Waar luid jij het nieuwe jaar in? Vier Oud & Nieuw op één van deze gave plekken!

Het jaar is alweer vergevorderd. Tijd om plannen te maken voor het laatste kwartaal. Weet jij al waar je het nieuwe jaar in gaat inluiden en oud & nieuw viert? We hebben een aantal gave plekken op rij gezet om het nieuwe jaar te vieren!

Wereldse plekken om Oud & Nieuw te vieren

Oud & Nieuw in New York

New York, Times Square

Absolute favoriet op onze bucketlist is Times Square in New York. De befaamde New Year’s Eve Ball valt om stipt middernacht onder het oog van 500.000 bezoekers naar beneden waarna er een ‘Happy New Year!’ over het plein schalt. Hierna kun je natuurlijk het jaar inluiden in één van de vele clubs, rooftopbars of discotheken. Zorg dat je van te voren al kaarten hebt.

Oud & nieuw in Sydney

Sydney, Harbour Bridge

Sydney is de eerst grote wereldstad waar door de tijdszones het nieuwe jaar start. De stad wordt ook wel de ‘New Year’s Eve Capital of the World’ genoemd. Na de spectaculaire vuurwerkshow bij de beroemde Harbour Bridge en het Opera House gaat het feest tot de vroege uren door in vele clubs en discotheken. De volgende ochtend neem jij nog voor het in Nederland nieuwjaar is een frisse nieuwjaarsduik!

Rio de Janeiro, Copacabana

Carnaval is een groot feest in Brazilië, maar ook tijdens de jaarwisseling kunnen ze er wat van! Iedereen kleed zich hier in het wit à la Sensation en trekt naar de stranden. Toonaangevende dj’s draaien hier terwijl je met je voeten in het zand geniet van heerlijke cocktails en fantastische lichtshows. Vuurwerk ontbreekt natuurlijk niet en wordt vanuit zee afgestoken.

Oud & nieuw in Madeira

Madeira, Funchal

Het Portugese eiland Madeira heeft in 2006 het Guiness World Record gekregen van ‘grootste vuurwerkshow’. Voor het beste uitzicht zoek je het hogerop en vanaf een van de heuvels kijk je uit over het hele eiland. Je kunt ook bij een van de vuurwerkafsteekplekken kijken: het Amfitheater, in het centrum, aan het strand of op Porto Santo eiland. Na afloop feesten inwoners en bezoekers uit de hele wereld door op de vele pleinen in hoofdstad Funchal.

Samoa

In 24 uur tijd twee keer Oud & Nieuw vieren? Dan moet je naar de eilandengroep Samoa afreizen te midden van de Grote Oceaan in Polynesië. De westelijke eilandengroep viert namelijk als eerste nieuwjaar, de oostelijke ‘Amerikaanse’ eilandengroep als laatste. Door tussentijds te reizen van west naar oost maak je dus een echte reis terug in de tijd en vier je twee keer nieuwjaar op één dag!

Oud & Nieuw in Edinburgh

Schotland, Edinburgh

Edinburgh is waarschijnlijk niet de stad waar je als eerste aan denkt om Oud & Nieuw te vieren. Op 30 december maak je hier een reis terug in de tijd met de Torchlight Procession van 50.000 deelnemers. Vele doedelzakspelers, fakkeldragers en trommelaars zorgen voor een heel bijzondere sfeer. Je kunt meelopen van George IV Bridge tot aan Carlton Hill, waarna er een vuurwerkshow volgt. Uiteraard kun je ook vanaf de zijkant de vuurzee aanschouwen. Op Nieuwjaarsavond volgt daarbij nogmaals een grotere vuurwerkshow en op Nieuwjaarsdag de ‘Loony Dook’. 3 dagen feestplezier gegarandeerd!

Berlijn, de hele stad

Wil je vooral urenlang feesten tijdens Oud & Nieuw? Dan is Berlijn the-place-to-be voor jou. Rond middernacht kun je bij de Branderburger Tor aftellen met ruim een miljoen bezoekers! Daarna ga je naar één van de honderden dance, house of trancefeesten in de stad. Voor de meesten moet je wel vooraf kaarten hebben. Zo is er de ‘Kulturbrauerei’ met 15 etages aan feestvloer maar zijn er ook vele kleine intieme feestjes. Slaap de volgende dag je roes uit in één van de hostels van de stad.

 

Ik ben heel benieuwd wat jouw favoriete bestemming is!

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]
9 reacties op “Waar luid jij het nieuwe jaar in? Vier Oud & Nieuw op één van deze gave plekken!”
 1. Diana schreef:

  Tot nu toe is mijn beste oud en nieuw geweest bij vrienden en familie. Zelf zou ik nog wel eens nieuwjaar in Rotterdam bij de show willen vieren of ergens in een andere wereldstad buiten Europa. Wie weet ooit!

 2. Marcella schreef:

  Ik heb nog nooit O&N ergens anders gevierd dan in NL met vrienden en familie. Hoog tijd om het eens ergens anders te vieren. Vooral Londen staat hoog op de O&N wishlist!

 3. Denise schreef:

  Ha, die komt er bij mij ook nog aan, maar er moeten eerst nog andere blogs af. Ik vier het altijd om het jaar op een bijzondere plek, het andere jaar ben ik gezellig en lekker knus thuis met de kinderen. 4 jaar geleden vierde ik het in Dubrovnik, 2 jaar geleden in Amsterdam en dit jaar vier ik het weer in het buitenland. Yeah!

 4. Marcel schreef:

  Al op veel plekken in de wereld Oud en Nieuw gevierd. Dubai staat voor altijd in mijn geheugen gegrift. Niet alleen om het prachtige vuurwerk maar vooral vanwege de chaos die uitbrak nadat het vuurwerk over was. Het werd een heel lange nacht vol angstige momenten omdat het veel te druk was en er relletjes ontstonden. Mijn voorkeur gaat sindsdien dan ook uit naar een rustige plek, weg van de mensenmassa.

 5. Jenny schreef:

  Ik vier oud en nieuw dit jaar waarschijnlijk in Jerusalem. Of ergens anders in Israël.

  Ik heb er weinig mee. Een dag als ieder ander…

 6. anto schreef:

  In Auckland 🙂 mijn ticket heb ik al, een overnachting moet ik nog regelen. Zal wel niet goedkoop zijn maar we’ll see …

  • Nicole schreef:

   Hoi Anto,

   Dat ga ik dit jaar doen. Waar ben je uiteindelijk uitgekomen? Hoe was het? Nog andere mooie tips? Alvast heel erg bedankt!

   Groet Nicole

 7. Kelly schreef:

  Ik vier oud en nieuw altijd heel traditioneel met familie. Ik geef overigens niet veel om Oud en Nieuw en zou ook nooit geen grote party’s en dergelijke bezoeken. Sydney en Berlijn lijkt me wel erg gaaf 🙂

 8. Elisa schreef:

  Oud & Nieuw is voor mij altijd thuis, dan is mijn moeder namelijk jarig haha. Toch lijkt vooral Edinburgh met die 50.000 doedelzakspelers mij enorm gaaf om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl