Waarom een VPN-verbinding aan te raden is op reis

Op reis ben je natuurlijk al reizend op zoek naar de beste snelle WIFI-spots. En als je – net als ik – regelmatig werkt als digital nomad is snelle WIFI helemaal een pré. Maar snelle WIFI hoeft helemaal niet veilig te zijn. Een VPN-verbinding op reis is daarom een oplossing.

VPN-verbinding op reis

Het lijkt ideaal, even een blogpost online zetten vanuit Fiji of Sydney. Een factuur versturen, je bankzaken doen of toch nog even wat klantgegevens delen vanaf je vakantieadres. Je gebruikt dan de WIFI van een hotel of in een hip koffiehuisje. Maar stel dat er ondertussen iemand via deze WIFI meekijkt en aan de haal gaat met jouw data… Met een VPN-verbinding bescherm je dit.

Werken vanuit een hangmat, bibliotheek in Melbourne of Fiji. Allemaal handig met een VPN-verbinding. 

Hoe werkt een VPN-verbinding?

Veel grote bedrijven werken al jaren met een VPN-verbinding, dat is niet voor niets. Je logt via je computer in op een andere aparte serveromgeving. Zo is ook jouw data verzekerd van een militaire kwaliteit! Wat doe je dus met een VPN? Je kunt veilig maar in een verzekerde omgeving privé browsen op alle vormen van internet. Bij VPN Expert kun je verschillende VPN aanbieders met elkaar vergelijken. Met deze VPN verbindingen heb je onbeperkt en wereldwijd toegang tot alle websites en apps. Je kunt zelfs HD-streamen, mits je WIFI dit toelaat. Je gebruikt een VPN-verbinding niet alleen op je laptop, ook op je smartphone en tablet. En dus uiteraard niet alleen in het buitenland, maar ook in het koffiehuisje bij jou om de hoek.

Starten met een VPN-verbinding

De afgelopen jaren zijn er tientallen soorten aanbieders van VPN-verbindingen bijgekomen. Maar welke is op reis het beste? NordVPN biedt je via snelle servers in meer dan 60 landen ter wereld en krijgt een 9,5 als beoordeling. Kosten voor zo’n verbinding zijn circa €10,- per maand, maar hiermee zijn je gegevens wel verzekerd. Je IP-adres wordt niet bekend en je data niet gelekt. Het is niet de goedkoopste optie, maar wel een goede! NordVPN slaat ook niet je bestanden op een andere server op. Dus voor de kosten hoef je het niet te laten!

NordVPN voor reizen naar China

In China heb je een altijd een VPN-verbinding nodig om te kunnen surfen op Nederlandse websites en social media. NordVPN is ook een goede optie voor als je gaat reizen in China en de geo-blokkering en firewalls hier wil omzeilen.
Door speciale Obfuscated Servers kun je toch bij Instagram of Nu.nl komen!

Series kijken met VPN

Met een VPN-verbinding doe je je – maakt niet uit waar ter wereld je je begeeft – voor als een websurfer vanuit Nederland. Je kunt zo dus ook op NPO gemist, Ziggo of Netflix inloggen en series en tv-programma’s bekijken die je anders niet kunt bereiken. Op reis in Nieuw-Zeeland keken wij zo naar de beruchte Champions League halve finale van AJAX, wel ’s ochtends heel vroeg!

VPN verbinding op reis

Reizen als digital nomad

Naast een goedwerkende laptop is investeren in een VPN-verbinding iets waar je als digital nomad in moet investeren. Je bent het uiteraard niet verplicht, maar het is wel een garantie dat je een stuk veiliger omgaat met bedrijfs- of klantdata. Dat kun je de achterban in Nederland dan ook meegeven. Probeer een maand gratis of een VPN-verbinding voor jou werkt! Er is een niet goed, geld terug garantie, want we blijven wel Hollanders ;).

Dit gesponsorde artikel is verschenen in samenwerking met VPN Expert.

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl