Review: Geen jeuk meer van muggenbeten met Moskintopleisters

Ja, ze moeten op de één of andere manier altijd mij hebben. Zelfs op een eiland in de zee bij Fiji, had ik er last van. Muggen! En voor mij betekent dat overal dikke rode bulten waar je aan blijft krabben. Onlangs kampeerde ik in de Ardennen aan een rivier, dus uiteraard was het daar ook feest. Ik had nu alleen de Moskintopleisters bij de hand die ik mocht testen! 

Pleisters voor muggenbulten

Een heerlijke zwoele zomeravond op het terras, in de tuin of in een park. Vooral in de buurt van water is het een feest voor insecten. Een flesje deet heb je – zoals je altijd weer ziet – niet bij de hand en de citronellakaars doet ook zo’n wekr niet. Dus ellende: bulten, jeuk, krabben, wondjes en uiteindelijk littekens. Slimme pleisters in de vorm van een hashtag, die de jeuk wegnemen.

Compacte verpakking met muggenpleisters.

Waarom jeuken muggenbulten? 

Het speeksel van de mug is de ultimate badguy. Ons lichaam maakt na een muggenbeet antihistamine aan om het dit soort muggengif onschadelijk te maken, wat zorgt voor een allergische, rode, jeukende muggenbult. Ons eerste reflex is vaak om te krabben, maar juist dit zorgt ervoor dat het gif zich verspreid wat een grotere bult en dus meer jeuk veroorzaakt. Wat moet je dan dus doen? Een Moskinto pleister plakken!

De slogan “Moskinto makes the itch go away!” zegt het al. Moskinto stopt de histamine verspreiding met een pleister die je direct op de muggenbult plakt. De pleister lift als het ware de bovenste huidlaag op waardoor de spanning afneemt en het histamine niet ophoopt. Hierdoor verdwijnt de jeuk binnen 10 tot 20 minuten volledig, wordt de zwelling en de rode kleur van de bult voorkomen en behoort het (open)krabben tot verleden tijd. En ja, het werkt echt!

Kamperen bij een rivier, betekent muggenbulten! 

Over muggenpleisters

Waar de meeste pleisters niet waterbestendig zijn, kun je met Moskinto opgeplakt douchen en zelfs zwemmen. Ideaal voor op vakantie dus. Na vier tot zeven dagen liet de pleister bij mij vanzelf los. Maar is je bult eerder weg? Dan kun je de kleine sticker zelf verwijderen. In een pakje pleisters zitten 24 stuks en deze stop je in iedere tas. De pleisters zijn gemaakt van polyester en polyurethaan en blijven plakken door de huidvriendelijke acrylaatlijm. Ze bevatten geen chemicaliën, hulpstoffen of latex. Kinderen (vanaf drie jaar), volwassenen én personen met een gevoelige huid of allergie kunnen Moskinto gebruiken. Jeukende muggenbulten zijn dus vanaf deze zomer voor iedereen verleden tijd!  Een pakje kost je €6,75 en is verkrijgbaar bij de meeste drogisten en apotheken. Of online te bestellen.

 

Disclaimer: Dit artikel verscheen in samenwerking met Mediphos OTC. 

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© copyright ensanne.nl