Sanne’s boekentips voor de zomer

Met de start van de zomer krijg ik vaak de vraag, heb je nog wat boekentips. En als boekenwurm heb ik die zeker voor je!

Eén ieder die voor het eerst bij mij thuiskomt vraag meestal gelijk: ‘heb je die allemaal gelezen?’ Dan wijzen ze op mijn enorme boekenkast, die letterlijk uitpuilt. Zo’n beetje overal liggen stapels. Op mijn nachtkastje, op de salontafel. Ik lees meestal als ik het niet te druk heb, één boek per week, al jaren. Dus ja dan spaar je een aardige collectie op en een deel is standaard uitgeleend. De meeste boeken koop ik tweedehands op rommel- en boekenmarkten. Zelf ben ik een groot fan van (Scandinavische) thrillers, vooral opvolgende reeksen. Momenteel lees ik de serie van Nicci French (ja, eindelijk!)

Boekentip 1.  Ragdoll – Daniel Cole

Ben je fan van de gruwelijke thrillers met een onvoorspelbaar plot? Dan is Ragdoll van Daniel Cole echt een aanrader. De cover verraad het al. Zes slachtoffers, één lichaam, vastgenaaid als een echte lappenpop. Aan rechercheur Baxter de eer om dit op te lossen. Het verhaal speelt zich af in Londen en is echt ijzingwekkend goed. Een echte psychologische thriller die ik in twee dagen uit had. En is er ook een vervolg, de Marionet.

Boekentip 2. De Wilden – Marion Pauw

De Wilden is een wat oudere roman van Marion Pauw over een vrouw die tijdens een soloreis bij een inheemse indianenstam in Panama belandt. Een bijzonder verhaal over haar strijd in de jungle versus haar leven in Amsterdam met gezin, minaar en een eigen bedrijf. Leest lekker weg in de zon!

Boekentip 3. De Noordzeemoorden (reeks van 4) – Isa Maron

We hebben heel wat vrouwelijke thrillerschrijfsters gehad de afgelopen jaren die een poging deden om in de voetsporen van de Scandinavische toppers te komen. Isa Maron is wat mij betreft de enige die dat heeft gered. Een vierdelige serie over een meisje dat vermist is en een serie gruwelijke moorden in Amsterdam. Erg goed geschreven en leest prettig weg. Begin bij deel 1, Galgenveld en je wilt gauw door!

Boekentip 4. Ik reis alleen – Samuel Bjork

Mijn ‘paradepaardje’ qua tips, mijn boeken heb ik inmiddels al tientallen keren uitgeleend. Ik reis alleen van Samuel Bjork is een van de betere Scandinavische thrillers. En dit was slechts het debuut van Bjork. Op het Noorse platteland wordt een meisje gevonden dat een gekke outfit aan heeft en een label om haar nek heeft met de tekst Ik reis alleen. Een gruwelijk goed boek dat ook een tweede deel heeft, de Doodsvogel en het derde volgt dit najaar.

Boekentip 5. Inferno – Dan Brown

Dan Brouw heeft net een nieuwe boek uit, Oorsprong, maar ik vond persoonlijk Inferno een beter boek. Speelt zich af in Florence, Venetië en Instanbul. De plaats beschrijvingen zijn daarbij zo goed, dat je je echt op vakantie waant. Een historische thriller waarbij je weer even op het puntje van je stoel zit. Bijna net zo goed als de doorbraak van mr Brown,  Da Vinvi Code!

Boekentip 6. Ginevra – Simone van der Vlugt

We blijven even in Italië. Behalve thrillers schrijven kan Simone van der Vlugt hele goede historische romans schrijven. Ginevra is een echt liefdesverhaal dat zich afspeelt in het Florence in de rijke 14e eeuw. Leest heerlijk weg op je strandbedje!

 

Boekentip 7. Die laatste zomer – Tatiana de Rosnay

Een prettige zomerroman dat zich afspeelt aan de Franse kust is De laatste zomer. Tatiana de Rosnay ken je wellicht wel van de bestseller Haar naam was Sarah? Het is een dramatisch verhaal over een broer en zus die teruggaan naar de plek waar ze hun familievakanties samen vierden. Ze komen zo van alles te weten over de familiegeheimen.

Boekentip 8. De laatste zomer – Ann Brashares

De titel scheelt maar één letter met de vorige. De laatste zomer is echter een heel ander verhaal. Twee vriendinnen en hun oude buurjongen weerzien elkaar weer in het voormalige strandhuis van hun ouders. Alle jeugdherinneringen komen boven. Ann Brashares ken je wellicht nog wel van vroeger, zij schreef de serie 4 vriendinnen 1 spijkerbroek.

Boekentip 9. Memento – Emilie Schepp 

Mocht je echt nog een paar dagen willen onderduiken dan is Emilie Schepp ook een zeer verslavende thrillerschrijfster. Ook afkomstig uit Zweden en heeft momenteel vier boeken uitgebracht waarvan Memento het eerste deel is. Hier is dit keer niet een hoofdrol weggelegd voor een rechercheur of journalist, maar voor een vrouwelijke officieer van justitie. En die heeft het uiteraard ook niet makkelijk.

Boekentip 10. Heks – Camilla Lackberg

Uiteraard kan ik niet anders dan afsluiten met een van mijn favoriete schrijfsters: Camilla Lackberg. Yep ook een Zweedse. Heks is met maar liefst 687 pagina’s en het tiende deel in de reeks over Erica Falck en Patrik Hedström (zij de journalist, hij de rechercheur). En echt weer een pareltje. Ik heb hem in een paar dagen verslonden. Mocht je echt nog in deel 1 willen beginnen, start bij de IJsprinses!

 

Fijne lees zomer! Wat zijn jouw boekentips?

Disclaimer: dit artikel bevat affiliatelinks naar bol.com. Als jij het boekt dus daadwerkelijk besteld ontvang ik daarover een kleine commissie.

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl