Reisnieuws #4: zonder visum naar Turkije en met de trein naar Londen

Het C-woord kopt het wereldnieuws. Ook de reisbranche heeft er veel mee te maken. Kun je nog wel op vakantie nu het virus er is? Ja, zegt de ANVR. Maar er gebeurt natuurlijk nog leuks meer in de reisbranche. Lees verder voor het boek van digital nomad Suzanne van Duijn, reis naar Jordanië met Karlijn Travels, sta sterker in je wandelschoenen cursus, zonder overstappen met de trein naar Londen, zonder visum naar Turkije, een Perzisch lentefestival en nieuwe onderwaterfilm. 

Kan ik nog wel op reis?

“Het antwoord op de vraag of je nu wel op vakantie kunt, kan ik volmondig met ‘ja’ beantwoorden. We zien nu dat mensen terughoudend zijn, maar eigenlijk is er geen enkele aanleiding om dat te doen.” zegt directeur van Frank Oostdam van ANVR. Op veel plekken is er nog geen virus. Volg wel de reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse zaken op.

UPDATE:  de crisis heeft in korte tijd veel veranderd. Reizen is niet meer raadzaam. Volg de adviezen van de overheid op! 

 

Geen visum meer nodig voor Turkije

Vanaf deze maand heb je geen visum meer nodig voor een vakantie of stedentrip in Turkije. Voorheen kocht je voor circa 30 euro een visum on arrival op het vliegveld. Voor een korte periode van 90 dagen heb je geen visum meer nodig. Fijn als je een stedentrip naar Istanbul, strandvakantie in Bodrum of mooie ballonvaart in Cappadocië (zie grote foto) wilt maken. En er is ook veel UNESCO erfgoed te ontdekken bijvoorbeeld in Efese. Kan dus weer een stipje op je bucketlist stijgen!

Hét boek over Digital Nomad

Suzanne van Duijn (van Vrije Meid) bracht afgelopen maand haar eerste boek uit over Digital Nomad. Het boek heet Work Hard, Travel Harder en staat bomvol tips hoe je al werkend de wereld over kan reizen.

Zonder overstappen met de trein naar Londen

Vanaf 30 april aanstaande kun je zonder overstappen met de trein van Amsterdam naar Londen, St Pancras te reizen. Wat een enorme winst is dit voor het milieu! Je doet er 4 uur en 10 minuten over met Eurostar vanaf Amsterdam Centraal en 3 uur en 29 minuten vanaf Rotterdam. Dat lijkt niet heel snel, maar tel de wachttijd van en naar het vliegveld er bij op. Je mag maximaal twee middelgrote koffers (max 85 cm) en 1 stuk handbagage meenemen. Je hebt ook geen vloeistoffen limiet. Je kunt vanaf nu tickets boeken bij NS. 

Met Karlijn Travels op reis

Altijd al naar Jordanië gewild? Dit najaar is er een mooie kans om samen met blogger Karlijn Travels en Better Places naar dit land in het Midden-Oosten te gaan. Deze reis is bedoeld voor acht enthousiaste vrouwelijke reizigers die gek zijn op fotografie, eten, wandelen, natuur en unieke accommodaties. Karlijn kwam op het idee voor deze reis op haar wereldreis. Meer info

Foto: Karlijn Travels

Sterker in je wandelschoenen

Wil jij als vrouw sterker in je wandelschoenen staan als je er alleen op uit trekt? Goed nieuws! Wanda, van Wanda Wandelt en Shanna van Rayu organiseren in maart weer een ‘Sterker in je Wandelschoenen’ Weekend. Een weekend lang volg je leuke workshops zoals kaart lezen en oriënteren, tips om te handelen bij vervelende situatie om weerbaarder en met meer kennis op pad te gaan. Je verblijft een weekend lang met andere vrouwen in Limburg, waar je er natuurlijk ook op uittrekt. Het weekend vindt plaats op van 27 tot 29 maart. Meer info

Foto: Sterker in je Wandelschoenen

Turtle Adventures in Omniversum

Toen ik in Fiji een schildpad al snorkelend tegenkwam voelde ik me alsof ik in een film zat.
Dat gevoel kan je binnenkort ook dichtbij huis beleven want Turlte Adventure komt naar Omniversum. Op het prestigieuze Annual Worldfest Houston sleepte deze grootbeeldfilm over de wereldreis van zeeschildpad Bunji alle belangrijke prijzen in de wacht, inclusief beste film, beste regie en beste camerawerk. De verteller in de Nederlandse versie is WWF-ambassadeur Daniel Boissevain. Vanaf haar geboorte op Great Barrier Reef in Australië volgt de grootbeeldfilm Turtle Adventure de levenscyclus van het groene zeeschildpadje Bunji. Op haar reis naar volwassenheid zwemt Bunji duizenden en duizenden kilometers door de oceanen. Onderweg ontmoet ze bijzondere zeebewoners, zoals enorme walvissen en kleine zeepaardjes, vervaarlijke haaien en vrolijke clownsvissen. Ze beleeft vele spannende avonturen. Nu te zien in Omniversum.

Perzisch lentefestival in Den Haag

UPDATE: HELAAS IS OOK DIT FESTIVAL AFGELAST DOOR HET VIRUS

Op zondag 5 april aanstaande viert Den Haag Nowruz. Noo-wat zul je denken? Dit oeroude lentefeest wordt wereldwijd door meer dan driehonderd miljoen mensen omarmd als de start van het nieuwe jaar. Het feest dat van Afghanistan en Iran tot aan de Balkan wordt gevierd. Het kent een lange traditie en is door UNESCO aangewezen als een feest dat zich inzet voor vrede en saamhorigheid. Als wereldreiziger wil jij dit natuurlijk meemaken. Verwacht een feest waar muziek, dans, poëzie en culinair elkaar treffen in de bijzondere setting van de Nieuwe Kerk in Den Haag. In de tuin is tevens een culinaire foodmarket met gerechten uit alle windstreken. Op het programma staan onder meer internationaal gevierde artiest Saeid Shanbehzadeh met zijn opzwepende ritmische muziek zang en dans. Hij wordt gezien als één van de grootste muzikanten uit Zuid-Iran.

Meer info & tickets

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Categorieën
Reisnieuws
Eén reactie op “Reisnieuws #4: zonder visum naar Turkije en met de trein naar Londen”
  1. Suzanne schreef:

    Ah, wat leuk! Dank voor de vermelding Sanne!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© copyright ensanne.nl