Reisnieuws #5: Unesco fietsroute, travelquizen, Buitengeluk campinggids en meer!

70% van de bloggers en journalisten wil nog graag reisnieuws te willen ontvangen in deze bijzondere tijd. Dat concludeerde Baltus Communicatie na een onderzoek. Maar dat is voor jou als reisfan is dat natuurlijk ook het geval! Daarom in deze reisnieuws #5 positieve en leuke nieuwtjes! 

Nieuwe fietsroute langs Nederlandse Unesco Erfgoed

Het ziet er naar uit dat het nog wel even zal duren voordat we weer vrij over alle grenzen kunnen reizen. Gelukkig is er in Nederland ook veel Unesco Erfgoed te ontdekken. De nieuwe werelderfgoedfetsroute werd afgelopen Fiets en Wandelbeurs gelanceerd. Met ruim 800 kilometer in de benen trap je van de Afsluitdijk tot de wereldberoemde molens van Kinderdijk. Onderweg bezoek je de Amsterdamse grachtengordel, het Rietveldhuis in Utrecht, de polders in de Beemster, het eiland van Pampus en de Van Nellefabriek in Rotterdam. Zo zag je Nederland nog niet eerder!

Vrijdagavond = travelquiz

Komende week staat alweer de 4e editie van de Ik wil meer Reizen travelquiz op het programma. Het is vrij simpel, je bestelt een kaartje (slechts €3,50) en logt om 21.00 uur in op de speciale quizlink. In ongeveer 1,5 uur ga je door 8 ronden. En het zijn moeilijke vragen! Je kunt prijzen winnen, maar het is vooral leuk om je eigen reiskennis te testen en iets anders te doen dan Netflixen. Samen spelen, zet naast de quiz nog een videobelgesprek op met je vrienden!

Wegdromen bij Buitengeluk

Natuurlijk is ook Nederland een kampeerland. In Buitengeluk hebben Marleen en Marleen de dertig meest bijzondere campings van het land op een rijtje gezet. Idyllisch, kleinschalig of met een bijzondere boomhut. Een echte hippe campinggids die prachtig is gefotografeerd en beschreven. Zoek dus samen alvast je favoriete adresje uit en boek zodra het weer kan. De gids Buitengeluk kun je hier bestellen.

Foto: Bijzonder Plekje

With locals ook Down Under

En dan even nieuws van de andere kant van de aarde. With Locals is vanaf begin maart ook in Sydney actief. Ja het zal even duren voor je hier echt van kunt genieten, maar het is wel leuk om te melden. Sydney is de 50e stad op het in Nederland gestarte platform waar je een lokale experience kunt boeken. Ik vertelde je onlangs al over meer premium reizen en daar past With Locals heel goed bij. Er zijn heel veel wereldsteden, bekijk ze allemaal hier. 

Miniserie: Our Nature Energizes you!

Het uitzicht van de bergen van Zwitserland is adembenemend. Bever ging met 15 klanten (en buitenmensen, want buiten zit van binnen ;)) op pad dwars door het land. Ze zijn verdeeld in vier teams en ontdekken de vele zomeractiviteiten en mooiste regio’s van het land. Bij mij is Zwitserland met stipt op mijn wensenlijstje gestegen. Psst… je kunt ook nog kans maken op een prijs.

Werk aan je fotoskills

Nu we thuiszitten is het natuurlijk een goede tijd om eens aan je fotografieskills te werken en vooral ook oude foto’s na te bewerken. Stephanie van Expeditie Aardbol maakt je dat vanaf nu wel heel makkelijk met haar pre-sets voor Adobe Lightroom. Liever werken aan je natuurfotografie skills? Via Dream the World doe je mee aan een Instagramcursus. Of doe mee aan de maandelijkse fotochallenge van Vink Academy, in de maand april moet je een culinaire foto inzenden. Als je dan toch thuis lekker aan het bakken en koken bent…

Foto: Expeditie Aardbol

Keukenhof vanuit je luie stoel

Ja, ook lands grootste bloementrekpleister moest er aan geloven en zal dit jaar niet open gaan. Er is gelukkig wel een online tour die je kunt maken door de prachtige kleurrijke en bloeiende bloembollen. Even een geluksmomentje toch? En koop daarna een paar mooie bloemen voor bij je thuis, want de sierteeltsector is hard getroffen en kan het goed gebruiken. Zo is jouw huis ook wat vrolijker!

Bouw je eigen droomcamper

Altijd al gedroomd van je eigen camper verbouwen? Met het handige ebook van Jantina Scheltema bouw je stap voor stap je wagen om tot een droomcamper. Van elektriciteit tot isolatie, meubels en belastingzaken.

Foto: Jantina Scheltema

Heb jij nog leuk reisnieuws?

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Categorieën
Reisnieuws
2 reacties op “Reisnieuws #5: Unesco fietsroute, travelquizen, Buitengeluk campinggids en meer!”
  1. Jenny schreef:

    Ik zag een stukje van de Keukenhof op tv. Mooie beelden! Stiekem lijkt het me heerlijk om in zo’n leeg park te fotograferen – maar dat zal nooit gebeuren.

  2. Janet schreef:

    Wat een leuke tips. Ik heb de travelquiz inmiddels al een aantal keren gedaan, maar kom er elke keer achter dat er toch nog wel heel veel is wat ik niet weet haha. Die fietsroute lijkt me ook tof (of een gedeelte daarvan haha). Ik wil de komende periode wel graag bezig met fotografie, maar ben meer op zoek naar een cursus hoe je foto’s moet bewerken o.i.d.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© copyright ensanne.nl