Reisnieuws #3: Wadden in de spotlight, Wie is de Mol 2020 en overwin je vliegangst

Wat is een online magazine zonder nieuwsrubriek!? Regelmatig vind je de leukste reisnieuwtjes in één blog. Start het nieuwe jaar met wat reisnieuwtjes en exposities voor je agenda.

Waddeneilanden bij top 20 Condé Nast

Japan, Panama, Kirgizië en…. Ameland! De Waddeneilanden staan in het rijtje van de best of 2020 van Condé Nast. Hoewel in het officiële lijstje wordt Texel wel samen geschaard met de eilanden in Denemarken. Maar hoe duurzaam is het om in 2020 een van de eilanden te bezoeken tijdens je vakantie. Gewoon dichtbij huis, zonder vliegen? En ik weet zeker dat je verrast zal zijn door de schoonheid van de natuur hier!

Vakantiebeurs

Staat hij al in je agenda? Donderdag 16 tot zondag 19 januari 2020 is de jaarlijkse Vakantiebeurs weer in Utrecht!

Nieuw seizoen Wie is de Mol in China

Mijn favoriete tv-programma begint volgende week op zaterdag 11 januari weer. Dit jaar is het decor voor de jacht op de mol China. In de trailer zie je al de mooiste landschappen, tempels en bizarre stadssituaties voorkomen. Ik ben weer heel benieuwd! Dit jaar doen presentator en acteur Buddy Vedder, actrice Tina de Bruin, ontwerper Claes Iversen, zanger Rob Dekay, presentatrice Leonie ter Braak, actrice Jaike Belfor, culinair presentatrice Miljuschka Witzenhausen, cabaretier en schrijver Johan Goossens, presentatrice Anita Witzier en oud-profvoetballer Nathan Rutjes mee. Wie is de Mol, denk jij?

Foto: Avrotros

Overwin je vliegangst

Wil je in het nieuwe jaar best de wereld ontdekken maar zit je vliegfobie je dwars? Kom dan naar het vliegangstfestival op zondag 2 februari as. Wist jij dat 30% van de Westerse bevolking last heeft van vliegangst? In Nederland zijn er dus 4 miljoen bange reizigers. En dat terwijl vliegen het meest veilige vervoersmiddel is! Op het festival geven piloten en vliegangsttherapeuten workshops en uitleg. “Vliegangst is voor iedereen anders”, volgens piloot en behandelaar Kelly Otte. “Er liggen altijd een aantal dieper liggende angsten of onzekerheden aan ten grondslag  zoals claustrofobie, hoogtevrees, sociale angst en controledwang. Je zit immers in een hele kleine ruimte, op zo’n 10 kilometer hoogte, met honderden ‘vreemde’ mensen en verder moet je je totaal overgeven aan de piloten. Maar gelukkig is vliegangst ook heel goed te behandelen, met een slagingskans van 98%”. Meer info over dit festival

Foto: D. Otte

Andere kijk op Bali

Uitgestrekte stranden, prachtige tempels, indrukwekkende rijstvelden en de perfecte surf scene. Dat is Bali. Althans, het algemeen bekende beeld. Het Tropenmuseum laat in de expo BALI – Behind the scenes niet alleen de paradijselijke kant van deze populaire reisbestemming zien, maar ook de andere gezichten van het eiland. Aan de hand van 250 objecten uit de internationaal befaamde Indonesië collectie, het werk van hedendaagse Balinese kunstenaars en verhalen van eilandbewoners, laat de expo zien dat het paradijs onder druk staat, maar dat de cultuur nog springlevend is. Vanaf 14 februari 2020 te zien in het Tropenmuseum.

Foto:

Foto: Tropenmuseum

Miriam Lancewood in podcast voor Avontuurlijke vrouwen

De Nederlandse Miriam Lancewood leeft sinds enkele jaren met haar man Peter in de wildernis van Nieuw-Zeeland. Je kent haar wellicht van Floortje aan het einde van de wereld en/of haar boek ‘Mijn leven in de wildernis.’ Anto van de de podcast voor Avontuurlijke Vrouwen zocht haar op. Een inspirerend gesprek dat je zeker moet horen! 

Een zee van eilanden

Op Fiji zag ik al een pracht aan kunstvoorwerpen. Ook in musea in Australië en Nieuw-Zeeland is er veel moois te zien uit andere eilanden van Oceanië en vanaf 21 februari 2020 ook in Leiden! In Museum Volkenkunde in Leiden is dan de grote overzichtstentoonstelling ‘Een zee van eilanden’ te zien en deze brengt een ode aan de honderden eilanden in de Grote of Stille Oceaan. Prachtige topstukken, intrigerende objecten en hedendaagse kunst uit de eigen wereldberoemde collectie en die van internationale musea uit o.a. Parijs en Stuttgart laten de culturele rijkdom van het continent zien. Van indrukwekkende meterslange kano’s, peddels en ingenieuze navigatiemiddelen tot sieraden, beelden, boombastdoeken en feestelijke kledingstukken.  Hedendaagse kunst maakt ook deel uit van deze expositie. De live-action video van Lisa Reihana In Pursuit of Venus (infected) en grote installatie Bottled Ocean 2120 met fantasie zeedieren is volledig gemaakt van gerecycled plastic.

Foto: Museum Volkenkunde

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Categorieën
Reisnieuws
Deel dit bericht op...
[jpshare]

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl