Reisnieuws #6: grenzen weer open, Welkom terug in NL, proefkamperen en meer!

Hoera, de grenzen zijn weer open, voor een hoop landen in Europa dan. Maar gaan we massaal op reis in het vliegtuig? Nee, nog niet, maar het kan wel. We hebben uiteraard overal de 1.5 meter regels te respecteren. Velen kiezen ook voor vakantie in Nederland. Gelukkig is daar zoveel moois te ontdekken. De campagne Welkom terug in NL zet dat in het daglicht. Ook kun je proefkamperen in de Achterhoek, is er een nieuwe 3 op reis podcast, reikte Sony de World Photography Awards uit en kun je virtueel naar Ierland. Lees verder voor het laatste reisnieuws.

De grenzen zijn open

Sinds maandag kun je weer op “vakantie” naar 16 landen in Europa. Enerzijds een hoera, anderzijds, geldt wel nog steeds een geel reisadvies. Belangrijk is om je bewust te zijn van de risico’s dat de uitbraak van de pandemie snel kan wijzigen en de lokale overheid het beleid daar alsnog kan aanpassen. De Nederlandse overheid haalt je niet terug in zo’n situatie. Reizen is dus je eigen verantwoordelijkheid, kijk zeker voor vertrek op Nederland Wereldwijd. Zelf vind ik het ook heel dubbel dat ik straks wél in een vliegtuig kan stappen, maar nog niet naar een theater of concert kan in Nederland. De podiumkunstsector gaat me aan het hard, dus ik pas nog even. Onze reis naar Schotland ligt wel nog in het verschiet, maar de situatie in Verenigd Koninkrijk is momenteel nog niet goed.

Zoek jij wel reisinspiratie voor: België, Bulgarije, Duitsland, Frankrijk, Italië, Polen, Portugal, Tsjechië en Zwitserland?

Ontdek nieuwe plekken in Nederland

Samen met “collega” zelfstandig content experts, die allen werken voor de Nederlandse toeristische sector, startte de campagne Welkom terug in… NL 2 weken geleden. Inmiddels hebben zich ruim 100 ambassadeurs zich als een leger gevormd en op de hashtag #WelkomteruginNL duizenden foto’s gedeeld. Dagelijks komen weer verbluffend mooie plekke van Nederland delen. Plekken die ik nog niet eens kende of niet eerder uit dit perspectief heb gezien. En er komt meer. Komend weekend gaan ruim 30 ambassadeurs op pad. Ik zelf ga naar Zeeland. Tegelijkertijd zijn er groepen in Noord-Holland, Drenthe, Brabant en Overijssel. Hen wacht ook allemaal een tof programma en dus nog meer inspiratie!

Proefkamperen in de Achterhoek

Wil jij deze zomer voor het eerst gaan kamperen in Nederland? Je kunt proefkamperen bij een Achterhoekse camping in samenwerking met Obelink. Op diverse campings zijn compleet ingerichte tenten geplaatst om het kamperen eens te ervaren. Geniet van de rust, ruimte en het prachtige landschap, zonder gelijk een kampeerinventaris aan te hoeven schaffen. Bevalt het wel goed? Dan is Obelink’s vrijetijdsmarkt dichtbij in Winterswijk. Er deelnemen 25 campings deel aan deze actie. Er is dus altijd een plekje te vinden die past bij jouw manier van vakantie vieren.

Chris Zegers & de Kakkerlak

Afleveringen van 3 op reis mogen wat mij betreft uren duren. Ik geniet altijd vol van de mooie avonturen. Stiekem zou ik wel mee willen met de crew om al die avonturen te beleven. Zo moesten we als thuiskijkers ook missen hoe een kakkerlak in de mond van een slapende Chris Zegers in de Colombiaanse jungle kroop… Dit avontuur is niet gefilmd, maar wel te horen in de nieuwe podcast De koffer in met 3 op Reis waar de presentatoren alle avonturen en belevenissen van achter de schermen delen. In elke aflevering staat een land centraal. Beluister hem via je favoriete podcast app!

Virtueel reizen door Ierland

Ierland is een land waarvan de grens voorlopig nog dicht blijft. Toch is het land een lust voor het oog en heeft het je op cultureel en historisch vlak veel te bieden. Ik was er zelf in 2017 en wil zeker nog eens terug naar bijvoorbeeld het noorden waar veel opnames van Game of Trones plaats vinden. Wil je je toch even virtueel in Ierland wanen? Loop dan even over de Grand CauseWay. Liever kunst? Bekijk de Ierse National Gallery. Wil je meer over de Titanic ramp te weten komen? Er is genoeg keuze!

© Pablo Albarenga

Winnaars Sony World Photography awards

De winnaars van de Sony World Photography awards zijn weer uitgereikt. De overal winnaar werd fotograaf Pablo Albarenga uit Uruguay, maar eigenlijk zijn er zoveel gave inzendingen. Als je van reis-, cultuur-, en landschapsfotografie houdt, moet je zeker eens door de virtuele expositie bladeren. Je kijkt je ogen uit! Helaas geen Nederlandse winnaars!  

Grote foto: Still uit video Welkom terug in NL

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Categorieën
Reisnieuws
Deel dit bericht op...
[jpshare]
3 reacties op “Reisnieuws #6: grenzen weer open, Welkom terug in NL, proefkamperen en meer!”
  1. Diana schreef:

    Een hele mooie campagne. Nederland heeft echt onwijs veel mooie plekken. Zelf was ik al veel in Nederland aan het ontdekken maar dat is nu alleen maar meer geworden 🙂

  2. Lizette schreef:

    Ik vind het een hele toffe campagne, leuk om zo nog meer van Nederland te ontdekken! Afgelopen weken zijn we met onze eigen Obelink tent gaan kamperen en dat is weer goed bevallen. Ik vind het onwijs fijne tenten. Ik denk erover om laat in de zomer over de grens te gaan, maar ik wacht het nog af. Vooral alle verschillende regels per land vind ik momenteel vrij ingewikkeld.

  3. Yvonne schreef:

    Inmiddels onze reis naar Namibië geannuleerd, op de vliegtickets na. Even afwachten wat dat gaat worden. Daarna Slovenië geboekt, in de paar dagen dat het erop leek dat ook Nederlanders weer welkom zouden zijn. Toen het bericht dat dit niet het geval was, dus ook een plan C bedacht.. onze eigen plannen zijn dus vooralsnog onduidelijk, maar mocht Slovenië niet meer open gaan voor Nederlandse toeristen, dan wordt het voor ons (hopelijk toch!) Polen, Duitsland en Oostenrijk.. afwachten maar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl