Reisnieuws #2: Jordanië met Transavia, expositie Jimmy Nelson en meer

Wat is een online magazine zonder nieuwsrubriek!? Regelmatig vind je de leukste reisnieuwtjes in één blog. Hoewel het echte reisnieuws afgelopen week vooral ging over het faillissement van Thomas Cook en de daarvan gedupeerde reizigers was er gelukkig ook leuk nieuws!

Transavia start met vluchten Jordanië

De hoofdstad van Jordanië, Amman, is een nieuwe bestemming waar Transavia vanaf 1 oktober drie keer per week naartoe gaat vliegen vanuit Amsterdam. Transavia heeft deze bestemming opgenomen in het programma vanwege de stijgende populariteit van bijzondere bestemmingen in het Midden-Oosten. De dode zee, Romeinse ruïnes, de UNESCO-erfgoedstad Petra en het heerlijke eten zijn een echte aanrader tijdens een ontdekkingstocht door Jordanië. En natuurlijk een bezoek aan de Wadi Rum woestijn.

Homage to Humanity

Binnenkort moet je naar Maastricht (met de trein natuurlijk). Nu is deze stad altijd een goed idee, maar tot maart 2020 is de expositie van fotograaf Jimmy Nelson te zien. Je kent hem waarschijnlijk wel van de indrukwekkende boeken Before They Pass Away en Homage to Humanity. In de oevre-expositie zijn de portretten van uitstervende imheemse volkeren te zien. Dat maakt ons bewust van de veranderende wereld.

Foto: Jimmy Nelson Hommage to Humanity

Op verrassingsreis met de trein

Avontuur hoeft niet altijd aan de andere kant van de wereld te zijn. Met SRPRS.me kun je vanaf nu ook naar bestemming onbekend vanaf spoor 4. En jawel, naar een leuke stad in Nederland. Duurzaam en verrassend. Kedeng kedeng…. ! SRPRS.me biedt al enkele jaren verrassingsreizen aan, waardoor je zonder voorbereiding en verwachting op de leukste plekken komt. Met al die leuke steden moet er echt iets leuks bij zitten.

Foto: SRPRS.me

Floortje opnieuw naar het einde van de wereld

Yes! Floortje Dessing gaat terug naar de mensen die aan het einde van de wereld wonen. Het mooiste reisprogramma wat er is. In 2020 kun je de serie gaan bewonderen waarbij ze teruggaat om te zien hoe het nu gaat met. Floortje is ook genomineerd voor een TV-ring die ze wat mij betreft dubbel en dwars verdient. En op het BNNVARA festival is ze een van de sprekers. Onderdompelen in de oude afleveringen nu het weer grauwer en kouder wordt kan natuurlijk ook.

Foto: Floortje naar het Einde van de Wereld

Skyscanner vernieuwd (en heeft een nieuwe visie)

Als je regelmatig vluchten boekt, kom je vast wel eens op Skyscanner. De vergelijkingswebsite is niet alleen van uitstraling veranderd; ook op visie gebied hebben ze wat wijzigingen doorgevoerd. Waarom? Begin september lanceerde Prins Harry Travelyst, om de reissector te verduurzamen. Skyscanner wil een koploper worden in duurzaamheid en denken aan de toekomst van de planeet.

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl