Zo gebruik je Polarsteps op reis

Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn… er zijn nogal wat verschillende soorten social media. Maar op reis gebruik je ook nog Polarsteps! Wat deze social media app doet? Hij houdt je reisroute bij en per ‘step’ kun je updates geven met tekst en foto’s.

App voor reisroute bijhouden: Polarsteps

Polarsteps is een handige app als je voor langere tijd op reis bent en van plek naar plek reist. Met de app (gratis overigens) kun je het thuisfront op de hoogte houden waar je uithangt want de vraag die mijn moeder meestal stelde: ‘Waar ben je nu ongeveer?’. Aan de hand van een kaart kunnen ze zien waar je precies bent. Deels omdat de route die je al hebt afgelegd in beeld is gebracht is, maar ook omdat je zelf ‘steps’ toevoegt. Dit zijn hoogtepunten waar je een tekstje en foto bij schrijft. Zo maak je dus een hele tijdlijn van je reis. Ideaal als je bijvoorbeeld niet erg goed bent in het bijhouden van een dagboek of blog. Zo kun je toch wat notities maken van bijzondere gebeurtenissen. Uiteraard is dat ook leuk voor jezelf om terug te lezen, maar ook om familie en vrienden op de hoogte te houden. Je kunt zelf bepalen wie jouw reis op Polarsteps mag volgen. Fijn omdat je zo echt de groep kunt beperken en niet je hele Facebookvriendenlijst. Bovendien kun je van deze app weer een fotoalbum laten maken!

Hoe werkt Polarsteps?

Stap 1: Download de app via de Appstore of Google Play Store en maak daarna een profiel aan.

Stap 2: Maak de reis aan die je gaat maken. Doe dit voor vertrek in Nederland.

Stap 3: Nodig vrienden en familie uit om je te volgen. Dat kan met een profiellink. Als ze je willen volgen hoeven zij daarvoor geen profiel aan te maken.  Het is wel handig als ze dit doen, omdat ze een pushbericht kunnen ontvangen als je een nieuw bericht plaatst. Deel de profiellink in de groepsapp. Je kunt de profiellink natuurlijk ook op Facebook of in je Instagramprofiel delen.

Stap 4: Plaats je eerste step, bijvoorbeeld van je vertrek thuis of op Schiphol. Daarna gaat je tracking lopen. Dit doet je telefoon automatisch op basis van GPS. Er is geen mobiele data voor nodig.

Stap 5: Reis, reis, reis. En plaats regelmatig steps van je hoogtepunten. Per plek houdt de app automatisch de temperatuur en datum bij.

Stap 6: Bij thuiskomst kun je van je reis een fotoalbum ‘Travelbook’ laten maken. Handig als je niet weer de tijd hebt om een fotoalbum van je reis te maken. Hier betaal je uiteraard wel voor.

Als je Polarsteps bij al je reizen gaat gebruiken spaar je statistieken op. Je krijgt dan een goed beeld waar je allemaal op de wereld al bent geweest, hoeveel kilometers je hebt afgelegd en in hoeveel landen je bent geweest.

Is een andere simkaart een must op reis? De voor- en nadelen!

Als je mij wilt volgen op Polarsteps kan dat via deze profiellink. Gebruik jij Polarsteps al?

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]
2 reacties op “Zo gebruik je Polarsteps op reis”
  1. Kelly schreef:

    Superleuk! Ik had wel van een dergelijk app gehoord, maar wist niet welke het was. Gevonden 🙂 Bedankt voor de tip!

  2. Linda schreef:

    Ik vind het echt leuk om via Polar Steps reizen te volgen. Ik heb het zelf nog nooit gebruikt, tijdens onze reizen kun je ons namelijk volgen op de website of via FB. Dan vind ik polarsteps zo dubbel en ik wil ook niet tijdens mijn reizen zoveel bezig zijn met mijn reis delen, maar met het reizen zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl