk verre reizen aan voor Azië, Zuid-Amerika en Afrika. Altijd met veel lokale belevenissen zoals overnachten bij locals, bijzondere activiteiten en gebieden die niet platgewalst zijn door het toerisme. Iedere reis is op maat samengesteld door een lokale expert. Zo maak je met je reis een verschil voor de lokale community en je boekt geen standaard pakketreis. Dit spreekt mij erg aan!

Rondreis Oost Europa

Een locale markt in Albanië. (Foto: 123RF)

Nieuwe bestemmingen in Oost-Europa

Een reis naar het Aziatische en Zuid-Amerikaanse continent lag bij mij nog niet in de planning… dus een reis boeken via Better Places is er bij mij nog niet van gekomen. En na deze wereldreis moet ik mijn spaarpot weer gaan vullen. Gelukkig hebben ze nu bestemmingen in (Oost) Europa aan het reisaanbod toegevoegd! Wat dacht je bijvoorbeeld van hiken in de Balkan, wijn maken in Montenegro, workshops houtsnijden in Moldavië of koken in Roemenië. Zelfs Floortje Dessing zou nog verrast kunnen worden door deze reizen. 🙂 Jij natuurlijk ook!

Rondreis Oost-Europa

Mostar, een prachtige stad in Bosnië Herzegovina (Foto: 123RF)

Cultuur & natuur dichtbij huis

Mij lijkt het extra leuk dat je relatief dichtbij huis zo’n andere cultuur treft. Na weken in Nieuw-Zeeland en Australië, waar alles toch westers is, alles Engels en heb je dus niet de uitdagingen van een andere cultuur of taal. Heel anders dan mijn laatste reis in het najaar naar Marokko. Dus voor een volgende reis zou ik dat zelf weer opzoeken. Ook de natuur moet in Oost-Europa prachtig zijn. Na Nieuw-Zeeland wil ik bijna niet geloven dat er ook nog mooiere natuur bij huis is, maar Slovenië noemen ze ook wel het Canada van Europa en wist je dat Montenegro de grootste fjorden van Europa buiten Noorwegen heeft? Als Wie is de Mol volger heb je natuurlijk wel gezien hoe mooi de natuur in Georgië is?

Rondreis Oost-Europa

Middeleeuws Poganovo klooster in Servië (Foto: 123RF)

Reizen met de trein naar Oost-Europa

Bij komend voordeel is dat je deze bestemmingen ook kunt bereizen met de trein. Minder vliegen dus! Als je de tijd hebt (een treinreis duurt wel een dag of drie) is dit natuurlijk de meest duurzame optie. Zo helpt Better Places je advies om een treinreisschema te maken en geeft je tips en aanbevelingen via hun blogs zoals met de trein naar Albanië of je tussenstops te maken op je bestemming. En ook al reis je met de trein, Better Places compenseert je CO-2 uitstoot. Dat doen ze namelijk voor alle reizigers!

Rondreis Oost-Europa

Met de trein reizen in Oost-Europa (Foto: 123RF)

Rondreis Oost-Europa

Ben je er dus nog niet uit waar je dit jaar je vakantie gaat doorbrengen? Neem zeker een kijkje bij de suggesties voor rondreizen in (Oost) Europa. Met hulp stel je dus je eigen reis op maat samen. Ik geloof maar graag dat je makkelijk drie weken kunt spenderen op een van de nieuwe bestemmingen. De Europareizen zijn ook juist geschikt in het voor- en naseizoen. De temperatuur is in deze landen vaak ook mediterraan warm en juist als je eropuit wilt is het prettiger als het wat koeler is. En je gaat overtoerisme tegen, wat ook weer duurzamer is.

Disclaimer: Dit artikel is een gesponsorde samenwerking met Better Places. Foto’s zijn afkomstig van 123RF.

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]
9 reacties op “Minder vliegen, meer beleven. Met Better Places nu ook (Oost) Europa ontdekken!”
 1. Linda schreef:

  Er is ook zoveel moois in Europa. Wij zeggen nu tijdens onze wereldreis ook steeds dat we echt meer van Europa willen zien. Om te beginnen met Spanje, maar wie weet straks ook wel in Oost-Europa, want dat spreekt ons ook ontzettend aan.

 2. Maaike schreef:

  Jaaaa tof. Heel goed initiatief én Oost-Europa lijkt me echt geweldig. Wil ook minder vliegen en daar meer ontdekken!

 3. Volgens mij komt Oost-Europa steeds meer in opkomst. Lijkt me bijzondere landen die je noemt, en nog niet overspoeld door het toerisme.

 4. Aniek schreef:

  Wat tof! Ik was de afgelopen jaren onder andere in Roemenië en Bosnië en Herzegovina en het zijn geweldige bestemmingen.

 5. Kelly schreef:

  Ik wil ook een keer met de trein door Oost-Europa reizen. Ben toevallig net terug uit Krakau en dat was mijn eerste kennismaking met Polen. Super mooi daar en ik wil zeker meer zien van Oost-Europa.

 6. Leuk! Vorig jaar was ik nog in Mostar in Bosnie, vond dat echt indrukwekkend mooi, ook het landschap van Bosnie. Alleen aan het rijgedrag van de lokale mensen moet ik nog erg wennen en dat houdt mij eigenlijk het meest tegen om nog een keer die kant op te gaan. Misschien toch maar met de trein dan! 🙂

 7. Janet schreef:

  Oost-Europa is voor mij eigenlijk nog een hele onbekende regio maar het trekt me wel enorm. Afgelopen jaar stond het hoog op mijn lijstje om een rondreis door de Balkan te maken, maar uiteindelijk werd het toch backpacken door Sri Lanka.

 8. Jenny schreef:

  Zo leuk dat deze reizen aangeboden worden! Ik ben helemaal fan van Oost-Europa en de Balkan.

 9. Jeej, wat gaaf dat Better Places nu ook reizen naar Oost-Europa aanbiedt. Ik heb in die regio nog zeer weinig ontdekt, dus ik wil er zeker nog op ontdekking gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl